Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana, mam dosyc diet!

zalamana, mam dosyc diet!

Polecane posty

Od 2 miesiecy jestem na diecie - 1 miesiac bylam na dukanie (nie schudlam ani grama), a przez 2 miesiac az do teraz moj jadlospis wygloada mniej wiecej tak: 08.05.11 9.00 jajecznica z 3 jaj, 1 papryka, 1 pomidor, herbata, kawa z mlekiem 2,5% 12.00 jogurt jogobella light, 1 papryka, 1 pomidor, 1 ogorek 14.00 salatka (salata, papryka, ogorek, pomidor, oliwki), 100g piersi z kurczaka, 2*kawa z mlekiem 0,5% 16.00 1 miseczka "barku salatkowego" 19.00 warzywa na patelni 1 opakowanie (kalafior, marchewka, groszek, botwinka) z jogurtem naturalnym i 50g poledwicy z indyka 21.00 rower (1h) 09.05.11 7.00 1 serek wiejski light, 1 papryka czerwona 10.00 1 serek wiejski light, 1 jogurt jogobella light, 12.30 gotowa salatka (salata, kurczak, rodzynki, majonez, koperek, pomidor...) 13.30 1 ogorek 15.30 kawa 16.30 450g warzyw na parze, 1 duzy jogurt naturalny, 1 jablko 17.00 kawa 20.00 aerobic(1h) 21.30 1 pomidor, 1 cebula. 10 rzodkiewek, pol jogurtu greckiego light 22.00 2 kawy zbożowe 10.05.11 08.00 jogurt owocowy light, deser satino 0%, kawa latte duża 10.00 1 duży ogórek 11.30 surówka gotowa (3 rozne), pol pomarańczy 12.30 sok z marchwii 14.30 1 pomarańcza 16.00 kawa latte duża 18.00 2 tabletki błonnika 18.40 zapiekanka z cukinią i fetą 19.00 aerobic (1h) 20.30 herbata 22.00 duża kawa zbożowa 24.00 duża kawa zbożowa 11.05.11 07.00 Placek z otrebami (2 lyzki otrebow owsianych, 1 jajko, 1 łyżka serka homo), jogurt owocowy jogobella light, kawa brak c.d. 12.05.11 10.00 Sałatka gotowa (salata, rodzynki, kurczak, majonez) 12.00 Serek wiejski duży, jogurt owocowy jogobella light, polowa pomaranczy 15.00 Kawa z automatu 16.30 polowa pomaranczy 17.00 Zestaw surówek bioway (seler, marchew) 18.30 sałatka z kurczakiem mc, kawa latte duża 19.30 trening 22.00 1/4 makreli wedzonej, 50g lososia wedzonego 13.05.11 05.15 banan 05.30 0,5h trucht 06.30 omlet (4 bialka, 2 zoltka), 50g wedliny, szczypiorek, 2 lyzki otrebow 10.30 salatka z kurczakiem gotowa brak c.d. 14.05.11 1,5h spacer brak c.d. 15.05.11 08.00 omlet 2 jajka, 2 bialka, szczypiorek, pieczarki, 2 lyzki otrebow, kawa 10.00-12.00 trening 12.00 jogurt jogobella owocowy 13.00 obiad (zraz z kurczaka, salatka) 15.00 salatka, kawa 16.00 kawa x2 18.00 tunczyk, szczypiorek, pomidor, jogurt, kawa 16.05.11 05.00 banan 06.00 owsianka + żurawina suszona + mleko 2,5% 10.35 jogurt jogobella light maly 11.30 serek wejski light, pol pomaranczy, sok z marchwi 14.00 zupa kalafiorowa z groszkiem, zestaw 3 surówek 15.00 kawa duża latte 16.30 kawa z mlekiem x 2 17.00 warzywa na parze 450g, jogurt naturalny 19.00 5 malych pomidorkow, kawa moj problem polega na tym, ze nie schudlam przez te 2 miesiace ani grama. jak powinnam zmodyfikowac diete, zeby w koncu zrzucic co nieco? w wakacje zeszlego roku przy wzroscie 170, po wielu dietach wazylam 60kg, w marcu tego roku zauwalylam, ze moja waga pokazuje: 67kg !!! wlasnie wtedy postanowilam przejsc na dukana, a po braku rezultatow stwierdzilam, ze zaczne jesc troche zdrowiej - nabial+warzywa+2 owoce dziennie ruszam sie baaaardzo duzo - biegam rano 3 razy w tygodniu i 3 razy w tygodniu chodze na 1.5h na silownie co zrobic, zeby w koncu schudnac???

