Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 pannaRR

Wesele u siebie w domu?:)

Polecane posty

Go艣膰 pannaRR

Co Wy na to aby zrobi膰 wesele w ogrodzie?? niedawno sko艅czyli艣my budow臋 domu. Chcieliby艣my si臋 pobra膰, ale wszystkie pieni膮dze poch艂on臋艂a budowa i wyko艅czenie domu. Pomy艣leli艣my 偶eby po 艣lubie zrobi膰 przyj臋cie dla 30 os贸b u nas w ogrodzie. Mamy du偶y dom, ogr贸d. Oczywi艣cie nie imprez臋 ca艂onocn膮, ale my艣l臋, 偶e tak g贸ra do 12. Jak to zorganizowa膰? Czy zam贸wi膰 jaki艣 zesp贸艂 czy lepiej zrobi膰 playliste i puszcza膰 z odtwarzacza muzyk臋. Ile w takim wypadku poda膰 da艅 na ciep艂o? Ile kupi膰 alkoholu. Nie wiem czy by艂by to dobry pomys艂, ale wesele w restauracji jest za drogie. Dlatego postanowili艣my zaprosi膰 tylko rodze艅stwo z partnerami, dzie膰mi i rodzic贸w. Nie chcia艂abym w pomoc absorbowa膰 mamy ani nikogo. Czy takie przyj臋cie mo偶e si臋 uda膰? :) jak by艣cie zareagowali jako go艣cie na takie przyj臋cie? Go艣cie chyba s膮 przyzwyczajeni do obiad贸w w restauracji, ale czy to taki z艂y pomys艂 by艂by? Mamy tak膮 fajn膮 altank臋 pod dachem i my艣l臋, 偶e mog艂obyby膰 ciekawie. Podw贸rko jest czyste i zadbane nie ma tu 偶adnych zwierzak贸w ani nic. Co s膮dzicie?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 lady.marmolade
my艣l臋: muzyka z kompa dania; hmmm 1.rosol 2. ziemniaki i miecho potem: cos lekkiego moze jakas potrawke potem barszcz kapusniaki i git :) oczywiscie cisato na stole i saltaki, wedliny :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jekora
Swietny pomys艂 na lato .Postara艂abym si臋 jeszcze o duzy namiot (wypo偶yczy膰 ) ,艂adne dekoracje z kwiat贸w (ogrodowych ) i o pomoc w kuchni .Muzyka z tasmy .Menu letnie -szwedzki st贸艂 ,grill ,st贸艂 z ciastem ,kaw膮 ,lodami ,tort ,艣wiece ,lampiony -wszystko do zrobienia i na 30 os贸b za niewielkie pieni膮dze .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 艣wietny pomys艂 :)
Co do alkoholu to r贸偶nie si臋 liczy, jesli planujecie wodke to np. my liczyli艣my 0,5 l na osobe

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jak wynajmiesz catering
to oni juz beda wiedzie膰 ile czego

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marcelowamaerlona
To co艣 w stylu takiego grila? Masakra. Macie du偶y dom z ogrodem, ale nie sta膰 ci臋 na wydanie 5tys na ma艂e przyj臋cie w restauracji? Mo偶e lepiej wstrzymaj si臋 rok, albo dwa od艂贸偶 co艣 i zr贸b to jako艣, a nie tak tylko, 偶eby zrobi膰. Albo we藕cie tylko 艣lub sami, bez 偶adnych przyj臋膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pannaRR
By艂abym w stanie zorganizowa膰 jaki艣 zesp贸l na te kilka godzin. Mog艂abym przeznaczy膰 na to ca艂e przedsi臋wzi臋cie oko艂o 5 tys. Jest to za ma艂o na restauracje, a my艣l臋, 偶e na takie spokojne przyj臋cie w domu by wystarczy艂o. Sukienki te偶 bym nie kupowa艂a przynajmniej typowo 艣lubnej. Wszystko ugotowa艂abym sama.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jak oczekujesz q
nie radz臋 ci samej gotowa膰, po co sie m臋czy膰 ?? Ju偶 lepiej catering wzi膮膰 i mie膰 spok贸j.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pannaRR
dlaczego masakra? na zwykly obiad w restauracji nas stac, ale moim zdaniem urzadzic lepiej juz jakas zabawe mala niz posiadowe w restauracji. Tak nie stac nas na duze wesele, bo kilkaset tysiecy pochlonela budowa domu. Nie chce robic z siebie pajaca dlatego do swojego ogrodu nie zapraszam calej rodziny w postaci 100 osob tylko najblizsza rodzenstwo i rodzicow.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pannaRR
No wiec bez zadnych przyjec bedzie, ale mysle, ze skoro rodzina bedzie w kosciele to miloby bylo ugoscic ich jakims obiadem chociazby w domu. Naprawde to tak 藕le by wyglada艂o?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja by艂am na takim przyj臋ciu
tyle 偶e to by艂y poprawiny i powiem ci 偶e wszyscy go艣cie 艂膮cznie z par膮 m艂od膮 偶a艂owali 偶e nie zrobili te偶 wesela u siebie w ogrodzie , w lokalu by艂o sztywno , orkiestra d臋ta , jedzenie 艣rednie a poprawiny rewelacja , tyle tylko 偶e je艣li mieszkacie w Polsce takie plany skutecznie mo偶e zepsuc kapry艣na pogoda

