Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ta mała

POMOCY! BŁAGAM, MIGRENA, OKRES I ESTROFEM !!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość Ta mała

Hej, mam 16 lat, stosuję estrofem mite, zalecony przez lekarza, ponieważ dopiero w lutym tego roku dostałam 1 raz miesiączkę (chociaż mam też inne problemy ze zdrowiem). Ale do rzeczy. Taj, jak napisałam 20 lutego 11 dostałam 1 raz miesiączkę. I od tamtej chwili nic! Żadnej miesiączki! Do tego od miesiąca męczą mnie migreny i mam uzasadnione podejrzenia, że to może być albo od estrofemu albo od braku miesiączki. Jak wywołać miesiączkę, czy trzeba wtedy odstaw8ć estrofem czy wprost przeciwnie, wziąć go więcej? Czy znacie jakieś naturalne sposoby dla młodych dziewczyn na przyspieszenie okresu? I czy któraś z Was miała migreny po estrofemie? Z lekarzem będę się mogła skontaktować dopwiro po 20 maja, a ja chcę, żeby ta cholerna głowa mnie wreszcie przestała boleć. Pomocy!

Gość bkam1991
Hej:) Dziwne że przepisał Ci tylko estrogen... Masz pełne zaufanie do tego lekarza? Ja też ok 16 roku życia dostałam swój pierwszy okres a potem nic... zmieniałam lekarki szybko w końcu trafiłam na super lekarza i on mi pomógł, okazało się że mam pcos i teraz się leczę. Oczywiście Ty ie musisz tego mieć, może taki Twój urok i na regularny okres musisz jeszcze poczekać:) Ale najlepiej będzie jak znajdziesz fajnego lekarza który zrobi Ci wszystkie hormony i się Tobą zajmie... To bardzo ważna sprawa w życiu kobiety jest:)

Gość madammmmm
Hej, moim zdaniem ta migrena to na bank od hormonów, niestety. takie rzeczy nie pozostają bez wpływu na nasz organizm o czym zresztą często piszą w ulotkach, a własnie wszelkiego rodzaju pigułki czy nawet zmiany hormonalne przed miesiączką albo w czasie ciąży mogą wywoływać migreny. Wiem, bo sama cierpię na tzw migrenę menstruacyjną, więc co miesiąc tego doświadczam i gdyby nie leczenie, to byłoby cienko ze mną. Kiedyś miałam takie migreny, że wymiotowałam i w ogóle prosto chodzić nie mogłam, teraz jak wezmę sumamigren jeszcze zanim pojawi się ból to jakoś mija mi to bezboleśnie. U Ciebie konsultacja z innym lekarzem na pewno nie zaszkodzi, a co do braku okresu, to ja też miałam kilkumiesięczny odstęp między pierwszym a następnym, więc może po prostu niektóre tak mamy :)

Gość Ta mała
Do lekarza mam pełne zaufanie, ponieważ jest on profesorem endokrynologii. Chyba zdecyduję się brać mniej estrofemu i zobaczę, może mingreny ustaną. A przy okazji, czy znacie jakieś naturalne sposoby na wywołanie miesiączki?