Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anetka0094

Ciąża !!!

Polecane posty

Gość anetka0094

Czy krew zawsze musi oznaczać poronieniem ? jeżeli biorę leki na utrzymanie ciązy !!! Proszę o odpowiedzi ! byłam już u ginekologa i ginekolog powiedział mi że mam brać leki na utrzymanie i odpoczywać a więc tak robie ! ale jak mam rozróżnić poronienie od normalnego krwawienie które nie oznacza że poroniłam !!! prosze o odpowiedzi

Gość nie nie myli siee
a co my lekarze?:O nie wiem co ty tutaj jeszcze robisz do szpitala

Gość kazde krwawienie w
cizy wymaga konsultacji z lekarzem. musisz isc na usg. tylko usg powie ci czy to jakies krwawienie nie zagrazajace ciazy czy poronienie

nie ma normalnego krwaienia w ciąży i nie iwem jakie normalne krwawienie masz na mysli ?

Gość kazde krwawienie w
aha i mimo zazywania lekow podtrzymujacych ciaze mozna poronic

krwawienie czy plamienie ?? beżowe czy czerwone ?? jakis śluz , skrzepy ?? który tydzień cciąży ?? nic nie podałaś

Gość anetka0094
Asia mam to takie same jak miesiączkę , jest to za również beżowe i czerwone jest i śluz ale nie mam skrzepów ! jest to tydzien 6 ;)

Gość anetka0094
pablinka bo jest takie krawienie które nie zagraża dziecku i normalnie się rozwija !! a jest takie przy którym dziecko umiera !! poprostu nie wiem w jakich ilościach może być ta krew !!

Dziewczyno co Ty opowiadasz????? Jesli jestes w ciaży i krwawisz, a nie jest to brunatne plamienia natychmiast jedź do szpitala!

anetka0094 skoro jest krew żywa a nie tylko brunatna to powinnas byc w szpitalu bo to jest zagrozenie bardzo poważne :( jedynie brunatne plamienie mozna odpuścic i zostac w domu choć czasem tez potrafi sie rozwinac ale z żywa krwia to szybko do szpitala biegnij

skoro jeszcze nie widac skrzepów to masz szanse ratowac dziecko - nie czekaj

Gość anetka0094
a co mi w szpitalu pomogą będą podawać mi te same leki jak również ciągle robić badania ginekologiczne więc co za różnia czy jestem w domu czy w szpitalu ?;/ jestem poprostu ciekawa czy dziecko w obecniej chwili zyje !!! w szpitalu powiedzieli mi ze takie krawienie nie zagraza !! ale jeżeli się wziększy to moge utracic dziecko ! Poprostu nie wiem w jakich ilosciach moze ono byc.Czy poronienie oznacza to potop z dróg pochwowych ???

poronienie to przede wszystkim zywa krew oraz skurcze macicy - czujesz ból jak przy okresie i mocniejszy - czynne poronienie to skrzepy - tak czyści sie macica

krwawienie nie oznacza że dziecko zmarło , moze nastąpić śmierć płodu bez widocznego krwawienia - nie ma reguly

Gość Ania23L
Moja ciotka miala normalnie okres do 7 miesiąca ciąży kuzynka do 4 miesiąca . Najlepiej jedź do szpitala lekarza żeby sprawdzić takich stanów sie nie lekceważy

Gość S_Gosia_S
anetka0094 Odnosze wrazenie ze Ty chces\ poronic !!!!!;( Zal mi takich ludzi jak Ty i wiesz co nie osmieszaj sie tutaj....

Gość anetka0094
gosia jesli chcialabym poronic to dawno bym to zrobila ! ale poprostu nie wiem czy to musi byc POTOP z drog pochowych czy nie ???

Gość S_Gosia_S
Ja na poczatku mialam delikatne plamienia a do krwawien doszlo po 2 tygodzniach a dziecko juz tydzien wczesniej nie zylo wiec to jest roznie a masz poronienie gdzie samo z Ciebie poleci jak i takie gdzie potrzebujesz zabiegu a takie czekanie to jest niebezpieczne rowniez dla Ciebie

Gość S_Gosia_S
anetka0094 ja potop to mialam dopiero po zabiegu!!!!!!

Gość anetka0094
A jeśli dziecko dobrze się rozwija dobrze i serduszko bije tylko poprostu mam krawienie(takie same jak miesiączka) to czy jest możliwość że dziecko dalej dobrze się rozwija ale mam poprostu takie krawienie !!!!

Gość zapomnialam nicka
na to nie ma reguly. znam dziewczyne ktora w 7tc dostala krwotoku ze skrzepami a ciaza sie utrzymala i dzis jest w 30tc a znam kobitke ktora w 11tc zobaczyla plamke krwi na bieliznie i serduszko nie bilo. powinnas lezec w szpitalu. to lekarze powinni zdiagnozowac dlaczego krwawisz czy to np nie krwiak

Gość zapomnialam nicka
a poza tym w szpitalu dostaniesz zastrzyki przeciwzakrzepowe bo w domu co bierzesz? luteine? duphaston?

Gość anetka0094
Biorę luteine !!! a może być tak jeśli dziecko do 6 tygodnia dobrze się rozwijało a teraz mam krew i może być też tak że dziecko dalej się dobrze rozwija ale mam krew czystą??????

Gość no i co to są te
drogi pochwowe??

Gość no i co to są te
matko, te twoje pytania dobijają... tak wszystko może być! I dziecko i krew i poronienie...

Gość zapomnialam nicka
wszystko moze byc wiec wsiadaj w auto i jedz do szpitala. ta ci podadza odpowiednie leki i sprawdza czy serduszko bije.