Udost臋pnij ten post

A mi si臋 pomys艂 bardzo podoba, ch臋tnie wybra艂abym si臋 na takie wesele, bo zawsze to co艣 innego ni偶 typowa impreza z kotletami, ta艅cami i durnymi zabawami.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lady.marmolade
pomysl jest bardzo dobry lepsze niz. np tylko obiad w restauracji.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jak oczekujesz q
No by艂oby ok, ale dlaczego sama chcesz m臋czyc sie z gotowaniem ? Podawac tez zamierzasz sama ? Dla mnie to nieporozumienie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pannaRR
Ehh tak mieszkamy w Polsce, ale mamy altanke lub tak jak kto艣 radzil moznaby wynajac namiot. Mysle, ze nawet jesli bedzie kropil deszcz to az tak zimno nie bedzie zeby nie wysiedziec:) ewentualnie mozna zrobic to w domu. Ale byloby juz ciut ciasniej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marcelowamaerlona
a jakby艣 Ty zosta艂a zaproszona na takie "pseudo-przyj臋cie" to jakby艣 zareagowa艂a? W restauracji wcale nie musi by膰 drogo. Chcesz przyj臋cie do 00.00 a wi臋c za osob臋 zap艂acisz oko艂o 100z艂 *300 os贸b= 3tys. Wi臋c bez przesady, a przynajmniej nikt nie b臋dzie si臋 艣mia艂 z przyj臋cia na ogr贸dku. Jeszcze sama chcesz gotowa膰? To ca艂e przyj臋cie sp臋dzisz przy garach.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pannaRR
Nie wiem jeszcze jak to zrobi臋 dopiero o tym my艣l臋 wpad艂am dzisiaj na ten pomysl dlatego si臋 radze tutaj Was:) moze pomysle nad cateringiem, ale nie wiem jaki to bylby koszt. A gotowac lubie, ale z podawaniem byloby juz gorzej moze wezme jakas pomoc sasiadke czy cos. No nie wiem jeszcze.

Udost臋pnij ten post

A co w tym takiego 艣miesznego ? Fajny pomys艂 w艂a艣nie. tym bardziej, 偶e to tylko najbli偶s偶a rodzina b臋dzie, to b臋dzie jeszcze bardziej kameralnie. Po co chodzi膰 po restauracjach jak macie warunki na takie przyj臋cie :)

Udost臋pnij ten post

Co to za "dama" tak nalega na ta restauracje? Ja mysle ze pomysl fajny wkoncu to dzien jest dla Was i wazne by byla fajna atmosfera( zwlaszcza ze jak piszesz tylko w gronie najblizszych) Wiec nie musisz sie nadymac jesli wiesz ze masz fajan rodzinke a nie takie panstwo jak ta pani wyzej:)

