Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana, mam dosyc diet!

zalamana, mam dosyc diet!

Polecane posty

Gość junona555
Moja koleżanka w ostatnim czasie schudła kilkanaście kilo, dzięki temu że zmieniła swoje nawyki żywieniowe. Zamiast dużych posiłków jadła kilka mniejszych. Poza tym całkowicie zrezygnowała ze słodyczy i regularnie chodziła na siłownię. Teraz wygląda świetnie.

Gość ewkkaaar
Ja mialam podobnie. W koncu sie wnerwiłam i poszłam na odsysanie. To jest okej o tyle, ze likwiduje te komorki tłuszczowe na zawsze i nie ma jojo. Jak na razie przynajmniej ;pp

Gość endziaa999
To Ci wspólczuje dziewczyno, bo teraz te wszystkie slim lipo i ultrashape będą wycofywać. We Francji juz zabraniają, bo pozostawienie śmieci po tkance tluszczowej strasznie obciaza nerki i watrobę. Byly powazne powikłania tam. Lepiej sie zbadaj

Gość ewkarr
Ja na szczescie robiłam Body Tite, mnie to nie dotyczy. Ale słyszałam i współczuję ofiarom. A efekt jest okej, polecam Wam. Do tego fale radiowe ujedrniają skorę

Gość endziaa999
ewkarr - szczęsciara, ale i tak bym sobie nie zrobiła ;p nie stać mnie heh

Gość ewkarr
Raty są ;) Pozdrawiam, lecę z psem pobiegać :))

Gość szuruuubuuruuuu
do zalamanej!za duzo jesz!!!ja jem tosta na sniadanie ,na lunch kanapke albo cos cieplego,moga byc resztki z obiadu z poprzedniego dnia i kolacje o 18 normalny obiad nic nie podjadam , zadnych slodyczy.moze to jest indywidualna sprawa,nie wiem.a bylas u dietetyka??

Gość dp4589
dziewczyny, które czytają sfd, ja tez próbuj to rozgryzc. czy mozecie mi ułozyc przykładową diete?waze 78 kg, wzrost 160, lat 33. proponuje: 7. płatki owsiane zwykłe 4 łyzki, 5 sl.suszonych, 5 orzeszków ziemnych, jakies owoc(jabłko, truskawki, banan) mleko(szklanka) 10. papryka, sałata lodowa, jakas szynka drobiowa lub got filet z kuraka(połówka całej piersi), tran 13,????? tunczyk z warzywami??? 16,30 warzywa na patelni z jakiem sadzonym na oliwie lub kasza jeczmienna/gryczana z jakiem lub mięsko 18,30 ser biały( swój) z warzywami, oliwą9odrobina) i warzywa surowe. 20.kilka plasterków szynki drobiowej spanie ok,.23-24

Gość ju8i
texz jestem ciekawamjak jesc, wymiary podobne.

dp4589 i ju8i Na początek zapraszam do lektury z poniższego zbioru linków - tam znajdziecie odpowiedzi, jak prawidłowo ułożyć dietę, jak i przykłady takiej diety, co, jak, i kiedy jeść, a także całą masę innych, przydatnych informacji. :-) http://www.sfd.pl/-t418943.html Obliczanie zapotrzebowania kalorycznego: http://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne%2C_sk%C5%82._prod._%C5%BCywno%C5%9Bciowych%2C_%25_bf-t276436.html Dziennik dietetyczny: http://www.dzienniki.sfd.pl/ Pozdrawiam mądre kobietki, w tym ankaakk i rybę piaskową. :-)

Gość dp4589
fitness, byłam na tych stronach,czytałam i widziałam ze ty tez z sfd czerpiesz wiedze:) studiowałam te linki i powiem ze im wiecej czytam to mniej rozumiem i ich sposób na odchudzanie jest zupełnie inny niz na kafe. moze takie menu 1. jajecznica z jajka i białka jajka, pomidor, odrobina masła do jajek,kromka razowca 2. filet z kurczaka(około 150 g) , ryz(ok pól szklanki ugotow.) omega-3,papryka swieza 3.pólpuszki tunczyka z papryką,pomidor,ryz? chodzi mi o wskazówki czy to moge z tym łączyc, zapotrzebowanie liczyłam itp.chodzi o prop.w-b-tł.

