Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wkurza mnie to,i nie tylko mni

Czy powinnam reagowac na "głupie" miny i gesty córki??

Polecane posty

Jest w wieku nastoletnim, jak ja o coś prosze, czy rozkazuje, mówie cos do niej co jej się nie podoba to zawsze robi bardzo denerwujace miny, gesty, wykrzywia się, nasladuje mnie mimiką, wzdryyga ramiona i tak jeszcze wiele wiele róznych przykładów, mnie to osobiscie obraża jak widze jej takie aroganckie bezczelne zosliwie robienie min, machania rekami . Czy mam prawo zabraniac jej tak sie zachowywac? dodam że nie jest to tylko do mnie, niekiedy także potrafi uwage ze szkoły przyniesc z adnortacją tego zachowania do nauczyciela, robbi tez to samo co własnie mnie to u niej wkurza Ile razy zwracam jej uwage że jest to obraźliwie i poprostu chamskie z jej strony ona się broni że juz tak ma i nie umie inaczej

Gość zdfgza
może weszła w tzw. "głupi wiek" ?

Pierdolnij jej glowa o podloge pare razy, to jej przejdzie:P A tak powaznie, to porozmawiaj z nia, ze to po prostu glupio wyglada, i nie chodzi nawet oto ze jest chamskie, tylko ze robi z siebie idiotke. Zapytaj czy jak bedzie imala chlopaka, i on to zobaczy, to co jej zdaniem sobie pomysli. No spokojnie o tym pogadaj, nie zakazuj, nie rozkazuj, tylko rozmawiaj :)

Gość Plasiaczka w buźke
placia i sie opamieta :D

Gość xzikjfgkdlzjfglkdfjgfdgf
no kurwa sama zacznij sie zachowywac normalnie to nie bedzie cie miala jak przedrzezniac. skoro sama wymachujesz lapami jak idiotka to ona cie przedrzeźnia, trudnos ie dziwic. Acha i oducz sie rozkazywac innym, bo to, ze ja urodzilas to jeszcze nie znaczy ze to twoja wlasnosc :O

a gdzie ja napisalam ze ja takze wymachuje łapami? rozmaiwam spokojnie, ja zachowuje sie normalnie

no nie wiem, pisalas ze cie przedrzeźnia , wiec myslalam ze ty wymachujesz rekami a ona za toba:D:D Hmm, moze ona sobie nie umie z tym poradzic?? Ona to obi rzeczywiście zosliwie?? Czy moze bardziej z nerwow??

ty xzikjfgkdlzjfglkdfjgfdgf,matka cie nie kochała? dawala jesc w psiej misce,ze kobiete od idiotek wyzywasz sfrustrowana,zakompleksiona gowniaro?

ulfikowaa kompleksy to chyba ty masz starucho:D:D:D Nie wyzwalam jej od idiotki, napisalam tylko "skoro wymachujesz lapami jak idiotka" wiec moze naucz sie czytac podstarzaly glabie czas najwyższy

zbastuj skretyniały niedorozwiniety debilu...niedziela dzis,moze matka ci troche suchej karmy sypnie do michy:D uszy do gory:D

jakies przykre wspomnienia z dziecinstwa cie nachodza??:D:D:D

ja wychowuje sie w domu dziecka bo urodzilam sie z kupa na mordzie i starzy mnie oddali

robi tak bo dobrze wie że to mnie denerwuyje i dookoła wszystkich tez to niemiłosiernie irytuje, szkoła juz nie jeden raz zwróciła jej uwage za to i nie wiem jak do tego podchodzic Oprócz tych głupich min to jak Mowie cos do niej to nabiera powietrza w usta, zatyka uszy, wypina język, to jak przedszkolak dosłownie

Gość niewygodna lalka
Ignoruj, ale "w odwecie" nie podaj jej obiadu, ani kolacji, ani nie odezwij się do niej pierwsza. Żadnych pieniędzy też nie daj, a jak poprosi, to powiedz, że przedtem powinna Cię przeprosić za irytujące zachowanie i obiecać, że więcej tak nie będzie. Nie ma prawa lekceważyć Cię osóbka o którą się troszczysz i której potrzeby emocjonalne i materialne zaspokajasz.

Gość LunaLunaLuna
ile ma lat twoja corka ? bo zachowuje sie jak 9latka:O

taaak ulfikowaa ulzyj sobie:D:D Tylko na drugi raz wymysl cos smieszniejszego:D:D Jaka stara taka glupia, nie dosc ze wdajesz sie w pyskowke z w twoim mniemaniu "gowniara", to jeszcze sie glupawo pod nia podszywasz, normalnie jak dziecko:D:D:D Wkurza mnie to,i nie tylko mni - czyli ona nie tylko w stosunku do ciebie taka jest, hmm,, na poczatku pomyslalam, ze moze ty wyprowadzasz ja z rownowagi (a mamy potraia:d) i ona w nerwach to robi, ale skoro ona jest taka do kazdego, to moze do jakiegos psychologa ja zaprowadz?? Ona ogolnie jest w pelni normalna?? Ile ma lat?? Od kiedy tak zaczela robic?? Moze wyrosnie z tego jeszcze???

