Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość latemffggg

Mam naturalnie białe końce paznokci jak zapuszcze!czy to jakaś choroba ????

Polecane posty

Gość latemffggg

mOZe dziwny temat ale mam taki problem ,że od zawsze ja kzapuszczam paznokcie to mam takie biale jak bym robila francuski manikiur.ale zawsze chodze w krótkich i czasem tylko jak zapuszcze to kazdy mi wmawia ze mam nie swoje bo takie białe..przekonuje i przysiega mze to moje naturalne paznokcie i nie robie francuskiego manikiur a kolezanki twierdza ,że kłamie i nie wierza wmawiajac mi ze przyklejone mam biale paski na pazurkach.. a jak juz ktos uwierzy to mi wmawia ze to choroba jakas bo to nienormalne bo kazdy ma albo przezroczyste albo jakies zoltawe paznokcie na konacach jak zapuszcza.. co myslicie?ma ktos tak jak ja?

Gość kKDkdfffff
ANEMIA

Gość normgghh
Ja gdzies czytalam, ze bardzo biale paznokcie to objaw, ze cos dzieje się chyba z wątrobą. Lecz nie jestem na 100% pewna czy chodziło o wątrobę. Lepiej poszukaj na ten temat informacji lub idź do lekarza, aby upewnic sie czy wszystko jest w porzadku, gdyz moge sie mylic.

Gość salianka
Pierwsze słyszę,żeby to była choroba.W mojej rodzinie wszystkie kobiety mają białe końcówki (z wiekiem-starzeniem się kolor ulega przyciemnieniu lub nieco żółknie). O kłopotach zdrowotnych podobno świadczy biały kolor przy skórze (tam gdzie paznokieć wyrasta).Od lat mam anemię,więc to by się zgadzało.Ale mama też go ma,a jest zdrowa.

Gość ja też mam takie
białe końcówki jakbym miała zrobiony francuski manikiur - mnie się podoba, nie świadczy to o żadnej chorobie.

Gość eeee tam
też mam takie końcówki i nic mi nie jest, ciesze się tylko bo jak zapuszczę paznokcie na choćby 4 mm i pomaluję bezbarwnym lakierem każdy myśli, że mam tipsiory :P

Gość pierwsze słyszę?
Ja mam średniej długości paznokcie, i zawsze mam białe końcówki, myślałam, że to norma. Do tego są bardzo silne i mało łamliwe, jak dla mnie - mam zdrowe paznkcie. I nie muszę ich non stop malować, wystarczy odżywka czy bezbarwny lakier:) Ciesz się! Może one mają jakieś żółte, brzydkie, dlatego tak ci dogadują i już:)

Gość ablebleble
Ja mam 21 lat i odkąd pamiętam, to zawsze mam białe końcówki paznokci. Nie martw się, mi koleżanki też nieraz wmawiały, że na pewno nie są naturalne. To najzwyklejsza na świecie zazdrość;) Moja mama też miała białe końcówki przez całe życie, jednak parę lat zaczęła robić sobie tipsy i po 2 latach 'tipsowania' jej paznokcie strasznie zbrzydły i o białych końcówkach już dawno zapomniała. Także z powodu docinek nie rób nigdy nic ze swoimi paznokciami, bo później będziesz żałować, a tak to masz się teraz czym chwalić. Pozdrawiam;)

Gość ja też mam takie
a w tym artykule nic nie piszą o białych końcówkach a o żółtych. Jeśli chodzi o białe to całe paznokcie lub plamki.

Gość chorobaa
anemia

tez mam takie. wyglada to jak frencz i wszyscy mi tego zazdroszcza bo nie musze robic bialych kresek.

ja tylko mam zoltawe lub przezroczyste jak np sie kape lub myje naczynia itp.. a pozniej jak wyschna znow sa takie. ale ogolnie rzaadko robie takie rzeczy zeby bardzo dlugo namaczac dlonie wiec zwykle mam biale

Gość chorobaa
to choroba

Gość ajajdd
zazdroszcze w sumie tez

Gość buhahahiiiiha
bzdura-anemia? hahaha. Od lat miałam białe konce. czasem z lekkim żółtym okresowym przebarwieniem. Miałam robione badania i wszystko jest ok żadna anemia, miałam też robione na coś z wątrobą i też wszystko jest ok. Dla zdrowia zazywałam witaminy i o żadnych żółtych przebarwieniach nie było mowy a zrobily się mocniejsze i jeszcze bielsze. To sa jak najbawrdziej zdrowe paznokcie.