dp4589 Kochana, jak miło widzieć 'nawróconą' taką jako jam ci jest ;-) Nie martw się, ja też po kilka razy te linki czytałam (zresztą nadal do nich wracam, jak mam jakieś wątpliwości) i do tego przestudiowałam parę dzienników dziewczyn - zachęcam cię gorąco do tego, można się wspomóc ich gotowym rozkładem posiłków i przy okazji jeszcze wiele innych ciekawostek dowiedzieć :-) Przede wszystkim poczytaj to, tam jest tzw. kawa na ławę: http://www.sfd.pl/-t681908.html http://www.sfd.pl/Podstawy_uk%C5%82adania_diety-t367367.html http://www.sfd.pl/PRZYK%C5%81ADOWY_JAD%C5%81OSPIS_DLA_KOBIETY_OD_PODSTAW.-t493530.html !!!!!!! Z tego co wyczytałam z jednych z dzienników, jemy CAŁE JAJKA. Ponadto, warzyw do kaloryczności nie doliczamy, jeśli ryż to brązowy i zwykle ok. 50 gramów (pół woreczka) do 1 posiłku. Co do łączenia: http://www.sfd.pl/Zbilansowana_dieta_redukcyjna-t231127.html "Każdy posiłek (z wyjątkiem potreningowego i nocnego) powinien zawierać: -dużą porcję białka 20-40g zgodnie z zapotrzebowaniem -średnią porcję tłuszczu 10-15g zgodnie z zapotrzebowaniem -dużą porcję warzyw lub owoc bogaty w błonnik -średnią porcję 'oczyszczonych' węglowodanów o możliwie niskim IG" Jakby coś, pisz w moim temacie, bo boję się, że zapomnę, gdzie się udzielałaś. Aaaaa, ćwiczysz coś ??? Pozdrawiam serdecznie :-)

Do Zalamanej Wg mnie za czesto jesz! Nie jesz duzo i co jesz, to jest zdrowe, ale po co tak czesto? Nie sugeruj sie tym, co wymyslili Amerykanie (zeby jesc co 3 godziny bo to niby zwieksza metabolizm), bo w Ameryce przez ta metode, 50% Amerykanow to ludzie mocno otyli. Mam podobna wage i wzrost. kiedys przez miesiac jadlam dokladnie 1200 kal codziennie i nic nie schudlam. Wiec znam ten bol! Pochorowalam sie na Atkinsie i z tego powodu nigdy nawet bym nie probowala Dukana, ja nie moge jesc az tyle miesa i nie mam zamiaru wazyc kazdy lisc salaty i ograniczac warzywa. Sa prostsze diety. I one nawet nie wymagaja silowni. Na przylkad, czy slyszalas o diecie Scarsdale? To dieta z lat 70tych, bardzo prosta i skuteczna. Ogolne zasady to nie jesdzenie cukru i niczego z cukrem, specjalny chleb o wysokiej zawartosci bialka, niejedzenie ziemniakow i kukurydzy itd. Mozesz sobie o tej diecie poczytac na internecie. South Beach Diet jest podobna. Obie te diety maja wstepny etap intensywny ktory trwa 2 tygodnie. Ja zwlaszcza lubie Scarsdale bo tam maja dokladne instrukcje co jesc kazdego dnia, posilki sa 3, jak sie jest glodnym mozna chrupac marchewki, i sniadanie jest codziennie takie samo. Na Scarsdale nie liczy sie kalorii, miesa i warzyw mozna jesc ile sie chce - ale ma sie jesc tylko 3 razy dziennie: sniadanie, obiad i kolacja. Organizmowi potrzebny jest taki intensywny 2-tyg jump-start zeby wszedl w ta faze spalania tluszczu. I wtedy waga powinna spadac: do tej pory zawsze mi spadala :-) Wiec ja ci radze, odetchnij sobie, zrob sobie tydzien przerwy, jedz co chcesz, nie forsuj sie za bardzo bieganiem ani w silowni. I potem, jak poczujesz sie gotowa, zacznij sobie albo Scarsdale albo SB.

nie ma skuteczne diety bez cwiczen!!! po prostu nie ma ja jem co 3 godziny wlasnie i cwicze -czy to amerykanie wymyslili hehe to bym sie klocila