a ona zachowuje sie jak normalna nastolatka?? Ma kolezanki?? Do nich tez sie tak odnosi??

pierdole was głupie szmaty

moze to wina zlego towarzystwa, moze chce zaimponowac, np w szkole i dlatego taks ie zachowuje?? No i przenosi sie to tez na ciebie??

ulfikowaa wrzuc na luz i przestan sie podszywac pode mnie, bo zachowujesz sie gorzej niz corka autorki :O

Druga gimnazju,normlanie sie rozwija tylko jak cos jest nie po jej mysli to sie tak zachowuje bo wie że kto kazdego wkurwi, bo mozna udac ze sie nie widzi grymasu, raz , drugi, trzeci, no ale jak juz notorycznie sie to powtarza to mnie to i nie tylko mnie to szału doprowadza.Robi głupie miny.gesty, prycha, przedrzeźnia,pogwizduje, bo chce pokazac swoje olewwatortwo co do niej mówie. Wszystko wporządku jest gdy jest po jej mysli, a jak cs ma zrobic, wykonać swoje obowiązki to się zaczynają cyrki

Powiedz córce że jak na swój wiek to w dość prymitywny sposób okazuje niezadowolenie i że przedszkolaki lepiej wyrażają co co chcą przekazać a że wywalanie języka to już idiotycznie wygląda u nastolatki. Postaraj się ignorowac takie zachowania z pobłażliwym uśmieszkiem na twarzy i pokiwaniem głowy , niech młoda widzi że śmiejesz się z jej zachowania . Irytując się dajesz jej poczucie że zrealizowała swój cel bo tak naprawdę młoda chce cię zdenerwować i zachwujesz się jak prawdziwy rodzic a niestety nastolatki rodziców nie szanują tak do końca bo uważają że to przestarzałe pryki które nic o życiu nie wiedzą. Powiedz jej tak: Jak na ciebie patrze to chce mi się śmiać ale nie wypada mi bo jestem dorosła, przyjrzyj się kiedyś w lutrze jak wyglądasz robiąc takie miny i mam nadzieję że nie cofasz się w rozwoju bo wiek dziecięcy powinnaś mieć już za sobą. Staraj się nie rozkazywać bo rozkazując traktujesz ją jak małego "szczeniaka" i okazujesz brak szacunku i tym samym ona będzie odpłacać, raczej staraj się ją traktować poważnie, rób regularnie aż jej samej głuio będzie zachowywać się jak 5 latka.

zamontuj kamere gdzies, nagraj ja i jej pokaz :D:D:D

Gość rób tak samo
tez ją przedrzeźniaj :p

Ja nie mówie do niej tonem rozkazującym, tylko proszącym , aby wykonała swoje obowiązki, nie mówie :masz to zrobic, czy każe ci tam iśc, tylko zawsze uzywam zwrotu Proszę,no ale ona uważa że jak ma wynieśc smieci co 2 dni, czy zascielic kapa łożko, lub powiesić kurtke na wiesiak na swoje miejsce to jest jej kara i się czepiam, wtedy zaczynają się grymasy, podspiewywanie gdy cos do niej mówie, perfidne ziewanie i mnóstwo sytuacji W szkole pan od histori kcoś do niej mówil 2 tyg temu a ona zatkała uszy, dostała za to uwage, tłumaczyła sie tym że to był jej taki odruch

Gość sprawdza ciebie młoda
poprostu sprawdza cie ile może sobie młoda pozwolic, celowo tak cię propwokuje bo widzi ze cie to wkurza i patrzy jaka jest twoja reakcja, krótko ją do pionu postaw bez szemrania won do pokoju i niech tam cały dzien siedzi jak nie umie normalnie rozmawiac tylko stroi fochy

Skoro córka ma tak ciekawe odruchy to zacznij i ty je mieć, np. pierwszym twoim odruchem niech będzi ebrak wrażliwości na jej potrzeby ( pieniądze , jakieś tam rzeczy) Kolejnym odruchem niech będzie brak obiadku na stole (niech sobie sama przyprawi i nałoży na talerz i tak rozszerzałąbym powoli liczbe własnych odruchów aż by skumała o co chodzi i by jej obrzydło.

Ja tez mialam taki wiek i sie fochalam, dopoki nie uslyszalam, ze dostane w pysk jak jeszcze raz moja mama to zobaczy i widzialam, ze byla tak wsciekla, ze to nie byly zarty. Udalam oczywiscie, ze mnie to nie obchodzi, ale pozniej sie hamowalam

A po drugie nie sprzataj po niej, nie segreguj ubran, nie pierz poscieli, nie prasuj ubran. Chce miec chlew w pokoju, to OK. Zobaczysz, ze szybko zacznie sprzatac jak nie bedzie miala czystych gaci.

Gość spłuczke młodej trza
za kłaki i do kibla spłuczke zrobic , gówniarzy tak trzeba traktowac :D :D