Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ruda Zardzewiała

pytanie do pań domu;)

Polecane posty

został mi kurzak gotowany z rosołu. Co z tego zrobić? tylko nie sałatki:P bo jestesmy po chrzcinach ia sałatek mam pełno;) dzięki za przepisy!

Gość niewygodna lalka
pierogi

Ja robię coś w stylu kurczaka w potrawce, podsmażam cebulę, dodaję paczkę mrozonki marchewka z groszkiem i tego kurczaka z zupy i zalewam całośc śmietaną. Chwilę się dusi i podaje z ryżem.

mylałam, zeby z tego zrobić jakis farsz drobiowo-pieczarkowo-serowy do.... ciasta francuskiego. ale moze wy macie lepsve pomysły :)

Możesz sobie go kłaść zamiast wędliny na kanapki, posolić i polać tajskim sosem słodko kwaśnym :)

Tylko dziwię się, że nie jesz tego kurczaka z rosołem? Porządny rosół w talerzu jest z kawałkami mięsa kurczaka, kawałkami marchewki, pietruszki i tego okrągłego - chyba selera. To dopiero aromatyczna i treściwa zupa, a nie sam wodnisty bulion. Polacy są dziwni. Robią zupy śmieciowe, typu jażynowa i tam jedzą wszystko co w niej pływa. Nie wywalają brokułów, czy kalafiora. A z rosołu wyrzucają włoszczyznę i mięso. ???

:) teciowa podała rosół do picia a nei w głębokich talerzach - tak jak chciałam ja :P Ale jak wrócilismy z chrztu, to juz było nakryte... więc wiesz..... :P nie chciałam gosciom do filizanki wrzucuć udka na przykład :D

No to nic. Masz kurczaka, którego inni nie zjedli :)