Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna ja szukająca pracy

listy motywacyjny -POMÓŻCIE plizzz

Polecane posty

w ogłoszeniu o pracę jest info od pracodawcy, że nie tolerują przecietności. Jakbyście zahaczyli o ten temat w liscie motywacyjnym? Myslę, że trzeba cos o tym wspomnieć, ale z kolei sie nie chwalić swoją NIEprzeciętnościa, ponieważ uważam, że jest to rzecz względna, dla jednych jesteśmy przeciętni, dla drugich nie. Jak top ładnie napisać, żeby wyszło elokwentnie i mile dla ich oka? dodam że to ogłoszenie mnie baaardzo interesuje i chcę jak najlepiej wypaść...

Napisz, ze zbierasz znaczki;) Ciężko ci tak napisać, co masz tam uwzględnić, może podaj jakieś zdanie to zaradzimy. Wspomnij o nietypowym hobby, zainteresowaniu, wymień jakąś cechę która wyróżnia cię z tłumu.

no właśnie myślałam, że trzeba podac jakiś przykład, ale tu raczej nie chodzi o hobby. To ma być praca przy projektach, z którymi nie miałam do tej pory doswiadczenia, ale to nie jest ich obowiązkowy wymóg. wszystkie podstawowe spełniam. Moja poprzednia szefowa była ze mnie bardzo zadowolona i kiedys mi powiedziała, że wieloma osobami kierowała, ale rzadko spotyka się takich pracowników jak ja, mam od niej referencje i jak coś moge też podac do niej kontakt. Więc może napisać o tym?

Czemu nie, tylko może tak subtelnie to przekaż:) Wiesz, nie że: byłam świetnym pracownikiem, mam na to dowody. Kurczę, sama nie wiem jakby to przekazać:)

Gość zdegustowanejszyn dziewcze
czytalam na WP artykul ostatnio, ze np architekci robia CV w formie makiet, czy projektanci stron na stronach maja. moze cos w ten desen? czy musi byc to tekst pisany w wordzie?

Gość zdegustowanejszyn dziewcze
http://praca.wp.pl/gid,13405146,title,Jak-stworzyc-oryginalne-CV,galeria.html tu jest ten artukul w formie galerii

Faktycznie, to nie byłoby takie złe:) Bardzo oryginalne, jeśli liczą na nietypowość to w moim przekonaniu jak najbardziej. No ale wiesz nie wiadomo o co dziadom chodzi:)

może cos takiego: "Jeśli chodzi o kwestie przeciętności, a raczej nieprzeciętności, uważam, że najlepszym ich oceniającym są ludzie postronni, wtedy ocena jest najbardziej obiektywna. Myślę, że referencje z poprzedniego miejsca pracy są dobrym ich przykładem. Mogę je przedstawić Panstwu w formie jaką posiadam na piśmie, bądź przez bezpośredni kontakt Państwa z moim byłym Pracodawca." Może nie dosłownie jak to ujęłam w "" ale o czymś takim myślałam, żeby napisać? (teraz jestem juz padnięta i ciężko mi sklecić te myśli. Proszę napiszcie co o takim przedstawieniu sprawy sądzicie? Chrupku? ;) no bo pisanie w stylu, wiecie jestem nieprzecięta bo np. skaczę ze spadochronem (to akurat nieprawda ale chciałabym ;) ), jestem nieprzeciętna, bo jestem szczera, prawdomówna i nie boję się mówić głośno co myslę ( co wiem z doswiadczenia wcale nie jest teraz takie przeciętne), albo że jestem tak pracowita że hej! to raczej nie brzmiałoby dobrze i w zasadzie byłoby jakieś wyświechtane. trochę zamotałam, ale może ktoś mi cosik doradzi...? rano tu zajrzę. dobranoc!

wiem że robią takie makiety np, ale to do architektów bardziej pasuje, to jest praca przy projektach unijnych. Cv mam wydaje mi się dobrze napisane (w czym mnie ostatnio ktoś siedzący w temacie utwierdził i co nieco pomógł zmienić). chciałam napisać taki od serca list motyw. żeby mnie zaprosili na rozmowę, a reszta wyszłaby w praniu... ;) i juz go napisałam, pozostała ta jedna kwestia do wspomnienia...

"czy musi byc to tekst pisany w wordzie?" myślę, ze to tej firmy i do tej pracy w wordzie będzie ok, byleby no wiecie, od serca

Dobranoc:) A zatem uważam, że ludzie będą chcieli właśnie im wpisywać coś w stylu: gram Metallicę na cymbałkach itp, a wówczas twoje okaże się nieprzeciętne. Dodaj jeszcze, że jesteś szczera i sumienna, a budzik to świętość i nigdy się nie spóźniasz( to tak z przymrużeniem oka, nie bierz serio, choć skoro ma być nietypowo..:P) Myslę, że całkiem fajnie tylko innymi slowami np.przeciętność( a raczej nieprzeciętność) to pojęcie względne, jednak biorac pod uwagę opinię mojego byłego pracodawcy-moge stwierdzić iż jestem nieprzeciętnym pracownikiem( o czym poświadczyc może wyżej wymieniony). Posiadam cechy jakie charakteryzują dobrego pracownika, a w połaczeniu z kreatywnością i artystycznym zacięciem- pozwalają mi na realizowanie się w pracy i zyskiwanie w oczach innych. Kurczę może bez sensu, ale troszkę mi się tez mózg wyłącza. Nie mniej jednak, może jakoś cię to zainspiruje. I warto byłoby zasięgnąć jeszcze czyjejś opinii:) Pozdrawiam i trzymam kciuki🌻

"No ale wiesz nie wiadomo o co dziadom chodzi" dokładnie Chrupku, nigdy do konca nie wiadomo, ciężko mi idzie to szukanie pracy... :/ dobra idę spać, bo rano musze dokonczyc i wysłać w koncu aplikację. Na pewno tu zajrzę, więc bardzo prosze o sugestie i opinie co sądzicie o tym co wyżej napisałam w " ".

bardzo ładnie to ujęłaś! na pewno skorzystam z sugestii ;) dobranoc już teraz ostatni raz :)