Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zszokowanaMAMA

czworaczki..........

Polecane posty

Gość zszokowanaMAMA

własnie wrociłam z pierwszego usg.... bede miała czworaczki......jestem w szoku

Gość GFSDArtyk
hehehhe :)

Gość ewaaaaaaaaaaaaaaa
łał to gratuluje tak na raz czworaczki ciekaie będzie

O rany. Jakbym miałą czwórkę takich jakie mam jedno to bym się chyba wykończyła już pierwszego dnia;) Trzymam kciuki!:)

Gość zszokowanaMAMA
ja nie moge dojsc do siebie po tym usg mąż chyba tez bo nic nie mówi , oboje mamy oczy wielkie jak złotówki i miny powazne jak jakies posągi heh

Ale z drugiej strony to raz sie tylko przemęczysz i przejdziesz przez kupki ząbki itp, a nie za każdym razem znów to samo przy kazdym dziecku :) Gratulacje i powodzenia.

Gość 1234567890z
heh, no to powodzenia :)

o kurcze :) gratuluję! A maluchy naturalnie poczęte, czy wspomagaliście się hormonalnie?

Gość Muuuahh
o ja pierdziele

Gość zszokowanaMAMA
wszystko naturalnie... w zyciu nawet antykoncepcji hormonalnej nie uzywałam ;/ dziekuje wszystkim za gratulacje :) ja jeszcze dochodze do siebie , musze logicznie pomyslec i sie psychicznie podbudowac ;p

Gość mama babelkow
Gratuluje mamo ja czekam na blizniaki tez troszke bylismy zdziwieni ale ze niedawno stracilismy dziecko to radosc przeslonila nam inne odczucia:)

Gość o matkooooo
naturalnie? to nie czesto sie zdarza, zazwyczaj po sztucznych zaplodnieniach hehehe jezu ja bym chyba usunela chyba ze miala byl pelno ludzi do pomocy bo sama z mezem nie dacie raczej rady zycze mimo tego szczesliwej ciazy

Gość Ania23L
To moja koleżanka ma pięcioraczki i też natura zadziałała. Cała ciąże martwiła sie jak to będzie wiadomo na codzień nie zdarza sie rodzić piątke odrazu :) no przeciętnie po kilku latach można sie dorobić piątki. Urodziła burmistrz pomógł mają dom pomoc ze wsząd nawet 1% podatku przy rozliczeniach mąż pracuje starają sie jak mogą :) dają rade są szczęśliwi. autorko gratuluje poczwórnego szczęścia :D i życze szczęśliwych 9 miesięcy i udanego rozwiązania :)

Gość zszokowanaMAMA
u nas nawet w dalekiej rodzinie nie było blizniakow wiec nie mam pojecia skąd tyle maluszków napłodzilismy ;p ale damy rade... mamy troche czasu na przygotowania psychiczne i odkładanie finansów. smieszy mnie juz mina mojego meza... jak jakis zahipnotyzowany ;p

Gość mama babelkow
Wiesz ja tez nie mialam blizniat w rodzinie nigdy moj maz tez:) a ja mialam podwojna owulacje( poliowulacje ) podejrzewam dwa jajniki bo oba mnie bolaly i zaden nie byl jakos dominujacy:D przyzwyczaicie sie bardzo szybko tylko dbac musisz o siebie bardzo zeby urodzily sie jak najpozniej bierz witaminy odpoczywaj i ciesz sie ciaza poki mozesz bo potem zapewne bedzie trzeba bardzo zwolnic ja mam "wolne" do 20 tygodnia a potem walka o kazdy tydzien jak to powiedzial:) jestem nieduza drobna i juz rodzilam wiec boi sie ze moze byc ciezko ale dam rade chocbym miala caly czas lezec:)

Gość anetkaodpowiada
Współczuje małe dziecko to męka

Gość taka jedna mama...
duze jeszcze gorzej niestety to prawda ze male dzieci maly klopot duze..ech szkoda slow ja mam nastolatka w domu uwierz chcialabym zeby znowu plakal w nocy bo ma mokra pieluche:)

Gość ooo ja nie mogę....
może głupie stwierdzenie ale jeden strzał 4 gole. :D uśmiechnij się ja zawsze chciałam mieć dużą rodzinę. odpoczywaj dużo. żeby dzieci rosły zdrowe. gratulacje dla Ciebie autorko i męża. powodzenia i zdrówka życzę

a ja wspolczuje,ale i zazdroszcze...4 za jednym zamachem, wesolo będzie w domu :) gratulacje!

