Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majka2727

płodność po porodzie

Polecane posty

Gość majka2727

Witam mam następujący problem. Jestem 7 tygodni po porodzie, przez 3 tygodnie karmiłam wyłącznie piersią, przez kolejne 3 dokarmiałam już córeczkę butelką, od tygodnia nie karmię jej piersią. Wczoraj współżyłam z mężem, pękła nam prezerwatywa. Załamałam się. Nie marzy mi się tak szybko kolejne dziecko. Czy jest duża szansa, że w takim czasie po porodzie i po odstawieniu dziecka od piersi mogę mieć już owulację? Myślę o pigułce postinor ale przy niedzieli mogę zapomnieć o wizycie u lekarza.

Gość kjhgfdsdfghjk
myślę że ryzyko jest zawsze kiedy się współżyje a zabezpieczenie zwiedzie karmienie piersią też nie zabezpiecza w 100%.

Gość po porodzie
płodnośc jest największa, podobno nawet większa niż podczas owulacji. tak slyszałam ale czy to prawda-nie wiem.

Gość paola ola anna
do po porodzie...litosci,co to znaczy "płodnośść jest największa, podobno nawet większa niż podczas owulacji"?????????????????????????? biologie mialas w szkole?

to że płodność jest większa w tym czasie powie każdy lekarz ginekolog. Mnie powiedzieli o tym w szpitalu przy wypisie i sam lekarz ginekolog więc czy to komuś odpowiada czy nie nie jest to mit.

Gość majka2727
W tym tygodniu miałam zamiar iść po tabletki antykoncepcyjne, no ale ten jeden raz użyliśmy prezerwatywę a tu taki pech!!Nie wiem co robić, pójdę jutro do ginekologa, wezmę chyba receptę na pigułkę po stosunku, mam nadzieję, ze nie będzie za późno :(

Gość ekspert antykoncepcji PO
Witam, Jako oficjalny przedstawiciel firmy GedeonRichter, producenta leku Postinor oraz Escapelle chciałbym wyjaśnić nieporozumienia, które pojawiają się na wielu forach internetowych. Na rynku polskim zarejestrowane są dwa preparaty zawierające lewonorgestrel do stosowania w antykoncepcji PO (antykoncepcja po niezabezpieczonym stosunku lub gdy zastosowana metoda antykoncepcji zawiodła). Są to Postinor Duo oraz Escapelle, który został wprowadzony na rynek polski w 2006 roku. Początkowo oba preparaty były sprzedawane równolegle. Obecnie Postinor Duo nie jest dostępny w aptekach. Oba preparaty zawierają lewonorgestrel Postinor Duo dawka podzielona 2 tabletki po 750 mcg, Escapelle 1 tabletka - 1500 mcg i charakteryzują się wysoką skutecznością, jednak zmniejszenie ilości tabletek do jednej zwiększa pewność zastosowania i co za tym idzie efektywność terapii, dlatego Postinor Duo nie jest sprowadzany i dostępny.

Gość bialamasajka
Majka niestety niepłodność laktacyjna to mit. Proponowałabym tabletkę po. Na przyszłość może określaj sobie kiedy występują u Ciebie dni płodne. Ja Ci mogę polecić afrodytę, bo używałam jej jak się starałam o dziecko i po porodzie też. To mikroskop owulacyjny

Gość gość
to ze karmienie piersia chroni prze ciąza to mit-i ciemnota jak stosunek przerywany w niektorych kulturach baby karmia nawet 3-6 lat a sa wielorodkami