Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magdalenka co ma brzydka cere

Krem bez zapychaczy!

Polecane posty

Czy ktos moze mi podac nazwe kremu do twarzy bez zapychaczy? Mam problem z zaskornikami, pryszczami itp. Mile widziane sa rowniez nazwy srodkow do mycia twarzy bez zapychaczy.

Cześć, mam cerę mieszana ze skłonnościa do trądziku, wągrów i drobnych zaskórników, tak jak Ty musze unikac zapychaczy. Sprawdza się u mnie krem matujacy nivea, który nie wysusza a jednocześnie zwęża pory i zmniejsza trądzik: http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=11099&next=1 Pare razy w tygodniu dla większego nawilżenia używam na noc kremu nivea ale do cery normalnej lub mieszanej: http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=31314&next=1 krem ten jest za ciężki na dzień, jak dla cery trądzikowej, ale dwa razy w tyghodniu na noc jak najbardziej TAK. Niezbednikiem oczyszczającym cerę, nawet trzy razy w ciągu dnia, jest płyn micelarny Ziaja. Zastępuje on żel z wodą, nie trzeba spłukiwać a bardzo dobrze oczyszcza z brudu i równiez zauwazyłam zmniejszenie się porów i niespodzianek na twarzy: http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=39867&next=1 - moja recenzja produktu to druga od góry, "grzywa17" (p.s: mam 20lat :)) Wracając do kremów, wystepuje tam jeden zapychacz zarówno w jednym jak i drugim:Caprylic/Capric Triglyceride natomiast są daleko w składzie i nie powodują niespodzianek. Wczesniej wypróbowałam wiele kremów i większość mnie zapychała, tylko te zdaja egzamin w połaczeniu z płynem micelarnym.

Dziewczyny wielkie dzieki za odpowiedzi! Pozdrawiam :)

Do oczyszczania twarzy na noc, zamiast płynu micelarnego, raz na trzy-cztery dni lub częściej jeśli miałam mocny makijaż, używam żelu Lirene: http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=36155&next=1 nie podraznia, nie wysusza a jednocześnie bardzo dobrze zmywa brud, nie powoduje rozprowadzania bakterii pryszczy po całej skórze, jest delikatny bo nie ma SLES-ów. Nie używam toników, jakoś żaden nigdy mi nie podpasował, chyba że Dr. Irena Eris Eva Natura toniki , np ten: http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=12643&next=1 ale może być każdy inny z tej firmy- nie zapychał, nie zwiększał trądziku, nie ściagał, nie wysuszał, nie natłuszczał- taki najbardziej neutralny. Mam problem tylko z peeligami, nie moge znaleźć odpowiedniego- mechaniczne każdorazowo powodują wysyp na twarzy niespodzianek, obojętnie jakiej formy bym nie użyła, natomiast enzymatyczne w ogóle nie spełniają swojego zadania- sa za delikatne. Może coś poradzisz??

a moze te z Joanny malutkie? Badz Ziaja tin tin peeling? Ja jestem z nich zadowolona:)

mam ten tonik z Evy natury, uzywalam w zestawie razem z kremem Eva natura z melisa, ale wysypalo mnie po tym kremie, pomimo, ze nie ma zapychaczy. Moze jakis skladnik nie pasowal mojej cerze, badz jakis ekstrakt z ziol.

Gość marle_na
Moim zdaniem jesli masz tak problematyczna cere to powinnas przez jakiś czas ,albo zostac na dłuzej przy tej serii kosmetyków http://www.alantandermoline.pl/

odkąd odkryłam, że wiele kremów drogeryjnych ma w swoim skałdzie substancje komedogenne, nie kupuję już ich. Na pewno unikam kremów zawierających paraffinum liquidum. I zaopatruję sie w dobre kremy w aptece lub w gabinecie kosmetycznym.

Gość swiat schodzi na psy.
gumisie a jakie kremy? poradzcie jakis krem bez zapychaczy..

mam zaufanie do marek: dermalogica, babor, sothys. Kupuję je w gabinecie kosmetycznym. Z aptecznych lubię polski iwostin na bazie wody termalnej z Iwonicza, jednak tak jak wcześniej pisałam, trzeba zwracać uwagę na skład i na to jak reaguje skóra

Gość izkkka
Oj tak, parafina i inne rodzaje olejów mineralnych to jest masakra dla skóry (no chyba, że ktoś ma bardzo suchą), u mnie nawet w balsamach do ciała nie mogą być...

Gość olvvvina
No pisał Ci ktoś ze alantandermoline jest takim kremem bez zapychaczy,delikatnym,naturalnym i spokojnie mozesz uzywac go nawet pod makijaz.

Polecam krem Alterra do cery wrażliwej. Bez zapachu, bez konserwantów, nie zapycha.

Gość uczulenia straszne uczulenia
cetaphil i samorobione mrowa - dobrze piszesz, tylko cetaphil jest strasznie drogi, niby dużo ml, ale cena dobijająca, jak ktoś ma problem. Polecam serię AA dla cery trądzikowej bez alergenów, barwników itp oraz Pharmaceris. Dobre kosmetyki i niedrogie, są raczej w aptekach, po drogeriach też można sprawdzić. Mam dużo alergii zbadanych i opisanych, stąd polecam z własnego doświadczenia. Ale ile się naszukałam... A ile zdziwionych oczu, że się pytam o kosmetyk bez parfum (fragrance) trietanolaminy, lanoliny czy euceryny, to już nie zliczę. Kilka miast zeszłam po aptekach i drogeriach pytając o dobre kosmetyki. Dobrze, że jest ten portal, bo są opinie użytkowniczek. Powiedziałam sobie, że każdemu doradze, jak coś będę wiedziała, bo ile się nachodziłam to moje, ale chcę pomóc. Jeszcze raz - seria AA (bez parabenów, barwników i zapachów) oraz Pharmaceris (seria sensimile lub lipo-protect).

Gość magenttta
alantandermoline ,ale ja uzywam tego z vit Ai E.Nie musze juz wówczas uzywac jakis kremów mega przeciwzmarszczowych,bo zeby cera dobrze funkcjonowała,miała ładny koloryt to własnie wystarcza je te podstawowe witaminki.

Gość jak mozesz obrobic zdjecie
polecam kremy z serii dermalogica, ja nie uzywam co prawda do cery tlustek ale lagodzace do wrazliwej, jednak maja bardzo bogata oferte. Ceny moga niestety przyprawiac o lekki bol glowy,ale warto poszukac okazji

Gość jak mozesz obrobic zdjecie
jest sporo kremow bez zapychaczy,ale nie wiem czy dostepne na polskim rynku: Burt's bees, Neal's Yard, Weleda, Lavera,

Gość BINGA
mialam taki krem na zamowienie, świetna konsystencja, jakosc i zupelnie bez konserwantow zapychaczy! przypadkiem spotkałam te panią w internecie, jest chyba chemiczką i sama produkuje kremy teraz sprzedaje na allegro jako uzytkownik: HandmadeCosm polecam sprobowac, jedyny krem ktory mi nie zapycha i nie papara skory nie mam tez wiecznie swiecacej skory bo swietnie sie wchlania.. z Ta pania mozna ustalic skladniki.