Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama6539

Problem z pokarmem przy karmieniu piersią.

Polecane posty

Gość mama6539

Mam problem od kilku dni z moim 2,5 miesięcznym synkiem. Cały czas karmię go tylko piersią i to wystarczało do tej pory bo przybiera zaskakująco dużo na wadze. W nocy budził się 2-3 razy na karmienie i pierwszy sen po kąpaniu trwał od 3,5 do 5 godzin. Jednak od kilku dni budzi się już po 1,5 h i je, potem pośpi 0,5- 1 h i znów to samo. Mogłabym go karmić tak bo mi zależy na tym żeby jak najdłużej tylko piersią ale mały potem w ciągu dnia jest nie do wytrzymania, jest marudny. Zaznaczę, że od początku w ciągu dnia bardzo mało spał tylko w nocy dużo. Widzę, że płacze bo jest głodny i marudny jest bo te nocne karmienia go męczą. Położna poradziła abym po wieczornym karmieniu piersią dała mu troszkę butelki aby sobie dojadł. Tylko boję się żeby mi potem chciał pierś żeby nie przyzwyczajał się do butelki. słyszałam, że w 3 miesiącu jest szybki wzrost dziecka i jest problem z laktacją ponieważ piersi muszą dostosować produkcję pokarmu do zwiększonego apetytu dziecka. Trwa to około 7 dni i nie należy podawać butelki. Co o tym sądzicie? Czy któraś z mam miała podobny przypadek? Bardzo prosiłabym o radę

Gość mama6539
Bardzo proszę o pomoc. Jestem młodą mamą i chcę jak najlepiej dla dziecka.

Gość mama6539
Nie ma żadnej doświadczonej mamy na forum?:(

tak to prawda bo moja coreczka ma 3,5 miesiaca a niedawno przechodzilam to samo zse ciagle jadla i jadla godzinami .. trwalo to u mnie 3 dni a potem dalej bylo normalnie jak zawsze i spi cala noc

Gość mama6539
To mało bo u mnie to trwa już 5 dni i jest coraz gorzej:( Ale rozumiem że nie poddałaś się butelce?

Gość matka x 2
ja tak mialam juz 2 razy ale sie nie poddalam i nie widze problemu bys Ty sobie nie poradzila- dziecko nie umrze (sorki!) a Ty zamiast skomlec to wrzuc na luz :) to trwa kilka dni a pomysl sobie co bedzie jak zaczna sie choroby wieku dzieciecego, zabkowanie, nauka sikania do nocnika, a jako nastolatek dzieciak dopiero da Ci popalic! :D

nie bo przeszlo po 3 dniach i przesypia cale noce a wdzien je co 2-3 godz:) a karmienie trwa po 10 minut wiec jest ok

Gość młodażona
sprobuj zrobic jak polozna radzi. Na poczatek zaopatrz sie w butelke tomme tippe, maja taki smoczek ze dziecko szybko sie uczy ssac butelke a nie oduczy piersi.

Gość mama6539
Taką butelkę mam. Chyba jeszcze dzisiaj pomęczymy się z synkiem tę jedną noc i zobaczymy jak będzie. Wolałabym sie nie poddawać.

Gość młodażona
Jak dziecko głodne to tylko męczycie się niepotrzebnie. Daj mu po kąpieli butelkę, zobaczysz będziecie lepiej spali oboje. Spróbuj jeden wieczór a sie przekonasz czy to na 100% chodzi o jedzenie. Nie bój sie butelki, nie zaburzy ci tak od razu laktacji. Ja mam 13 miesięcznego synka i do tej pory karmię, niejedno już przerabialiśmy. W tej chwili dokarmiam go w nocy butelką ze względu na to że pracuję czasem na nockach a jeszcze w nocy domagal się cyca.