Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SSSSSylwia1990

Młody chłopak i problemy ze wzwodem. Przeczytaj.

Polecane posty

Gość SSSSSylwia1990

Hej Mam super kochanego chłopaka, z którym niedawno rozpoczęłam współżycie. Od samego początku miał on problem z osiągnięciem wzwodu i utrzymaniem go. Nigdy tak naprawdę nie widziałam 100% wzwodu w jego przypadku. WIEM, że mu się podobam oraz podniecam go. Problem tkwi w tym, że jego 'fizyczne podniecenie' utrzymuje się bardzo krótko. Wiem, że ma problemy z zasypianiem i często zdarza się,że po prostu nie ma zapewnionego snu. Jego penis jest w 'najlepszej formie' gdy pieszczę go oralnie. Zauważyłam, że ma również lekki problem z dojściem(tj musi się 'starać' by osiągnąć orgazm) Próbowałam porozmawiać z nim na ten temat. Uważa, że seks stał się jakiś czas temu dla niego nużący (gdy jeszcze nie byliśmy parą) i nie ma problemów oraz nie uważa tego za problem. Szczerze mówiąc widzę, że tylko tak mówi, wydaje mi się, że wstydzi się tego, nie chcę przyznać przede mną (może i przed sobą?) że ejst to problem. To młody chłopak, ma 21 lat. I tutaj pytanie do ciebie. Jak powinnam przeprowadzić rozmowę w tak delikatnej kwestii i co powinnam robić?

Gość Januszek..........
Musisz być strasznie brzydka .TYLE

Zaburzona erekcja może być także wynikiem wielu przebytych wcześniej chorób, a w szczególności dotyka większość osób cierpiących na cukrzycę. Być może stan psychiczny i emocjonalny także czasami bierze górę i bardzo trudno jest facetowi doznać erekcji. Jednak taka faza jest przejściowa i łatwo sobie z tym poradzić. No i tez faceci bardzo często mają wiele niedoborów hormonalnych, co powoduje częsty brak wzwodu.

Gość SSSSSylwia1990
Ptasiek - dziękuję bardzo za odpowiedź, miło mi. Oby zakumał ;) Bardzo ciężko przeprowadzić mi taką rozmowę szczerze,bo przede wszystkim nie chciałabym go zawstydzić, nie chcę by poczuł się niekomfortowo przeze mnie, mam też obawy, że jeśli nie jest gotowy na taką rozmowę, a ja ją zacznę,problem może się pogłębić...Zastanawiam się, czy nie odczekać jakiegoś czasu najpierw i jeśli będziemy pozostawać w tym samym martwym punkcie,wtedy zdobyć się na taką rozmowę już w 100%, bo to, co nieśmiało próbowałam ostatnio nie dało rezultatów(no, wiem przynajmniej jaki mniej więcej ma stosunek do swojego problemu). Ten temat jest o tyle trudniejszy, że jest on osobą dosyć zamkniętą oraz bardzo męską.

Gość SSSSSylwia1990
Ines - wydaje mi się, że to niestety nie ejst stan psychiczny/emocjonalny. Nie powtarzałoby się to wtedy za każdym razem, gdy dochodzi do jakiegokolwiek zbliżenia, tak sądzę. Tym bardziej, że dowiedziałam się, że ma tak od jakiegoś czasu, że nie ma wzwodu 'tak o', że musi się o to postarać. Zastanawia mnie , czy 21 letni chłopak może faktycznie być znużony seksem, w szczególności, gdy nie miał wcześniej zbyt wielu partnerek seksualnych, oraz gdy wszedl w nowy związek i zależy mu na osobie, z którą się związał oraz jest ona dla niego atrakcyjna..?

..niedoborów hormonalnych, powoduje częsty brak wzwodu

Gość SSSSSylwia1990
Dzięki, może to faktycznie jakiś niedobór. Chyba rzeczywiście seksuolog byłby konieczny, ale coś czuję, że przede mną długa droga,zanim zgodzi się na coś takiego i o ile...ehhhhhh :(:(:(

Gość sinny
Jak widać problemy ze wzwodem mogą pojawić się w każdym wieku :( u mojego męża pojawiły się przed 40ką i widziałam, że było mu bardzo ciężko. Na szczęście szybko poszedł do lekarza po odpowiedni lek - maxigrę go. Efekty są rewelacyjne już kilkanaście minut po zażyciu tabletki, erekcja jest silna i możemy się długo kochać :)