Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eodbfggg

CZY jesli mam OB wynoszące 90 to powinnam sie martwić?

Polecane posty

Gość eodbfggg

Nie mam gorączki a morfologia okey tylko leukocyty na granicy górnej. tylko to ob mnie niepokoi.co moze oznaczać? chora bylam zaraz przed robieniem badań i kaszle mnie do dziś wiec moze to przez to ob sie powiekszylo?>

Gość oniemialam...
dwucyfrowe ob oznacza zapalenie w organizmie i gorsze choroby..wykluczyc jednak trzeba czy osoba badane nie ma prochnicy zebow.

Gość masz jakiśstan zapalny
90 to sporo idź do internisty może zleci badania

Gość kanikula
To OB jest bardzo wysokie. Musisz szukac. Moja mama miala ponad 100 przy raku

Gość eodbfggg
ale nie mam gorączki przecież:(osttanio chorowalam to mialam 38 stopni i kaszle mnie ale lezalam w lozku i goraczka przeszla szybko i nie mam ... mam tez inne choroby w sobie ..mam tez przepuklin eprzelyku i biore leki i chore serce i tez leki biore wiec moze to normalne ob przy chorobach moich ?

Gość masz jakiśstan zapalny
nie trzeba nieć gorączki, ja np mam rzs i ob około 40-60 to może być ob od zęba, chorego pęcherza, od tysiąca innych rzeczy

Gość kanikula
takie OB to raczej zapalenie np przy zapaleniu stawow jest takie wysokie OB. Zeby? Raczej nie takie wysokie. W Twoim organizmie dzieje sie cos niedobrego. Wcale nie musisz miec goraczki.

Zamiast gdybać, zamartwiać się i szukać odpowiedzi w internecie zgłoś się do lekarza.

Gość eodbfggg
a wg was powinnam isc do lekarza ??co mi grozi jesli nie pojde?:(:(

Wg mnie powinnaś. Opisałaś na jakie choroby chorujesz i być może to one podwyższają Ci OB. Ale tego nie wiem. Po co się martwić? OB nie powinno być wyższe jak 12.

ja mam od jakis 3 lat powyzej 30 i wiele lekarzy nie moze znalezc przyczyny. moja mama tez tak miala latami, az ie okzala chora tarczyca - u mnie tarczyca jest ok

Czasami to może być wina nawet zębów... początki próchnicy.

jeżeli byłaś chora przed badaniem to mogło być duże a teraz nie możesz iść zrobić sobie prywatnie badania ob kosztuje 5 zł nie majątek , a bedziesz miała pewność czy to wina tamtej choroby , czy jednak jest coś gdzieś na rzeczy ob trzycyfrowe to już rak

mo gło byc duże ale nie az tak duże ludzie pewno miałaś badanie robione komputerowo nie tak jak kiedyś się robiło mikroskopowo często teraz zdarzają się pomyłki koniecznie powtórz badanie i biegiem do lekarza

Gość plakskss
strasznie duze

Gość a na co
oniemialam... CO TEŻ TY ZA BZDURY OPOWIADASZ ŻE DWU CYFROWE JEST ZŁE?! A JEŻELI MA NP. 11 TO TEŻ ZŁE? PRZY GŁUPIM KARARZE MOŻE SKOCZYC DO 30 NAWET NIE STRASZ JEJ ALE TAK CZY SIAK 90 TO JEST BARDZO ZŁE TRZEBA WYNIK POWTÓRZYĆ

Gość uuuupppppppp
90 to duzo za duzo powtorz badanie moze zaszla pomylka

Wiem że branie pigułek antykoncepcyjnych zaburza poziom OB. Ale lepiej iść do lekarza, niech powie co i jak...