Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiolka5845Z

Co to może być ciąża?

Polecane posty

Gość wiolka a co ty SUKA PSIA
no a niby kiedy?:O oczywiscie, że tylko podczas owulacji ile wy macie lat?:O przecież takich rzeczy w IV klasie podstawówki uczą:D

Nikogo nie zdenerwowalas, edukacja edukacja, wiem sama jak jest. ale jest internet - ale nie tylko fora!!!! tylko strony gdzie mozna poczytac o wszystkim. np. www.28dni.pl lub www.jestemplodna.pl Mozna takze zapytac lekarza ginekologa o wyjasnienie podstawowych spraw, czy tez Mamy. A jesli ktos ma niereguralne cykle - to so Anki - zdarza si ei tak, wtedy jest trudniej wyznaczyc dni plodne, ni emowiac juz o owulacji, ale po to sie czlowiek opserwuje zeby zauwazyc dni plodne po sluzie, temperatuze, ulozeniu szyjki macicy, po bolach owulacyjnych. Rozumiem ze cykle moga sie wahac miedzy 26-30 albo 27-31 lub inaczej, ale nie mozliwoscia jest aby owulacja wystapila dzien przed miesiaczka. Jesli nasza autorka napisala by ze wczoraj miala 26dc i odbyla stosunek, a dzis powinna dostac miesiaczke ktorej planowo jeszcze nie ma, mozna by polemizowac czy cykl z 26 nie przesunie sie na 38 np. wtedy moglo dojsc do owulacji w dniu 24-25-26-27 - cos kolo tego. ale ze miesiaczke dostala, nie ma mozliwosci na zaplodnienie, dzien przed. Dziewczyny, do ksiazek!

Gość Meeeeeeeeeeeeegigigi
No dobra,już koniec z nią.Chyba poszła,a wy się nie spinajcie tak! Dziewczyna grzecznie pyta,to trza grzecznie odpowiedzieć.

Gość Meeeeeeeeeeeeegigigi
A jak tam WASZE dzieci Kochane? Opowiadajcie;P

oczywiscie w ciaze zajsc mozna, a moze inaczej plemik moze zaplodnic jajeczko tylko 24h po wykluciu czyli owulacji. Czyli jest taki 1 dzien w calym cyklu w ktorym plemnik zapladnia nasze jajeczko, ale dni przed i do max 3 dni po sa dni plodne, kobieta wtedy wydziela sluz ulatwiajacy dotrzec pleminom do jajeczka i w nim przezyc czekajac na komorke jajowa, wiec tak naprawde te kilka dni w cyklu mozna zajsc w ciaze, bo mozna miec 1 stosunek w dni plodne w ktorym plemnik wytrzyma 3 doby i czeka na jajeczko i jak tylko sie wykluje to je zplodni. Takze trzeba uwazac kilka dni w miesiacu - najlepiej rozpoznaje sie je po sluzie. Wyglada wtedy jak bialko kurzego jaja. Jest szkliste, przezroczyste, czasami bialawe, ciagnace sie, sliskie. Mozna wtedy czuc w przedsionku pochwy takie jakby naoilwienie, mokro - wtedy uwazac, sa dni plodne! owulacja sama w sobie moze byc ruchoma i nigdy nie wiemy kiedy na 100% do niej dochodzi, dlatego trzeba uwazac zeby w dni plodne sie zabezpieczac, gdyz plemnik w naszym sluzie moze sobie poczekac na jajeczko i wtedy kaplica - ciaza jak na zawolanie :) Poczytajcie kochane i pamietajcie o zabezpieczaniu sie!

Gość ;p;p;p
;p;p;p

Nikt tu sie nie spina i ja chetnie pomoge wyjasnic dla niektorych oczywiste sprawy, a dla niektorych magie. Wazne jest znac siebie, swoje cialo i do tego troche teori o zaplodnieniu, dniach plodnych i mozna przezyc dobryh kilka lat bez antykoncepcji i bez nie chcianej ciazy :) Tylko troszke trzeba poczytac i przylozyc sie do tego. Autorko, watpie ze zajdziesz w ciaze z takiego stosunku, szanse sa prawie 0%, ale na raz nastepny pamietaj o antykoncepcji i poczytaj troszeczke o tym co dzieje sie w Twoim ciele co cykl.

Gość onianiania
Tragedia!!!! Do łózka to umiesz iśc ale ksiązki poczytać to juz cięzka sprawa. W głowie sie nie mieści jak mozna byc tak zacofanym w ówczesnych czasach żeby nie znać podstawowych rzeczy .Co to cykl,owulacja dni płodne ,nieplodne. I potem takie głupie matki rodza jeszcze głupsze dzieci!!!!!

Gość wioladam1725
wydaje mi sie ze nie:) ja dostalam 11.08 okres a na drugi dzien maz spuscil mi sie do srodka fakt okresu juz nie mam ale tez nie mam obawy ze to ciaza, bo podczas miesiaczki nie mozna zajsc tzn jest tak zwane male prawdopodobienstwo! glowa do gory bedzie dobrze:)