Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paulina stalowka

tętno nie schodzi ponizej 120

Polecane posty

Gość paulina stalowka

czesc wszystkim. Mam 21 lat, obecnie duzo podrozuje i pracuje zagranica tzn francja , portugalia . Moj puls nie spada ponizej 120 ... Raz mialam nawet 150. Czy to moze byc wynikiem czestego latania samolotem?? Czy czym jest to spowodowane ? Bylam u lekarza w portugalii kazal mi nie pic kawy i coca coli i nie jesc czekolady bo ponoc tez ma kofeine. Kazal mi porobic badania na anemie ,cukrzyce (cukier w normie- 85) , tarczyce. Zrobil mi ekg (tymi kablami-to chyba ekg) i ponoc cos nie rowno... ale nie wiem za duzo bo slaby mam portugalski .ZA tydzien wracam do polski i nie wiem gdzie sie udac, poradzcie... co myslicie o tym tetnie ??? czy to jest normalne ??

Gość trea
a enzymy sercowe robilas?magnez potas?bo jak mgnezu potasu nie masz moze byc takie tetno...sama tak mialam..wyrownalam poziom i jest ok

Gość paulina stalowka
tak dostalam na recepte jakies tabletki sedoxil- ale nie wiem na co to ? i witaminy magnaz i b12, biore je juz rydzien i nie ma poprawy

Gość trea
potas?????????a magnez powinni od razu dozylnie we wlewie podac..ja tak mialam i pozniej duze dawki magnezu i potasu i bylo ok

Gość paulina stalowka
no nie wiem czemu nie podali, ponoc w portugali lekarze sa ciency" dlatego nie wiem gdzie sie udac jak wroce do polski... Na krew do ambulatorium jakiegos czy gdzie ?

Gość do autorki topikuuuuu
to się nazywa tachykardia i jest chorobą. Przy takim tętnie szybko serce się zużyje, a jest zaprgramowane na 2mld skurczów. Statystyczne tętno u zdrowego dorosłego człowieka powinno wynosić 72ud/min. Serce im wolniej bije tym wolniej się zużyje, a człowiek dłużej żyje!!!! Tętno możesz obniżyć stosując się do poniższych punktów: Notabene, nie ma leków/sposobów cud na zdrowie, zatem jedyną radą, to realizacja 5. punktów : 1.prawidłowe odżywianie, postudiuj dokładnie t. „Chudnij bez wyrzeczeń, „Zasady dietetyczne, W walce z chorobą i w profilaktyce należy wzmocnić organizm prawidłowym odżywianiem - najlepiej dietą surową warzywno-owocową http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/ 2.wysiłek fizyczny-rekreacyjny na poziomie potu i sauna sucha raz/tydz. To i wiele innych wiadomości znajdziesz pod linkiem: WWW.vademecum.zdrowia.prv.pl 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psychiczne, w tym trening autogenny wg Mironskiego, szczegółowo postudiuj temat z www pn.STRES 5. systematyczne oczyszczanie organizmu z toksyn, tu masz linki do filmów http://www.gerson.yoyo.pl/film.html http://www.youtube.com/watch?v=YsT6qNk8_qQ&fe ature=related Chciałam Ci powiedzieć, że znajomy dzięki samej terapii Gersona zlikwidował u cOrki anemię a u siecie nadciśnienie tętnicze krwi. Po 3 m-cach odpisz jak poszło, adres na www.

poprawka: Chciałam Ci powiedzieć, że znajomy dzięki samej terapii Gersona zlikwidował u córki anemię a u siebie nadciśnienie tętnicze krwi z 170/120 na wzorcowe 120/80. Po 3 m-cach odpisz jak poszło, adres na www.

Tachykardia inaczej częstoskurcz (łac. tachycardia) przyspieszenie akcji serca powyżej 100 uderzeń na minutę. Tachykardia nie zawsze jest objawem choroby. ... pl.wikipedia.org/wiki/Tachykardia - Kopia - Podobne

Gość pineska2554858
Poproś lekarza o PROPRANOLOL 10,pij dużo magnezu w płynie i mocnej melisy.

Gość a ja wczoraj odwalilam szopke
bylam w klinice na zabiegu-zespol ciesni nadgarstka. oczywiscie na sam widok kliniki tetno mi podskoczylo. jak lekarz przed zabiegiem mnie badal to stwierdzil ze mam za szybkie tetno i dostane cos na uspokojenie. troche mi glupio bylo bo babka obok mnie nie miala takich problemow. ale ja chyba mam fobie lekarska niestety