Gość Alicja Serafi
Grunt to się nie poddawać! Dieta to naprawdę ważna rzecz w czasie odchudzania. Możesz uzyskać indywidualną dietę po wypełnieniu formularza: https://www.facebook.com/elavia4321slim/app_503677702992082. Pozdrawiam i życzę wytrwałości:) Alicja _____________________________ eRzecznik marki Elavia 4321 Slim

Gość schudnieta i trenujaca
Do ankaakk Nie wysilaj się bo tepakowi i tak nie wytlumaczysz.... Jeśli ktoś nie zrozumiał tego, że tak właśnie funkcjonuje ludzki organizm jak ty przytoczylas ( i żadna inna publikacja tego faktu nie zmieni) to znaczy ze ma mózg niedożywiony. Sok z grejpfrutow widać szkodzi na głowę:o

Gość autorko żresz jak prosię
wcale się nie dziwuje ,że nie możesz schudnąć :P dieta na przytycie chyba

Gość przeciez autorka duzo je
co wy gadacie ze za malo. ja na takiej diecie bym trzymala stala wage, na pewno bym nie chudla

Gość przeciez autorka duzo je
fitness for all i reswzta z sfd: opieracie sie na swoich doswiadczeniach i kilku znajmomych zapewne a ja wam powiem, ze tez kiedys sfd czytalam i stosowalam sie do tych zalecen ok roku i nie schudlam ani grama. a na silowni bylam codziennie lub co drugi dzien (tzn silownia albo fitness), cwiczylam z trenerem, jadlam dietetycznie, ale nie za malo, i co z tego - nadwaga byla wciaz. potem przestaalm chodzic na silownie, alde mialam ciezka fizyczna prace na farmie za granica - i malo jadlam - odrobine schudlam, teraz po prostu mocniej ograniczam jedzenie innej opcji nie ma. zeby nie przytyc jem ok. 1200kcal dziennie, przy wiekszej ilosci tyję. badalam sie, jestem zdrowa. wiele moich koleżanek je jeszcze mniej

Gość nawaliły mi głośniki
jakbyą ruszyła troche cztery litery autorko to nie miałabyś problemów z wagą

Gość polecam się zainteresować
warto się zainteresować takimi dietami jak nisko węglowodanowe , coś jak lutz albo optymalna

Gość daniela367
Ja stosuję dietę swoją ;) po prostu co niedziela wieczór układam sobie jadłospis na cały tydzień ;) plus suplementacja Afrykańskie Mango http://szczupla-kobieta.pl do tego jeszcze spacery wieczorne i to mi wystarcza by waga spadała!

Gość iopl23
Nie załamuj się tylko idź po swoje;) ja dzięki suplementacji African Mango http://szczupla-kobieta.pl doszłam do celu:) chociaż nie powiem bo ta droga była dość długa;) ale udało się

Gość gość
właśnie Lutz albo optymalna! i nie katować się tymi ćwiczeniami bo to dlatego się zniechęcacie potem. Łagodnie się zdrowieje i smacznie chudnie. Bez głodu i katorżniczych wysiłków...

Gość groplo31
Katować nie powinno się ani dietą ani ćwiczeniami ;) bo szybko się zniechęcimy do tego;) ja jem regularne posiłki, przyjmuję suplementację African Mango http://afrikanmango.pl do tego ćwiczę z Mel B bardzo fajne ćwiczenia;) i powiem wam że się już w to wciągnęłam i nawet jak nie mam ochoty ćwiczyć i idę bo idę to jak tylko włączę sobie filmik to od razu łapię energii więcej;)

Gość swiatekpiatek
Hej. Pomóżcie mi bo nie wiem co mam robić. Niby staram się jeść zdrowo i w ogóle ale gubią mnie słodycze i moje podjadanie ich... co zrobić? słyszałam, ze można jako przekąskę stosować bakalie, najbardziej polecali jagody acai. Ale strasznie drogo to wychodzi. Macie może jakieś inne formy tych jagód, które można stosować w diecie i będą na moją studencką kieszeń?

Gość gość
Idź do parku zerwij jarzębinę, ususz i będziesz miała przegryzkę na studencka kieszeń.