Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusieńka..

Córka mojej siostry ma 15 miesięcy i jeszcze nie stoi na nóżkach

Polecane posty

Gość mamusieńka..

gdy ja stawiamy to nogi jej się rozchodzą na boki:( Siostra się nie martwi ,mówi że przyjdzi na nia czas a ja sie zastanawiam czy to czasem nie krzywica:( Ogólnie mała rozwija się troszkę z opóźnieniem tak przy najmniej mi się wydaje w porównaniu z moimi dziećmi ale 15miesięczne dziecko żeby nie ustało na nogach to dla mnie dziwne. Proszę powiedzcie czy siostra ma racje czy jednak powinnam ja namówić żeby poszła do lekarza???

Gość a raczkuje już ?
bo jak jest jakiś postęp w rozwoju to moim zdaniem ok i w swoim tempie się wszystkiego nauczy

Gość loloolonka
ma czas na chodzenie do 18 miesiaca:D a opozniona to chyba jestes ty wscibska babo:O

Gość no cry..
wg mnie siostra powinna iść do lekarza. Nie chodzi o to, że jeszcze nie chodzi, tylko że NIE STOI.

Gość mamusieńka..
NIE JESTEM talko si niepokoje. Dziecko raczkuje. A na nogach wcale nie jest w stanie się otrzymać. Nogi lecą jej całkowicie na boki.

Gość ćma ćme
dziecko mojej kolezanki ma 14 miesiecy i tez nie stoi samo ,a o chodzeniu mowy nie ma. Ale kolezanka nie widzi problemu - Wszyscy mówią by szła do lekarza ,ale Ona nie i tyle ... no ręce opadają

Gość Tusk też podobno miał
tak miał a został premierem.

sprawdzić u lekarza zawsze można dziecko na chodzenie ma czas do 18 miesiąca, ale jezeli jeszcze nie stoi to nigdy nie wiadomo co tam się dzieje zazwyczaj między wstaniem po raz pierwszy a chodzeniem jest różnica 2,3 miesiące, wiec teoretycznie ma czas na te umiejętności, lecz wydaje mi sie to jednak podejrzane

Gość anexxis
ja rozumiem normy - normami, ale to jest niepokojące i nic nie szkodzi sprawdzić prawda??

Też się podpisuje pod tym "norma normami,ale trzeba sprawdzić". CO innego gdyby tu była mowa o CHODZENIE,to wtedy owszem "ma czas", Ale w tymwypadku kiedy dziecko jeszcze NIE STOI kontrola nie zaszkodzi.

Mojej znajomej córka też miała takie -problemy i lekarz zalecił rehabilitację i mała zaczęła chodzić.