Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asterie

czy chodziłyście na szkołę rodzenia z mężami?

Polecane posty

Gość asterie

czy chodziłyście na szkołę rodzenia z mężami?

Gość bzdoora
Oczywiście, tak jak i pozostałe uczestniczki. A co?

Gość refwefwe
nie nudziłby się, zadawał głupie pytania lub wstawiał komentarze

Gość 222222
w ogóle nie chodziłam, po co? i tak nie wiesz jak będzie u ciebie...

Gość refwefwe
to nie takie oczywiste przy liczebności kilkunastu osób w grupie, bywał u nas jeden mężczyzna jako towarzysz, na ćwiczeniach już żaden, na wykładach gdzie zbierało się kilka dziesiątek osób, bywało już może ze trzech :D

Gość karwa fak
my nie chodziliśmy, ale po porodzie rodzinnym moja żona stwierdziła, że powinienem zwolnić się z pracy i zostać położną ... ;) ja też to na miękko przeszedłem ...

Gość tammta
Ja chodziłam. Zreszta wiekszosc byla w parach.

Gość TakaSobieMama
nie, sama chodzilam.

Gość ja chodziłam sama
zresztą na grupę ok. 15 kobiet był zaledwie jeden mężczyzna

Gość te szkoły to pic na wode
i jest to moje zdanie i moich przyjaciół ...szkoda kasy .Moze komuś pomogły ale mnie nie . Nie dowiedziałam sie niczego więcej ponadto co wyczytałam w książkach ...i bez wywalania kasy

Gość ja chodziłam sama
u mnie zajęcia były bezpłatne i warto było na nie chodzić.

szkoda kasy na te bzdury, matka natura sama podpowiada co robic i kiedy i jak oddychac , wierzcie mi... mam kolezanke polozna i ona ma swoja szkole rodzenia i smieje sie z matek ktore nabijaja jej kase :) nie dajmy sie zwariowac

Gość garbussek 100
chodziłam z mężem i nie żałujemy (bezpłatnie), bo fajnie było

ja nigdy nie chodziłam, chociaż chciałam. ale nie mieliśmy na to pieniędzy, a nie znaleźliśmy szkoły bezpłatnej.

Gość Graniania
Na moje to też bzdury. W dobie dostępu do internetu, tylu informacji szkoła rodzenia jest naprawdę zbędna.

Gość dla mnie to zbędne wywalanie
kasy ...:) robi sie wokół tego dużo szumu i potem matka czuje jakąś presje bo WSZYSTKIE CHODZĄ to ja też musze ...jak ktoś ma za dużo kasy to ok ale w książkach jest wszystko dokładnie opisane i ni

ja chodziłam z mężem i uważam że to bardzo fajna i potrzebna nauka :) mam 21 miesięcznego syna i dzięki szkole od 1 dnia w domu nie było nikogo do pomocy :)

dodam że w Warszawie miałam szkołę za darmo, była finansowana z budżetu miasta

Gość no i opowiedz co takiego sie
dowiedziałaś czego nie wiedziałas wcześniej :) dziewczyny mają racje ,ze to bzdury ... A po drugie KAZDA kobieta inaczej przechodzi te rzeczy i jak ci powie ze masz sie położyc czy chodzić to u ciebie moze być caałkiem inaczej .Ja rodziłam 3 dzieci i bez żadnej szkoły -jeno mądre książki 🖐️

o "obsłudze" nic nie wiedziałam, nigdy nie lubiłam dzieci i zawsze trzymałam się z dala :) nauczyłam się kąpać, przewijać ubierać itp. uczyli nas ćwiczeń z dziećmi, jakie materace kupować, co robić w nagłych przypadkach. mówili kiedy jedziemy do szpitala, dokładnie omawiany było poród i to dlaczego partner powinien uczestniczyć w porodzie :) dla laików takich jak ja bardzo dobra rzecz :) ale po co chodzić do szkoły rodzenia jak można udawać wszechwiedzącą ;)

Gość truskawkowe ciastko
ja nie chodziłam-żal mi było kasy ogladaam na ten temat duzo programów, filmów, duzo czytałam a 'obsługi" dzicka nauczyłam sie juz jako 8 letnia dziewczynka przy mojej siostrze-patrzyłam jak mam sie nia zajmuje potem dzieci znajomych itp. a przy moim w razie potrzeby wiedziałam kogo prosic o pomoc

Gość refwefwe
Ja chodziłam do szkoły przyszpitalnej, nieodpłatnej. Zależało mi żeby poznać ekipę ze szpitala i żeby czuć się w szpitalu mniej nieswojo. Przy okazji dowiedziałam się sporo ciekawych rzeczy np że dziecko może się urodzić z sinymi rączkami i nóżkami, wybroczynami, zniekształconą główką od przepychania się przez drogi rodne, znika szybko a jest to normalne i nie trzeba się martwić. Czasem na zajeciach słuchałyśmy bicia serduszek dzieci i mogłyśmy usłyszeć jak z tym biciem jest u każdej z nas... Ogólnie żałuję że nie chodziłam do końca bo poród nastąpił wcześniej niż zakończenie zajęć.

Gość no ja wam -ale zarypałas teraz
:D :D też nie łaziłam do żadnej szkoły -szkoda czasu i atłasu :) "...po co chodzić do szkoły rodzenia jak można udawać wszechwiedzącą" Nie musze nic udawac ...ja zwyczajnie potrafie czytać i wiem gdzie szukać wiedzy na ten temat:D a tobie trzeba było to wykładać jak "chłop krowie na rowie" ...oj kobito !🖐️

Gość saintpaulnia
ja sie wybieram od poniedzialku ale sama bo maz w tym czasie bedzie w pracy. otwarli u mnie szkole bezplatną wiec czemu nie skorzystac