Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaajjjj

gdzie szukać Boga?

Polecane posty

Gość aaaaaaaajjjj

skoro żadna religia mnie nie przekonuje, żadne kościoły itp?

wiara w Boga nie równa się wierze w nauki kościoła

Gość OneTwo
Bóg na to patrzy się smuci.

Gość aaaaaaaajjjj
zgadzam sie Mintaja. ja modle sie do Boga ale jestem taka zagubiona w tym swiecie gdzie każdy na siłe chce Cie ciągać po kościołach, albo mówi Ci ze ta religia zła a ta dobra..

Gość aaaaaaaajjjj
OneTwo czy Bog smuci sie tym że go szukam? nie rozumiem.

Gość Moja odpowiedź brzmi
Ja go znalazłam w swoim sercu. Dla mnie Bóg to dobroć, On jest jeden nie wazne jakim imieniem Go nazywamy. A Episkopatu Polski nie lubie, księży też nie szanuje bardziej niz innych ludzi, wogole to sa u mnie na liscie najbardziej nie lubianych zawodów

Gość aaaaaaaajjjj
miło słyszeć że nie tylko ja tak mam:) tez nie lubie księży, nie ufam im i o kosciele mam tez kiepskie zdanie:/

Gość Moja odpowiedź brzmi
Ale ja mimo braku sympatii do księży i kosciola jako instytucji, lubie chodzić do kosciola, bo lubie modlić sie z innymi, tylko nie w takie duże swieta bo te tłumy mnie irytują, ale kiedy jest tak kameralnie. Pamietam wierszyk z podstawówki: kosciol to nie tylko dom z kamieni i złota kosciol żywy i prawdziwy to jest serc wspólnota:). I wogole nie zgadzam sie z wszystkimi naukami kosciola katolickiego np wierzę w reinkarnację i to jest dla mnie czyściec- ta kolejna szansa. I chyba nie mialabym problemu, aby modlić sie w świątyni innego wyznania bo dla mnie Bóg jest jeden chociaz wierzę w Trójce Swieta i mam nawet ulubionego świętego:). a skad u Ciebie autorko takie rozmyślania