Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Yasmen

Mój partner o12 lat młodszy chce mieć ze mną dziecko

Polecane posty

Witam, mam 43 lata, sześc lat po rozwodzie. Rok temu poznałam faceta, teraz on chce mieć dziecko. Ja mam swoich 2 i nie myślałam nigdy o trzecim. Jest mi cięzko, bo nie wiem co będzie jeśli się nie zgodzę, może okazać się, że odejdzie bo nie będzie widział sensu. Wypowiedzcie się proszę co na ten temat myślicie.

Gość kropeczkaaaaa
Mam ten sam problem. Facet 8 lat mlodszy. Od roku sie staramy - wtedy chciałam mieć dziecko, ale teraz czuję te 43 lata na karku i mi się juz nie chce. Nie wiem co będzie dalej.

Gość a dziecko
bedzie mialo 16 lat a ty 60 :-O

Gość a dziecko
jesli ci sie zdazy urodzic do 44 roku ycia...a potem to juz nie myslec wcale :-O

Gość kropeczkaaaaa
Tak.... czas na rodzenie dzieci jest już za nami. Po 40-tce to juz raczej tylko wpadki.

Gość a dziecko
ja skoncze w czerwcu 36 i nie mam dzieci i powoli sie zegnam z tym zyczeniem. Uwazam ze jestem juz za stara i im pozniej mialabym urodzic tym bardziej gnebi mnie mysl, ze mialabym nastolatkowe dziecko a sama niedlugo na emeryture. ale jesli kochasz partnera i chcecie byc razem to dlaczego nie? oczywiscie jesli chcesz miec dziecko..

"co będzie jeśli się nie zgodzę, może okazać się, że odejdzie bo nie będzie widział sensu" to co to za zwiazek? chyba nie czujesz sie przy nim pewnie i bezpiecznie - a to bardzo wazne. a co bedzie jak sie okaze, ze dziecko to duzy obowiazek i obciazenie i wtedy mu sie nie spodoba i odejdzie? pomysl nad sensem - po co on jest z Toba i po co Ty jestes z nim i co bedzie dalej

moj jest o 10 lat mlodszy i tez chce dzidziusia ;)

Zdaje sobie sprawę z tego, że jestem za stara na rodzenie dzieci, ale to przeciez one nadają sens życiu. Nie będę chyba w stanie utrzymać go przy sobie jeżeli się nie zgodzę, a poza tym to nie wiem czy jeszcze mogę. Ostatnią ciażę miałam usuwaną w szpitalu bo była martwa. Od tamtego momentu zaobserwowałam , że nie mogę zajśc . Nie wiem czy to jest powód , czy poprostu już nie mogę.

Gość takie zycie noooooooooooo
w takich stresujacych warunkach oraz presji raczej bedzie ciezko zajsc w ciaze. z doswiadczenia wiem ze faceci odchodza do mlodszej z ktora beda mogli miec dziecko. tylko dziwne, ze nie moga o tym wczesniej pomyslec zanim sie zwiaza co?

Gość kropeczkaaaaa
Yasmen - odpowiedz sobie na pytanie czy Ty chcesz tego dziecka? Jesli dziecko ma służyć temu, zeby zatrzymać przy sobie faceta to... nie tędy droga.

Gość takie zycie noooooooooooo
a on nie mowil o tym na poczatku znajomosci? tak nagle dziecka mu sie zachcialo? mam kolezanke 45 lat zakochala sie na smierc w mlodszym facecie a on ja wrecz odrzuca i ciagle powtarza, ze nie iwdzie sensu w zwiazku..tylko ona tak walnieta,ze udaje sie jej zaciagac go do wyra i jak dostaje okres to jest zalamana psychicznie, bo ona go tak kocha...to juz jest chore..on ja rucha a oglada sie za innymi :-O

nie jestem za wczesnym macierzyństwem , ale w wieku 43 lat bym sie nie zdecydowała swiadomie . Twój przypadek jest trudny , bo faceta znasz od roku , dziecko to duże wyzwanie - sama wiesz masz przeciez już 2. A jak wam nie wyjdzie ? Facet 31 letni to szczyl w porównaniu z tobą . Nie boisz się kryzysu wieku średniego jak bedzie się do 40-tki zbliżał ? Ty bedziesz kobieta po 50-tce .

teneryffaa_ faceci maja odloty po pewnym wieku nawet jak ich partnerka jest modsza lub rowiesnica...chyba nie ma na to reguly...ale nad dzieckiem i do tego tylko po roku znajomosci to bym sie mocno zastanowila...