Gość cavolllllla
moze sproboj nie jesc po 18??

halo halo, pomoze mi ktos?:(

Gość poczytaj o żywieniu optymalnym
sama stosuję i czuję się świetnie ;)

troche slaba ta dieta - warzywa i owoce sa zabronione..;/

Gość ankaakk
Policzyć swoje zapotrzebowanie i sprawdzić czy nie jesz za mało: http://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne%2C_sk%C5%82._prod._%C5%BCywno%C5%9Bciowych%2C_%25_bf-t276436.html Zrewidować dietę pod względem zawartości i proporcji białka, tłuszczy i cukrów: http://www.sfd.pl/PRZYK%C5%81ADOWY_JAD%C5%81OSPIS_DLA_KOBIETY_OD_PODSTAW.-t493530.html Zastąpić jeden albo 2 treningi aerobowe interwałami, w pozostałych aerobach podciągnąć intensywność. http://www.sfd.pl/Utrata_t%C5%82uszczu__demitologizujemy_aeroby-t230835.html http://www.sfd.pl/Trening_Interwa%C5%82owy_HIIT_-t268582.html I jeszcze może się przydać: http://www.sfd.pl/Potwierdzamy_fakty%2C_obalamy_mity_cze%C5%9B%C4%87%2C_rze%C5%BAba.-t362468.html http://www.sfd.pl/%5BArt%5D_Diabelska_fruktoza-t434974.html No i nie zapominaj, że waga nie jest żadnym wyznacznikiem zmian w ciele, żeby wiedzieć czy chudniesz czy nie trzeba więcej: http://www.mnbbc.com/content.php/129-Wprowadzenie-do-Kobiecej-Kulturystyki-Naturalnej-Cz-II-Mierzenie-cia%C5%82a http://www.mnbbc.com/content.php/164-Niedzielna-rutyna-pomiary-fald-tluszczowych

a właśnie ,że nie doczytaj zabronione owczem ale powyżej jakiejś tam ilości(owoce mają fruktozę i w dużych ilościach powoduja zachwianie poziomu insuliny) i liczymy kalorie , nie przekraczamy naszego maximum dziennych kalorii potrzebnych ;)

miało być - owszem , sorry za błąd

ja mogę na początek doradzić , ogranicz węglowodany proste i te najbardziej przetworzone, niestety produkty light i )% tłuszczu mają zawsze mnóstwo węglowodanów...a o tym już producent nie zawsze napisze, nie rezygnuj ze zdrowych tłuszczy w diecie bo są bardzo potrzebne , licz kalorie i pij sporo wody niegazowanej odstaw gazowańce i te kolorowe i te smakowe nawet wodę wysoko nasyconą CO2 , muszynianka jest bardzo fajną wodą bo uzupełnia świetnie minerały ;) , wyklucz wody smakowe i kolorowane paskudki jak jakieś nestea i słodzone soki jak słodzikiem jeszcze gorzej(już lepiej samemu wycisnąć marchewkowy lub z pomarańcza czy grapefruita) , na początek zaopatrz się w IG potraw i odnoś się do niego to bardzo pomaga w schudnięciu

no 0% tłuszczu też miało być sorry

w ogole nie pije nic gazowanego/sztucznego/sokow z kartonika, pije tylko wode (butelka 1,5l dziennie) i kawe z mlekiem

ale czy jest ktos w stanie mi wytlumaczyc co robie zle? co do wielkosci porcji - moze jem za duzo objetosciowo, ale za malo kalorycznie? jak myslicie?

Gość frefgedgdegfedf
sprawdź taryczycę

Gość do załamanej
z tymi badaniami nie jest głupi pomysł , czemu wyeliminowałaś tłuszcz prawie do zera (pomyśl przez chwile gdzie dobre wit a d e k ?w czym one się mają rozpuszczać) tłuszcz pomaga w diecie np kwasy omega 3 , tran tłuszcz rybi , ryby też mają dobre białko , produkty light są najczęściej zagęszczane jakąś skrobią , dobrze ,że chociaż mleko czasem dasz do kawy oby miało 2% przynajmniej(chodzi o przyswajanie wapnia razem z wit D)zauważyłam ,że dość mało pijesz ( a powinnaś przy wysiłku fizycznym przynajmniej 2 litry dziennie)

