Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czekoladka karmelowa

opuchnięte stopy i dłoniew ciązy- jak z tym walczyc?

Polecane posty

Gość czekoladka karmelowa

od 2 tygodni walczę z opuchniętymi stopami i dłońmi w ciąży to jakaś masakra, wieczorem moje stopy są gigantyczne, rano wyglądają o wiele lepiej, ale i tak są opuchnięte, robiłam wszystkie badania na zatrucie ciążowe, nie mam białka w moczu, krew tez jest ok, mocznik i kreatynina w normie. Kurcze, ale nie mieszę się już w połowę moich butów! czy to normalne, że tak puchne?? jestem w 36 tc

Niestety w 36 tygodniu wszystko puchnie ponieważ woda zatrzymuje si w organizmie. Jedyna rada to po prostu dużo musisz odpoczywać a najlepiej leżeć. Mi strasznie puchły nogi jak siedziałam z nogami spuszczonymi w dół.

Ruszać się a nie odpoczywać. Nie mówię o jakichś wyczynach bo sama nie dałam rady jak byłam nawet już w 35 tygodniu ciąży ale regularne spacery po 3 razy dziennie, chłodzący żel do zmęczonych nóg dla kobiet w ciąży, chłodne kąpiele stóp i picie dużych ilości wody (brzmi absurdalnie ale paradoks polega właśnie na tym że im więcej wody w organiźmie tym sprawniejsza hydroregulacja)

Gość pewnie, ze tak bardzo
staram się duzo pić, co nie jest dla mnie trudne, bo cały czas mnie suszy :) tez duzo chodze, bo studiuje, bronie się teraz i musze wszystko załatwiac, a studiuje w innym miescie. kurcze juz bym chciala urodzić i poczuc sie wreszcie tak atrakcyjnie jak przed ciaza

Gość moze taka jego natura ?
mam ten sam problem i tez w 36 tc w dodatku nadszedl swiad :O drapie sie wszedzie :O wyniki cholestaze troche podwyzszone , wiec bede musiala te troche jeszcze wytrzymac buuuu :(

Gość pewnie, ze tak bardzo
moze taka jego natura---> jakie robilas badanie, ze wyszła Ci choleostaza?

Gość moze taka jego natura ?
krew pobrali i dodatkowo mocz bo mialam wymioty by wykluczyc badz stwierdzic zatrucie ciazowe w poniedzialek bede dokladniej rozmawiac z moja pani doktor dostalam kroplowke i swiad w nocy ustapil tylko w dzien no ale znowu zaczynaja sie jazdy :O :(