Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Weselinka998

Jakie paznokice na wesele dla 13 latki

Polecane posty

Gość Weselinka998

Hej mam 13 lat we wrześniu mam wesele siostry i nie wiem jakie paznokcie zrobić ale takie żeby mi do każdego koloru sukienki bo jeszcze nie weim jaki kolor będzie ale chciałam fioletowy

Gość jakie?
czyste i obcięte

Gość oceny na koniec roku
wystawione? nie? to do nauki marsz!

Gość Weselinka998
żal mi cie a ty taka mądrala jesteś taki wzorowy uczeń co ?? ja nie pytam czym mam się zajmować tylko jakie paznokcie na ślub siostry zrobić żalll

Gość najpierw mózg sobie zrób
laluniu... provo jak nic, ale co mi tam... w takim wieku to ewentualnie bezbarwny lakier, żeby nabłyszczyc płytkę - chyba że chcesz się zrobić na nieletnią lolitkę-puszczalską i udawać pseudo wielce dorosłą i "zarywać ciacha"?? tak zwana dzidzia pudło :-p najlepiej odłóż robienie pazurków jeszcze na długo; raz zniszczoną płytkę paznokciową ciężko odbudować - nawet latami starań a na serio - to do książek marsz i lekcje odrabiać, zamiast stroić przed lusterkiem... na to masz jeszcze duuuuużo czasu, gdy troszkę podrośniesz i zmądrzejesz

Gość Weselinka998
ja się nie stroje tylko normalnie pytam jakie paznokcie zrobić nie mowie ze chce akrylowe czy tipsy i ty jesteś lalunią debilko i się nie interesuj moja nauką

Gość mama córki :):):)
najlepie wcale - ale jak juz musisz to bezbarwne albo cieliste, ew. kolor sukienki

albo bezbarwnym zeby sie ładnie błyszczały...albo french bo pasuje do wszystkiego

Gość no to odpowiadam
uważam, że w takim wieku to co najwyżej french, bardzo delikatny, no i nie szpony wystając centymetr poza palce ;) tylko z 2-3 mm. I będzie pasował do każdej sukienki :)

Gość trzynastolatko, jeśli na
co dzień prezentujesz taką kulturkę i bluzgi, to nawewt z czarnymi pazurami i tak żadnego drużby nie wyrwiesz na tym weselu ;)

a jakie ty chcesz robic te paznokcie? tipsy, żelowe czy jakie? bo jeśli tipsy albo żel to odradzam. 13- latce absolutnie to nie pasuje. będziesz wyglądała śmiesznie. możesz pomalowac jakimś jaśniutkim lakierem, perłowym zeby tylko lekko się błyszczały (kremowy, bardzo jasny róż, francuski). na pewno nie jakieś fiolety, czerwienie i wściekłe róże

Gość po piersze
Jak już ktoś napisal: czyste i obcięte.

Gość oliwki w czekoladzie
o matko jak j a mialam 15 lat to sie nie certolilam z pazurami ,pomalowalam bezbarwnym :o

Gość olivia dunham
slub we wrzesniu a ona juz o kolorze lakieru:o

Gość Weselinka998
mi nie chodzi o wyrwanie chłopaka porostu na ślubie siostry chce jakoś wygalać a już tym bardziej nie wyrwie drużby bo jest nim mój brat tak jak mówiłam chce ładnie wyglądać

Gość impresja_12
Nie przejmuj się tymi wypowiedziami, moja wnusia ma dopiero 12 lat a od conajmniej pieciu uwielbia mieć zrobione różnie paznokcie nie mówiąc o oczku jak gdzieś wychodzi..taka mała dama :) Może zrobić panokcie kazdemu nawet pannie młodej na ślub bo sie na tym zna, często maluje mnie i resztę bab z rodziny na imprezy i nie uwazam, że przez pomalowane np. na żółto z kwiatkami..kwadracikami w kontrastowym kolorze paznokciami jest małą puszczalską...przystopujcie trochę. Pomaluj sobie w odcieniu sukienki na jasny kolor i np. z jednym malutkim brylancikiem na paznokciu w środku malutkiego kwiatka.. tak z boku płyki paznokcia...masz rację też musisz ładnie wyglądać. Tak ma zamiar moja wnusia pomalowac sobie na ślub cioci we wrześniu. Oczywiście swoje paznokcie a nie tipsy bo to by było w Twoim wieku wyzywające.

12 lat? pomalowane OCZKO?! Ciesz się impresjo, że Twoja wnuczka nie jest moją uczennicą, bo całe przerwy musiałaby szorować swoje oczka i paznokcie w szkolnej toalecie papierem toaletowym, żeby spełniac zasady regulaminu szkolnego. A Ty jeszcze jestes dumna z tego, że masz 'małą damę'. 12 lat to DZIECKO! Do zabawek, książek, a nie przed lustro!

Gość impresja_12
Czy ja powiedziałam... do szkoły? Ech nauczycielu... :) a tak po za tym to moja wnusia jest najlepszą uczennicą w klasie i dobrą matematyczką o czym swiadczą różne matematyczne konkursy... uspokój się bo co ma piernik do wiatraka.

nie no, 13 lat i tipsy??? AUTORKO, dziewczyny dobrze Ci mówią, najlepiej zadbaj o ładny kształt paznokci, ew. idź do kosmetyczki 1 raz w miesącu uregulować skórki, na swom wesele poproś, żeby Ci zrobila delikatny french manicure ale na własnych paznkociach i będzie ładnie i elegancko.

