Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość usermpk

MPK - kasownie biletów gdy autobus ma wyłączony silnik - kiedy należy kasować?

Polecane posty

Gość usermpk

Witam Jest taka sytuacja: Autobus stoi - ma wyłączony silnik - na przystanku startowym, do startu ma kilka minut, ja posiadm bilet czasowy - więc szkoda mi go kasować odrazu, czy w momencie wejścia do pojazdu musze kasować bilet czy mogę to zrobić po starcie autobusu?

Gość podszyyyywieeee
po starcie. Kurs zaczyna sie np o 10.00, a ty skasujesz o 9.56. to nie jest bilet na kurs od 10.00

Gość .ANAL i ZATORr..,
po starcie autobusu należy najpierw pozdrowić przyjażnie kierowcę i przedstawić się z imienia i nazwiska współpasażerom bilet kasujemy po odspiewniu roty w pozycji na baczność

Gość usermpk
A czy w takim razie mam wógle prawo wchopdzić wcześniej do autobusu czy powinienem czekać aż autobus przynajmniej zapali silnik?

Gość yfg
chyba po starcie bo płaci się za przejazd więc jeśli autobus stoi to się nie liczy :p

Gość yfg
matko ludzie nie róbcie paranoi, przecież kanar to też człowiek - nie wlepi wam mandatu za siedzenie w autobusie :o można się przecież wytłumaczyć, że ma się bilet czasowy

Gość podszyyyywieeee
yfg - mylisz sie, oczywiscie, ze wlepi, oni tylko na to czekaja.

Gość usermpk
sę w tym ze mi i mojej kolezance wlasnie za to wlepil - tzn po starcie zrobilo sie zamieszanie - mala kolejka do kasownika i w momencie kiedy dostalem sie do kasownika kanar przez kierowce zablokowal kasowniki i dostalismy mandat - on stwierdzil, ze powinno sie kasowac zaraz po wejsciu do pojazdu, jak powiedzielismy ze mamy bilety czasowe i tak nie moglismy zrobic to swteirdziel, ze w tej sytuacji "startowej" powinno się stać przy kasowniku i szybko kasować zaraz po starcie autobusu a nie siedziec i czkac az ruszy i dopiero sie zabrac do kasowania tak jak my to zrobilismy...

Gość metalucifer
ANAL i ZATORr.., - jesteś głupszy niż ustawa przewiduje. nie śpiewa się roty tylko bogurodzicę

Gość o rany! To nie wsiadaj
wcześniej, tylko wtedy gdy kierowca odpali silnik :o

Gość zawiedziony buuuuuuuuuu
Noxelia myslalem ze jestes ladniejsza, zawiodlem sie buuuuuuuuuu

Gość yfg
i zamknie drzwi przed nosem :p trzeba wyczuć jak zapali silnik to znaczy że zaraz będzie odjeżdżał i wtedy skasować :p hehe całe szczęście że mam kartę i nie mam takich dylematów ;)

Gość zobaczymy
jeżeli autobus stoi na pętli przed następnym kursem to możesz kanara wyśmiać jakby zażądał od ciebie biletu dopiero może to zrobić po ruszeniu autobusu wtedy jeżeli kierowca włączy silnik i zamknie drzwi kasujesz bilet ale uwaga obowiązuje to tylko na pętli przed nowym kursem.

Gość usermpk
No ale skoro otwiera drzwi to chyba znaczy ze mozna wejsc, ale czy tym samym znaczy, ze trzeba od razu skosowac bilet (zwlaszcza posiadajac bilet czasowy) do tego majac na uwadze, ze autobus ruszy za 5 min. Poza tym dowiedzialem sie ciekawa rzecz... w Krakowskich MPkach jak masz czasowy a jest korek i czas ci uplynal musisz kupic drugi bilet... Słowa kanara - ale tos ie wyklucza - bo zakladajac ze w autobusie nie ma automatow z biletami to jak mam kupic jak w czasie jazdy nie mozna rozmawiac z kierowca?

Gość mn88
we wrocku nie da sie skasowac od razu jak się wsiądzie do stojącego na pętli autobusu, kasowniki sa nieczynne, wlaczają się dopiero po odpaleniu silnika.

Gość zobaczymy
usermpk- kanar was wykorzystał nie wolno mu blokować kasownika jeżeli ludzie po wejsciu do pojazdu kasują bilety powinien odczekać az ostatnia osoba w kolejce skasuje bilet i dopiero zablokować i sprawdzac a jest na nich prosty sposób godz zablokowania kasownika i porównanie z godz odjazdu autobusu z przystanku gdzie była kontrola ja tak zrobiłem i bardzo szybko skończyli kontrole .

Gość zobaczymy
usermpk-wsiadając na pętli nie kasujesz biletu ,robisz to dopiero jak uruchomi silnik i zamyka drzwi ale to tylko na pętli przed następnym kursem w innym przypadku niezwłocznie po wejściu do autobusu czy innego pojazdu m.k