Udost臋pnij ten post

marcelowamaerlona, jak na razie jeste艣 jedyn膮 osob膮, kt贸ra skrytykowa艂a pomys艂 autorki:) Nie wiem jakim trzeba by膰 za艂osnym cz艂owiekiem, 偶eby kogo艣 wy艣mia膰, bo zaprosi艂 na przyj臋cie weselne w ogrodzie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pannaRR
Jesli podsumuwujac rozne opinie wyjdzie, ze lepiej zrobic w restauracji tylko obiad to zrobimy w restauracji. Poki co tylko sie orientuje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marcelowamaerlona
Dla mnie nie by艂oby w tym nic z klimatu wesela... To tak jakby rodzinka wpad艂a na grila posiedzie膰 i obiadek zje艣膰. Poza tym stawiasz go艣ci w niekomfortowej sytuacji- kwestia 'kopert'. Bo ile da膰 w kopercie za obiad w ogr贸dku? Powiesz, 偶e to nie wa偶ne nie chcecie 偶adnych pieni臋dzy, ale go艣cie ten dylemat i tak b臋d膮 mieli...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kruk weselny
W ogrodzie? No nie wiem... ja bym nie chcia艂 takiego wesela. Kiedy艣 jeszcze moja narzeczona by艂a na takim przyj臋ciu u swojej siostry(nie znali艣my sie jeszcze) i z tego co wiem nie czu艂a si臋 jak na weselu. I wszystkie kobiety lata艂y i pomaga艂y siostrze w podawaniu do sto艂u. Og贸lnie to jej siostra chyba tego 偶a艂owa艂a, ale jak ta uwa偶asz, to tw贸j 艣lub....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Armani Code
nie s艂uchaj takich dziewczyn bo to pokr贸j: nie masz kasy?=nie r贸w wesela bo wesele musi by膰 na sali z zespo艂em, sto艂em wiejskim i hektolitrami w贸dki, potem oczepiny i 艣wi艅skie zabawy :D moim zdaniem wesele w ogrodzie to dobry pomys艂. je艣li masz odpowiednio du偶o miejsca w ogrodzie jak i ko艂o domu aby go艣cie mieli gdzie zaparkowa膰 samochody. jednak stanowczo odradza艂abym Ci samodzielne gotowanie bo raz, 偶e si臋 nam臋czysz i nic z wesela nie u偶yjesz bo b臋dziesz tylko my艣la艂a kiedy zacz膮膰 odgrzewa膰 kolejne danie i lata艂a robi膰 herbaty i kawy. dwa, ju偶 na wej艣cie go艣cie b臋d膮 musieli sporo czeka膰 na pierwszy posi艂ek. tak偶e ja bym od偶a艂owa艂a i albo wynaj臋艂a kogo艣 do zrobienia jedzenia i potem jego podawania albo jak ju偶 chcesz urobi膰 si臋 po 艂okcie to zr贸b jedzenie sama a do podawania kogo艣 wynajmij - mo偶e nastoletnie dzieci s膮siad贸w? pomy艣l nad tym bo akurat oszcz臋dno艣膰 w tej kwestii nie jest warta zachodu. pomy艣l te偶 o jakim艣 zadaszeniu (nie wiem czy altanka jest wystarczaj膮co du偶a) bo nigdy nie wiesz czy akurat nie b臋dzie pada膰 albo wia膰 i zdmuchiwa膰 wszystkiego ze sto艂贸w. dekoracje mo偶esz zrobi膰 sama, muzyka mo偶e lecie膰 z odtwarzacza tylko musisz wykona膰 dobr膮 robot臋 ze znalezieniem r贸偶norodnej muzyki do ta艅ca. grilla bym stanowczo odradza艂a bo niby kto ma przy nim sta膰? pan m艂ody? 艣wiadek? nikt nie b臋dzie chcia艂 przewraca膰 mi臋sa zamiast dobrze si臋 bawi膰. co do menu: zale偶y jakie macie gusta jaka艣 zupka, mi臋so plus wersja dla wege, ziemniaki/frytki, warzywa i inne ciep艂e danie (my艣l臋, 偶e na imprez臋 do 12 wystarcz膮 dwa) kilka sa艂atek w臋dlina, pieczywo przegryzki typu og贸rki, grzybki, papryka, faszerowane jajka ze 2-3 ciasta no i popitki i napitki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pannaRR
"Bo ile da膰 w kopercie za obiad w ogr贸dku?" nigdy nie dawa艂am nikomu prezentu za obiad w restauracji czy wesele. Nie daje si臋 ZA a dla.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pannaRR
"W ogrodzie? No nie wiem... ja bym nie chcia艂 takiego wesela. Kiedy艣 jeszcze moja narzeczona by艂a na takim przyj臋ciu u swojej siostry(nie znali艣my sie jeszcze) i z tego co wiem nie czu艂a si臋 jak na weselu. I wszystkie kobiety lata艂y i pomaga艂y siostrze w podawaniu do sto艂u. Og贸lnie to jej siostra chyba tego 偶a艂owa艂a, ale jak ta uwa偶asz, to tw贸j 艣lub...." Bo to nie ma by膰 wesele, a przyj臋cie. Wiadomo, 偶e b臋dzie inaczej ni偶 na sali. Ale o to chodzi by by艂o inaczej. Ale rzeczywi艣cie kwestia latania z talerzami i obsludze gosci przez panne mloda nie bylaby wygodna dlatego pomysle jak te kwestie rozwiazac i wezme kogos do pomocy. Kogos kto nie bedzie moim gosciem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 angelikaaa883
To zale偶y: jak wynajmiesz namiot, catering, dekoracje ogrodu i stworzysz klimat wesela to ok. Tylko to Ci臋 wi臋cej wyniesie ni偶 te obiady rejestracyjne, a tobie chyba o oszcz臋dno艣膰 chodzi nie? Ja mia艂am normalne wesele i pocz膮tkowo by艂am przeciwna takiej imprezie, ale teraz cudownie to wspominam :) I nie wyobra偶am sobie wesela w ogr贸dku. Tam zawsze b臋d臋 mog艂a zorganizowa膰 spotkanie rodzinne. Wesele robi si臋 tylko raz:)

Udost臋pnij ten post

Moim skromnym zdaniem to zalezy jaka jest rowniez rodzinka jesli jest taka na luzie to napewno beda zadowoleni ja bym z checia sie wybrala na cos takiego:) Oryginalnie i bez sztucznego nadmuchania. W restauracji co obiad a potem do domu tylko po to zeby zgarnac koperty.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dzik jest dziki dzik jest z艂y
jak we藕miesz ludzi do obs艂ugi i nie bedziesz latac przy garach to bedzie super :)

Udost臋pnij ten post