Gość Weselinka998
już mówiłam że nie chce tipsów ewentualnie jakiś malutki french z jakąś cyrkonią tak jak powiedziała impresja dziękuję :)

Gość Deremka.
Jezzzzuuuu, 13 latka to juz nie dzieciak. Ja w jej wieku malowalam paznokcie na przerózne kolory, czerwony, niebieski, zielony, rózowy- to TYLKO paznokcie, kolor sam w sobie na paznokciach nie wyglada wyzywajaco! Wspólczuje waszym córkom. W wieku 13 lat to wrecz biologicznie normalne ze dziewczyna dojrzewa i pragnie sie podobac, nie znaczy odrazu ze bedzie uprawiala seks!!! To wy dorosli macie poryte berety jesli uwazacie ze skoro 13 latka ma czerwone paznokcie, to sie ewidentnie puszcza. W tym wieku ma sie pierwszego chlopaka z którym chodzi sie za raczke i zrywa po 3 miesiacach, a nie uprawia seks. Bo to marginalne przypadki. Autorko, zadbaj o ladny ksztalt paznokcia i dobierz kolor do sukienki. Teraz nosi sie krótkie, zadbane paznokcie w wyrazistej barwie. :)

Gość 22222222222222200000000000999
http://republika.pl/blog_ve_4382609/6350932/sz/dulce-365_g2k_1_.jpg Ta dziewczyna tez ma 13 lat. Dalej uwazacie ze kazda 13 latka wyglada jak male dziecko? Czasy sie zmieniaja....... A do autorki: Krotko spilowane i french (biale paski cieniutkie) albo krotkie paznokcie w intensywnym kolorze :) wszystko zalezy tez od sukienki, czy bedzie ozdobna, czy jednokolorowa czy wielo. jak bedziesz miala sukienke to wstaw zdjecia to ci podpowiemy

Gość Deremka.
Moze jeszcze zabroncie sie golic 13 letniej pannicy... :D

Gość majowepołudnie
jedyne co możesz zrobić, to pomalować je białym lakierem :o oczywiście mowa o czystych, równo obciętych paznokciach :P

Gość olivia dunham
ale po co 13-latce podklad?? Po co cienie?? Zeby wygladala na 10 lat starsza?? I jeszcze 13-tka co sie depiluje. No brawo! Deremka czy jak ci tam masz cos nie ten teges pod beretem.

Gość 22222222222222200000000000999
golenie to przesada? jestem duzo starsza a zaczelam golic nogi w wieku 13 lat jak z reszta wiekszosc moich kolezanek. przejdzcie sie po korytarzu w gimnazjum i zobaczcie jak wygladaja 13 latki. co do makijazu zgodze sie, szkoda skory. korektor na wypryski, lekki puder zeby zmatowic twarz i tusz do rzes-wystarczy na codzien.

Gość Deremka.
Alez nieeee, 13 latka powinna byc zarosnieta jak malpa... hahaha. 13 letnie dziewczyny maja juz normalny zarost, taki jak dorosle kobiety. A podklad i cienie poprostu po to, zeby ladnie wygladac. Zeby nie straszyc pryszczami. Nikt nie chce wygladac brzydko. Moze jeszcze zabroncie 13 latkom sie modnie ubierac, niech lataja w bezksztaltnych plóciennych worach.. Nie chodzi o to zeby 13 latka epatowala seksualnoscia, ale rany boskie, przeciez to juz nie dziecko, to mloda kobieta która nie chce wygladac jak poczwarka. Ale spoko- zabraniajcie, a pozniej sie zdziwicie jak zobaczycie swoje córki 'zarabiajace' po szkole w centrum handlowym, bo w domu mamuska wszystkiego zabrania... :D

Gość 4424222
zrób się na Jolantę Rutowiczówną :D

Gość impresja_12
Dziewczyny nie zaleznie od wieku powinny o siebie dbać.. a 13-to latka to już jak sie kiedyś mówiło podlotek czyli ani nie to ani owo... na takich imprezach jak wesela też powinna wyglądać ładnie i inaczej. Nie bądźcie zazdrosne :) Skoro uwazacie, ze jej nie wypada to mnie też wg Was nie wypada mieć pomalowanych paznokci u nóg na amarant ( inny odcień czerwieni) i brylancików a takie zawsze mam bo lubię jak moje nogi są zadbane, a taki własnie kolor uwielbiam i kosmetyczka zamawia go dla mnie. Jestem panią jak to się ładnie teraz mówi w kwiecie wieku i mam 56 lat. Dyskretny makijaż jeszcze żadnej dziewczynie nie zaszkodził.. ważne jest to co się ma w głowie a nie na sobie.

Gość ziutka13
Ja też mam 13 lat i w lipcu wesele siostry możesz zrobić french jasny róż czy cielisty poco bezbarwne ja będę robiła pod kolor sukienki i aby było mi wygodnie nie rób tipsów bo na weselu pomyślą o tobie nie wiadomo co.Tak przynajmniej ja uważam. :)