Gość Małgozata wola is
ja tesz zazdroszcze ci barco!!! powodzenia!!!

No to gratulacje, a ile masz lat jeśli można spytać?

Gość zszokowanaMAMA
25 ciąża była planowana bo od jakiegos czasu wcale sie nie zabezpieczalismy z mezem. ale i zadnych wspomagaczy aby zajsc w ciaze nie bylo :) mąż ma 27 lat Oj marzylismy o dziecku a tu nagle czwórka............ ciekawe jakiej płci będą mam nadzieje ze nie jednakowej ;p

Gość Ania23L
Chciałabym zobaczyć mine twojego męża napewno chodzi teraz i próbuje oswoić sie z myślą o czwórce :D myślał o jednym a tu bach 4

dacie radę, kwestia zorganizowania się, a bliscy wam na pewno pomogą:) mój mąż by chyba zawału dostał.

Gość zszokowanaMAMA
oboje dzisiaj wygladamy inaczej niz zwykle ;p czekam az ten pierwszy szok minie. no jego chyba calkiem zamurowało... dziadkom jeszcze sie nie pochwalilismy ze tyle wnuczat beda mieli za jednym zamachem ;p Ciekawa jestem tez reakcji kolegow meza ;p

Gość juppik
GRATULACJE i jednocześnie WYRAZY WSPÓŁCZUCIA.. Ja mam 2 w domu (4,2) i termin porodu za tydzień.. Generalnie nie wyrabiam z tym wszystkim a Ty na dzień dobry będziesz miała 4 :O

Gość tiaaaaaaaaaaaaaa
przynajmniej zadne nie bedzie jej stalo przy nogawce i darlo japy ze czegos chce wolalabym 4 naraz niz jedno co dwa lata.

Gość kleosia samosia
czesem poprostu plakac sie chce jak sie czyta wypowiedzi nie ktorych matek, ze dziecko to udreka ze im mniejsze tym gorsze. ze jest ciezko i od razu ostrzegaja ze napewno ktos nie da sobie rady. O ja pierdziele... Ja mam 5cio miesieczna córeczke i te 5 miesiecy to najpiekniejszy okres w moim zyciu!!!!! Napewno bedziesz miała cesarskie ciecie, ja tez miałam i jestem bardzo zadowolona:):):):) Mi jakos dziecko nie wrzeszczy od rana do wieczora, jest grzeczna i spokojna. Nie wymaga tez tego aby 24h ktos ja nosil zabawiał itp, jak musze ugotowac obiad to mała lezy w łozeczku i sie bawi, albo wkladam ja do lezaczka i jest ze mna w kuchni. Dzieci to najpiekniejszy cud świata, a Ty dostaniesz ten cud 4razy wiecej::):):):) GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!1

