Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona26

Czy grozi mi przedwczesny poród?

Polecane posty

Gość zaniepokojona26

Cześć Dziewczyny. Mam taki problem i pytanie do Was. Obecnie jestem w ciąży - 34t 1 d i od pewnego czasu mam bóle brzucha jak na okres. Nie odczuwam przy tym żadnego twarnienia, nic. Poprostu boli jakiś czas i puszcza. Czy to są skurcze? Proszę o odpowiedzi.

Skurcze są wtedy, gdy twardnieje ci brzuch. Takiego częstego ''stawianie się'' brzucha lepiej nie bagatelizować. Powiedz o tych bólach na najbliższej wizycie u ginka

Gość Panikara jakich mało
Wszędzie piszecie o tym twardniejącym brzuchu, a ja jestem w 30 tygodniu i nadal nie wiem jak odróżnić skurcze, twardnienie brzucha... a skurcze pewnie mam, bo szyjka mi się skraca

Jak ciąża przebiega pawidłowo i jesteś sporo przed terminem to jak masz skurcz, to brzuch ci tylko twardnieje, a już około terminu, to może troche pobolewać przy twardnieniu brzucha:)

Gość to normalne chodzisz do
lekarza to cie informuje ze szyjka zamknieta itp a takie bole jak na okres sa normalne , u jednych pojawiaja sie wczesniej u innych w pozniejszym czasie macica cwiczy do porodu nie oznacza to przedwczesnego porodu tylko lekarz musi zawsze badac szyjke ja mam takie bole od 28 tc i wszystko jest ok :) a niedlugo rodze w terminie :) pozdrawiam