Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stereotypy

Dałam sobie radę jako samotna matka! Sama!!

Polecane posty

Gość stereotypy

Otóż mam 8letniego syna. W wieku 19 lat urodziłam dziecko! I pomimo tego iż panują stereotypy że samotna matka nie da sobie rady albo że po studiach humanistycznych nie ma pracy. Otóż błąd, ja skończyłam socjologie, jestem samotną matką i mam pracę , ojciec zatrudnił mnie we własnej firmie, dziecko też wychowuje sama bo nie było nikogo do pomocy, moja matka oddzielnie, odeszła od ojca. A ojciec? to mężczyzna, a jak to się mówi mężczyzn lepiej do opieki nad dziecmi lepiej nie dopuszczac.

Gość rzeczywiście jesteś bohaterką
pracując u ojca

Gość stereotypy
studia humanistyczne przydały mi się bo pod latarnią muszę kochać wszystkich ludzi bez względu na wygląd itp

Gość stereotypy
Chce tylko pokazac że jak kobieta chce to da sobie w życiu sama radę. Ja sobie poradziłam, studiowałam i pracowałam mając dziecko. I nigdy nie narzekałam że nie dam sobie rady, że nie mam pracy, że jest mi ciężko. Mój ojciec czasem zabiera go gdzieś ze sobą na lody, na piłkę, na spacer ale cała reszta wychowania to mój obowiązek. Zresztą jak dziecko było małe to po co miał mi ojciec pomagac przy niemowlaku, np. przy myciu. O taką pomoc można poprosic tylko kobiete ale nie mężczyzne bo się na tym po prostu nie zna. Ja sobie dałam radę, nie martwię się ani o pracę ani o dach nad głową. Chociaż z mieszkaniem jest inna sprawa bo ojciec wyremontował specjalnie dla mnie po skończeniu studiów strych.

Gość soryr, ze na ogolnym
a gdyby nie tata, to jakby bylo z Twoja praca? ale gratulacje i powodzenia.