Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mam pojęcia

Czym zmyć osad z herbaty w termosie

Polecane posty

Gość gość
Termos to pikuś. W ostateczności można wsypać kreta do rur, później wypłukać, wyparzyć i będzie jak nowy. Ale co zrobić z korkiem i z kubkiem?

Gość gość
ja do usuwania osadu używam sody oczyszczonej

Gość gość
właśnie sprawdziłem bardzo brudny termos zalać w rzątkiem w 50% i wrzucić tabletkę do zmywarki zakręcić, mocno wstrząsnąć później dolać wrzątku do pełna i zostawić na 15 minut, ludzie piszą że zostawić na noc, ale u mnie wystarczyło 15 minut i termos jest czysty jak nowy.

Gość gość
A potem będzie czuć w smaku tabletkę ze zmywarki. Pomysl nie na każdy termos, nie na metalowy. Juz sprawdzalam. Kilkanascie herbat o smaku tabletki do zmywarki.

Gość gość
Ja wsypałam 2 łyzki sody oczyszczonej i zalałam wrzatkiem a po 5 minutach mocno potrząsnełam termosem parę razy. Jest jak nowy!!! Soda tania i skuteczna!

Gość gość
Potwierdzam, że sposób z tabletką do zmywarki działa. Wodą z termosu zalałam też w szklance zakrętkę termosu i też pięknie się wyczyściła. Bąbelki w wodzie doczyszczają szczeliny przez które nalewa się płyn z termosu.

Gość Robert

Tabletki do zmywarki... rewelacja!!

Gość Bazyla

Wow, jestem pod wrażeniem, sposób tabletki do zmywarki jest rewelacyjny, bez szorowania i niszczenia powłoki wewnątrz termosu, lśni jak nowy 🙂