Gość do załamanej
acha i jeszcze coś wbrew pozorom potrawy z odrobiną tłuszczu bardziej sycą niż te które są tylko z węglowodanów bardziej złożonych ;) np taka makrela wędzona

Gość ankaakk
zalamana, jesz mało warzyw, mało białka, zero zdrowych tłuszczy, na oko mało kcal (ale to musisz policzyć), i masz nieefektywne treningi. Prościej nie da się zreasumować. Musisz poczytać więcej o dobrej diecie i ćwiczeniach, podałam podstawowe linki do tego. To co jesz po wyliczeniu zapotrzebowania i proporcji licz tutaj: http://www.darkthorn.republika.pl/dp.htm

dziekuje Wam wszystkim za odpowiedzi, ale kazdy mowi co innego - tego mniej, tego wiecej, to wykluczyc, to dodac.. moze bysmy sprobowali ulozyc jakis racjonalny jadlospis? bo sama chyba nie dam rady.. a moze moim problemem jest zbyt rozciagniety zoladek? istnieje w ogole cos takiego? objetosciowo jem dosc sporo, ale kalorycznie wcale nie..

a co do badan - zrobilam i tsh mam w normie, wiec to raczej niestety nie tarczyca..

Gość mi się też wydaje że za duzo
pisałam Ci na tam,tym topiku, ze jesz za duzo i na pewno masz rozciągnięty żołądek. J ateż jestem na diecie, ale nie wyobrażam sobie zjeść prawie pół kg warzyw gotowanych (są bardzie sycące niż surowe, większy IG) i do tego CAŁY jog.nat i jeszcze jabłko, a po 1h kawa :-O na pewno masz coś z żołądkiem. Musisz przez parę dni jeśc np. tylko jabłka, albo tylko grejp.albo zrobic sobie diete płynną

porcaj jednego posiłu powinna mieć wielkość pięści

albo taka wielkość jak cała dłoń, nie więcej

Gość ryba piaskowa
Dziewczyno, nie jesz tłuszczu, mało białka więc Twój metabolizm stoi. STOI! Ile to jest kalorii, policz. Ty chodzisz na siłke, jeśli jesz to co jesz twój organizm zzera mięsnie bo potrzebuje paliwa po treningu. Warzyw (oprócz kukurydzy,ziemniaków) nie wliczasz nawet do bilansu. Te twoje ogórki to wtrzachaj a nawet o nich nie wspominaj. Nie mozesz jesc takiej ilosci kalorii prz y Twoim wzroscie, wadze i treningach. To jest głodówka, Zacznij jeść. Bo źle skonczysz -z nadwaga.

Gość ryba piaskowa
Warzyw mozna zjesc spokojnie kilogram, ty jesz zamało nie za duzo! jak dorwe tego kogos od rozciagania zoładka to zabije za wprowadzanie w bład.

oczywiście, ze ma rozciągnięty zołądek :-O jak można zjeść pół kg warzyw, cały DUŻY jog. nat. i jeszcze jabłko, kiedy się jadło 1h wcześniej i później :-O to normalne nie jest :-O niech spróbuje parę dni oczyścić organizm, to sama poczuje różnicę, że po 3-4 dniach zje pół jogurtu i będzie nasycona

Gość do załamanej
wystarczająca ilość białka to dla dorosłego człowieka o przeciętnym trybie życia to ok 1g na 1kg ciała , dla sportowców tego białka więcej , dla osób aktywnych fizycznie 1,5-2 g/kg

Gość ryba piaskowa
po coma jesc pół jogurtu ? tu nie chodzi o zagłodzenie się,ona ma jesc sporo,zeby głodu nie czuc. i metabolizm rozhulać

cały jogurt naturalny DUŻY, czy Ty wiesz ile to jest????

wklejam TUTaj, bo na ogólny już chyba nie wchodzisz jogurt 100kcal??? chyba żartujesz, naprwdę? nie wiem jaki jesz, ale jog.naturalny, duży ma conajmniej 100kcal na 100ml a ten duży ma chyba 400ml czyli to jakieś 400kcal. Napisz jaki ten jogurt jadasz, ze ma tak mało kcal

Gość eeeeeeee????????
Jogurt naturalny 2% tłuszczu ma jakieś 60 kcal na 100 g.