Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Justyna ;)

Kolczyk madonny, monroe - opuchlizna

Polecane posty

Gość Justyna ;)

Witam. 2 dni temu zrobilam sobie madonne, bylo dobrze, pomijajac problemy z jedzeniem, mowieniem itd. Zauwazylam teraz opuchlizne i kolczyk kawaleczkiem doslownie sie w niej zapada, tak, ze skora go zakrywa. Czy jak posmaruje Tribioticiem, powinnam uniknac komplikacji? Smarowalabym oczywiscie z tydzien, zeby nic nie bylo. Wydaje mi sie, ze to przez to, ze zaciagnelam go kilka razy podczas jedzenia. Na szczescie rusza sie, widac go etc, ale martwie sie zeby dalej to nie poplynelo. Pozdrawiam

Gość apiercingerka
opuchlizna jest normalna. Uwzaj, ze kolczyk ci nie wpadl calkowicie do srodka. Przykladaj lód

Gość Justyna ;)
Od strony zewnetrznej czy wewnetrznej? A tribiotic cos pomoze? Co lepsze, woda utleniona czy sol fizjologiczna?

Gość apiercingerka
Zew. Tribiotik nie pomoze. Tribiotik jest naduzywany. Jezeli smarowalas juz nim tydzien, to juz tego nie rob(a i tak smaruje sie TYLKO w przypadku zapalenia, w innym przypadku tribiotyk SZKODZI) Do oczyszczania spirytus salicylowy

Gość Justyna ;)
Nie smarowalam nim opuchlizny, mam dopiero zamiar. Spirytus zewnetrznie?

Gość dsvfwsegerg
oszalałaś :O nie spirytus! octenisept sobie kup! a powiedz mi czy sącxzy ci się jakby? ja miałam podobnie, myślałam że labret za krótki, a okazało się że dostałam alergii na kolca bo był ze stali chirurg., z czego masz kolec?

Gość dsvfwsegerg
do dezynfekcji octenisept, do oczyszczania sól fizjolog.

Gość apiercingerka
jestem kosmetyczka. do oczyszczania spirytus zewnetrznie

Gość dsvfwsegerg
no właśnie, kosmetyczką, nie piercerką, dlatego bzdury gadasz :O

Gość dsvfwsegerg
dodatkowo dobrze jest łykać witaminę A+E ponieważ one wspomagają gojenie skóry i błon śluzowych

Gość apiercingerka
mam dyplom i zajmuje sie piercingiem zawodowo

Gość dsvfwsegerg
i polecasz spirytus? na miłość boską, kto cię tego nauczył?

Gość apiercingerka
i ja i moi klienci stosujemy spirytus do dezyfekcji. spirytus salicylowy jest farmaceutycznym lekiem dezyfenkujacym dobrym takze na lojotok czy tradzik jedynym efektem nieporzadanym jest wysuszenie skory

Gość dsvfwsegerg
"spirytus salicylowy jest farmaceutycznym lekiem dezyfenkujacym dobrym takze na lojotok czy tradzik" matko bosko częstochosko :O:O:OI:OI:O:O:O:O:O:O:O nie, nie i nie!!! przecież spirytusem się dodatkowo podrażnia!!!!! w życiu by mi nie przyszło do głowy, ani żadnemu piercerowi, by tak "dbać" o kolczyk. poza tym że dostałam uczulenia na kolczyka i musiałam go zmienić, to bardzo ładnie mi się zagoiło, co dzień przemywałam solą fizjolog. i psikałam od spodu i z wierzchu octeniseptem i to wszystko. nie ja jedna tak dbałam o ranę, choćby moi piercerzy taką metodę polecają, i nie tylko oni, nawet na forach jak się czyta to spirytus wszyscy odradzają! ręcę i cyce opadają, czego was w tych szkołach kosmetycznych uczą. a trądzikową buzię spirytusem można sobie tylko zniszczyć jeszcze bardziej 🖐️

Gość dsvfwsegerg
aha, i spirytus nasila łojotok 🖐️ chyba ten dyplom małą ma wartość skoro takich podstaw nie wiesz :O

Gość apiercingerka
spirytus nie moze nasilac lojotoku, poniewaz dezyfekuje i lekko wysusza skore. na opakowaniu takze masz to napisane moja corka stosuje spirytus salicylowy na tradzik, co daje widoczne efekty niestety musi smarowac sie kremami by nie wysuszac nazbyt skory nie mam pojecia skad wzielas informacje o ty ze spirytus salicylowy nasila lojotok niestety jest to nawet sprzeczne z logika http://www.i-apteka.pl/product-pol-432-SPIRYTUS-Salicylowy-2-100g.html musze uciekac i tak nie bede rozmawiac z osoba niekompetentna ktora uwaza ze spirytus salicylowy nasila lojotok :)

Gość dsvfwsegerg
nasila łojotok bo przesuszona skóra broniąc się przed przesuszeniem więcej go wydziela :O nie masz zielonego pojęcia, nie wiem, kto ci dał dyplom :O a twoja córeczka na pewno ci podziękuje za kilkanaście lat za zniszczoną buzię 😴 radzę się dokształcić w temacie i dopiero wypowiadać :O pozdrawiam 🖐️

Gość dsvfwsegerg
przesuszona skóra wydziela więcej łoju*

Gość dsvfwsegerg
dziwne w sumie, bo salicylowy spirytus zabija tlenowe bakterie, a trądzik w większości odmian jest spowodowany bakteriami beztlenowymi. efekt na pewno jest chwilowy, nie chciałabym zobaczyć córci po takiej kuracji :O sama widzisz, że szkodzi, skoro musi dodatkowe kremy stosować. boże, dziękuję ci że nie trafiłam nigdy na tak niedouczoną kosmetyczkę. amen.

Gość AnnaMariaJopek
Widzę, że nieźle cię to męczy. Kobieta dawno poszła a ty ciągle piszesz :D Haha, czasami nie rozumiem użytkowników kafeterii i ich ego :D

Gość LorealParis763287
nie kłóćcie się babki:P. do przemywania: octenisept, sól fizjologiczna oraz świeże napary z rumianku lub szałwi. żaden spirytus ani woda utleniona broń Boże. co do trądziku, również mam do przemywania ANTYBIOTYK na bazie spirytusu (nie do użytku codziennego oczywiście i daje widoczne efekty, ale nie jest stosowany na 'otwarte' rany.

Gość Justyna ;)
Nie wiem z czego mam kolczyk, ale nie saczy mi sie nic :) Wode utleniona polecil mi koles ze studia. Ile taka opuchlizna moze sie utrzymywac? A ten napar z rumianku, to mam gaze w nim moczyc i przykladac, czy plukac usta? Nie kloccie sie, kazdy ma swoja opinie na dany temat, nawet lekarze, nie kazdy sie ze soba zgadza ;)

Gość Navya
mnie się taki kolczyk nigdy nie podobał tak jak i w brwi np Jakbym miała sobie zrobić to w pępku ,albo nosie ewentualnie

Gość Klaudiiiia
Witam. Mam problem z kolczyki em monroe. Zrobiłam go jakoś czas temu sterylnie w studiu percingu. pierwsza opuchlizna zeszla wszystko było pięknie ładnie a teraz od jakiś trzech dni mam opuchnieta warga ze aż kolczyk mi się zapada do środka. Ruszać nim mogę okręcac również ale szczypie od środka. Na zewnątrz tez ładnie wygląda. Tylko ta opuchlizna aaa. Używałam wody utlenionej octaniseptu i nic. .. pomooocyyy nie chciałbym kolczyka wyciągać.