Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gvebaebharbh

Kupiłam właśnie pierwsze truskawki

Polecane posty

Gość gvebaebharbh

14zł/kg, i są jakieś takie mało słodkie i bez smaku. Myślicie, że to przez te przymrozki? Czy po prostu za wcześnie jeszcze?

Gość gvebaebharbh
a co to ma do rzeczy? Pytam, bo nigdy nie pamiętam, czy pojawiają się w połowie maja czy później. Kupiłam sobie pół kilo na spróbowanie i autentycznie są jakieś dziwne. Zawsze pierwsza truskawka w roku wydaje się niesamowicie slodka i pyszna, a te takie nie są:( A i to są nasze, krajowe.

Najsłodsze truskawki są te z pola które naturalnie dojrzewają w słońcu... odpowiedz sobie teraz sama na pytanie czemu te były bez smaku :P

Gość gvebaebharbh
no właśnie tego się boję, że przez cały sezon będa niesmaczne. Kurcze, a ja tak lubię truskawki. One nawet wyglądają inaczej, są małe i mają żółte końcówki.

Gość że co że jak
Dziewczyno na dobre truskawki to poczekaj do początku czerwca!!! Wtedy będą dopiero dobre!!! Te które teraz sprzedają są spod przykrycia i one nigdy nie są dobre!!!

Gość dezirers
te truskawki co sa teraz w sprzedazy sa importowane obsypane totalna chemia by ładne wygladały smacznego :P

Gość sadfghjkl;'
e tam,ja kupiłam i były smaczne i słodziutkie:)

Gość jhkttttttttttttt
u mnie już po 7,90 są:)

Gość gvebaebharbh
przecież pisze, ze to nie były te importowane, tylko nasze krajowe. Importowane to te wielkie, czerwone, które wyglądają jak z plastiku, a te które kupiłam pachniały truskawkami, ale były małe i żółte na końcach. I było napisane truskawki krajowe, a obok na ladzie były te z importu. Ale faktycznie poczekam do czerwca, może będą lepsze:)

Gość leczenie psychiatryczne
Już Ci współczuję ! Sranie murowane, obyś się tylko uczulenia nie nabawiła 😭

Gość gvebaebharbh
Zjadłam 1,5 godz. temu i nic mnie w żołądku nie gniecie, więc nie musisz współczuć:)

Gość a ja jadlam pierwsze w
tym roku truskawki juz przeszlo miesiac temu - byly pyszne, slodkie. Ale nie chce wiedziec gdzie i na czym byly pedzone :D

Może i nie "gniecie" , ale nie rycz tutaj jutro, że masz wysypkę jakby Cię ospa dorwała :(

Gość gvebaebharbh
specjalnie wejdę na forum i oznajmię, ze nic mi nie jest. Nigdy nie miałam uczulenia na truskawki, więc niby skąd by się nagle miało wziąć?

Gość adi_P
taa nawet jak cie obsypie uczulenie to się nam tutaj nie przyznasz będziesz grała debeściaka ze nic ci nie jest

Gość kokoszanelllll
co to za popierdolony temat może ja założe własny DZIŻ KUPIŁAM VIVE TIC TAKI I SALAMI

Miła Pani :) Ja też nie miałam uczulenia -> do czasu :( Teraz nawet jak zjem 3 sztuki wywala mi się na cielsku 10.000 krost. No ale życzę powodzenia i ZDROWIA ! przede wszystkim :D

Gość yyytttt
Prawda jest taka że teraz to już praktycznie nie ma truskawek które nie są nawożone!!! Także jak ktoś ma skłonności do alergii może być problem!!! A truskawki tradycyjnie to są najwcześniej koniec maja/początek czerwca! Te które są teraz są co prawda krajowe ale... są albo spod tuneli albo spod specjalnej włókniny a takie truskawki nigdy nie dorównują truskawkom które dojrzewają w słońcu!!!

Gość gvebaebharbh
czyli po prostu za bardzo się pospieszyłam. W sumie to pocieszające, mam nadzieję, ze w czerwcu kupię normalne truskawki:)

Gość gvebaebharbh
zgodnie z wczorajszą obietnicą oznajmiam, że nie mam wysypki i nic mnie nie uczuliło:)