Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jghkggj

ile przytyje?

Polecane posty

Gość jghkggj

Jestem w 29 tyg ciąży i mam 3 kg na plusie. Ile mogę jeszcze mniej więcej przytyć zakładając, że będę odżywiać się zdrowo i nie obżerać. Jestem załamana, bo te 3 kg przytyłam w 4 dni!!! A nie zmieniałam sposobu odżywiania.

Gość Ania23L
No to ile przytyjesz to nie wiem a ile ważysz mniej więcej ? I ile przed ciąża ważyłaś?

Ja przytylam 20 kilo- glownie w 8-9 miesiacu.

Gość o boze................
to ty sie martwisz o wage???????? rozumiem zeby sie w ciazy nie spaść ale 3kg a to juz 29tydz...... ty głodzisz to dziecko????????? rozumiem zdrowo sie odzywiac itd ale musisz dac dziecku niezbedne witaminy i pokarmy zeby normalnie sie rozwijało.

Gość jghkggj
mam nadwagę dlatego boję się dużo przytyć.

Gość przytyjesz
norma jest min 12kilo

pewnie jeszcze z 10kg. ja pod koniec ciąży wcale już się nie ważyłam, ale się nie martw, szybko zgubisz

Gość przytyjesz
jak masz nadwagę to nie powinnaś przytyć więcej jak 8 kilo

Gość natanielka..
najwięcej i tak się tyje w 8-9 miesiącu. ja do 7m-ca miałam "zaledwie"7kg, a potem nie wiadomo skąd nagle 13:| na szczęście jeszcze 2 dni zostało:P

aha,i podobnie jak Ty odżywiałam się zdrowo, nie zmieniłam nawyków żywieniowych a jednak i tak tyle przytyłam. aa i całą ciąże byłam aktywna fizycznie. W 7 miesiącu łaziłam po górach..

Gość jghkggj
do o boze.... a kto powiedział, że ja się głodziłam? Przed zajściem w ciążę miałam nadwagę (zresztą nadal ją mam) więc może maluszek brał z moich zapasów, bo miał z czego brać.

Gość o boze................
no tak przepraszam ze tak od razu naskoczyłam... nie pomyslałam o nadwadze. a w tamten link sobie wejdz i zobacz jak z tymi kg, wiadomo wszystkiego nie mozna brac dosłownie ale warto sobie wpisac i zobaczyc jak to powinno mniej wiecej byc :)

Gość jghkggj
ale jak to jest możliwe, że dziennie jem ok. 1500 kcal i tyję???? przecież jeśli przytyję 20 kg to dziecko, wody itp. będzie ważyło ok. 10 kg, a reszta to będzie mój tłuszcz. Jak to możliwe, że przy takiej dawce kalorii obrosnę w tłuszcz? 4 razy w tygodniu jeżdżę na rowerze (stacjonarnym)

Gość Ania23L
Ja jestem w ciąży i co narazie chudne 5 tyg temu ważyłam 52 kg a teraz 47 i to jest normalne bo dziecko ze mnie wyciąga ale i tak jem wszystko nawet więcej i co z tego wczoraj sie tak objadłam że ruszyć sie nie mogłam lubie jeść i nie interesuje sie za bardzo ile przytyje i tak przy porodzie troche zejdzie 3 kilo dziecko 2-3 kilo łożysko wody płodowe nie martw sie jedz jeszcze karmienie piersią po porodzie też wyciąga. Ja jak do porodu szłam 4 lata temu to ważyłam jakieś 65 kg a 3 mies po porodzie 45 kg karmiłam piersia jadłam wszystko tylko tego czego podczas karmienia piersia nie jadłam (mak itp)

Gość Ania23L
I teraz w tej ciąży też sie nie martwie jem co nadaje sie do jedzienia no chyba że mnie od czegoś odrzuca np. Mięsa to nie a tak wszystko

Gość jghkggj
to jest moja trzecia ciąża i w dwóch poprzednich też karmiłam piersią, a schodłam zaledwie 3 kg... dopiero jak przestałam i wzięłam się za ćwiczenia to zeszło więcej. Nie mam niestey tendencji do szybkiego gubienia kilogramów... :(

Gość Ania23L
Wcinaj dużo owocków :)

Gość Ania23L
Wcinaj dużo owocków :)raz że zdrowie dla ciebie i dzidzi i też w jakiś tam sposób pomaga w prawidłowym żywieniu