Do przyszłej mamy czworaczków! Nie martw się i nie przejmuj opiniami innych, zszokowanych faktem posiadania 4 dzieci osób. Owszem, czasy nie są lekkie, ale nigdy nie były. Jeszcze nie tak dawno temu normą była 5-6 osobowa rodzina i nikt się temu nie dziwował, a czasy też nie były "kolorowe". Nas była 3 i mama wcale nie uważa, że wychowanie 3 było niewiadomo jakim wyczynem. Fakt, są między nami różnice wieku, ale niewielkie. Finansowo rodzina też należała do przeciętnych i jakoś żyjemy, wszyscy skończyliśmy studia, nawet po 2 fakultety, mamy pracę, jesteśmy zdrowi, szczęśliwi i dajemy radę, a naprawdę miło jest czasem porozmawiać z siostrą czy bratem. Na pewno daliśmy rodzicom w kość, ale mimo to jakoś nie wyrzucili nas na śmietnik. Poza tym większość z moich znajomych ma 2-3 rodzeństwa i wszyscy jakoś sobie życie układają. Ci zaś którzy nie mają, twierdzą, że nie chcą mieć 1 dziecka. Może coś w tym jest. Owszem, życie w dużej rodzinie może być skromniejsze-wszystko zależy od Waszej sytuacji finansowej, na początku na pewno bardzo ciężko ale nikt nie obiecywał, że życie będzie proste i bez wyzwań. Nie muszą mieć od razu swoich pokoi, odlotowych ciuchów itp itd. Sami pomyślcie, ilu z nas miało kiedyś do dyspozycji pokój tylko dla siebie?! Garstka, a jednak wszyscy jakoś się ze sobą godzili. Kiedyś będzie rodzinnie, wesoło, dzieci zajmą się sobą jak podrosną. I owszem, będą się musiały nauczyć cierpliwości, ale nie muszą mieć wszystkiego, szczególnie zbędnych gadżetów, które niestety obecnie ma wiele dzieciaków. Wyobraź sobie jak się razem bawią, jak się naśladują, jak próbują dorównać jedno drugiemu, jak idą do szkoły, jak wracają razem, jak sobie pomagają w lekcjach, jaką stanowią "bandę", jak stoją jedno za drugim, jak nigdy się nie nudzą-nawet jeśli chwilowo się biją. Kto nie pochodzi z dużej rodziny nigdy tego nie zrozumie. Jedynaki mają pod tym względem o wiele gorszą sytuację,mają z reguły więcej materialnych dóbr, zabawek, gier, ale nie mają się z kim bawić, dzielić. Pieniądze moi drodzy to wiele, nie da się bez nich żyć, ale to nie wszystko!!!!! Skromniej nie oznacza gorzej, a na pewno nie nędznie. Wyobraź sobie wesołą kolację, może nawet kłótliwą, płaczliwą ale wspólną z taką dużą rodziną. Każdy się odezwie, będzie gwarno. Przecież dzieci Ci pomogą w obowiązkach domowych jak będą starsze, jak je odpowiednio nauczysz będą pomagały też w kuchni, zobaczysz. Jest jeszcze jeden, myślę, że najważniejszy aspekt tego wszystkiego-czworaki to nie kara, czworaki to aż 4 błogosławieństwa z góry na raz, bo każde dziecko jest cudem! Jeśli kochasz dzieci i planowałaś je-dacie sobie radę bo 4 dzieci to naprawdę nie tragedia!!!!! A w dodatku nosisz je raz, raz znosisz dolegliwości ciążowe itp itd. Najważniejsze, żeby były zdrowe, donoszone przynajmniej do 32 tygodnia!!!!!! Czworaki to nie jest UFO, będzie więcej i więcej, z czasem przestaną być taką ciekawostką przyrodniczą jak Wy i .......... my- bo ja też będę mamą czworaczków. Też byliśmy w małym szoku, ale wiedzieliśmy, że jest taka możliwość, więc zdziwienie nie było ogromne. Dla mnie one są najcudowniejszym prezentem jaki mogłam dostać, bo kiedyś już straciłam 2 dzieci, a na te czekaliśmy 9 lat!!!!! Teraz mam na głowie tylko jedno zmartwienie- chcę żeby były zdrowe i nie urodziły się za wcześnie. Potem damy radę, bo nie my pierwsi i nie ostatni. Myślę, że mnie do faktu, że czworaczki to wyjątkowe doświadczenie życiowe przekonała moja mama, która pewnego dnia, podczas moich słabszych chwil zapytała: to wolałabyś nie mieć żadnego dziecka? I wtedy uświadomiłam sobie, że przez 9 lat marzyłam o rodzinie i że moje marzenie właśnie się spełnia, że cudownie jest dać 4 nowe życia, więc dlaczego ja marudzę.... Dziewczyny, nie oceniajcie życia innych ludzi, nie znacie ich życiorysu, nie wiecie czego pragną, co przeszli, a że się boją i strachem dzielą się z innymi- nie dziwcie się, to naprawdę duże wyzwanie! Strasznie się rozpisałam, więc na koniec wszystkim mamom i tatusiom jedynaków, bliźniąt, trojaczków, czworaczków, pięcioraczków i w górę oraz wszystkim przyszłym rodzicom, którzy długo oczekują na potomstwo lub tym, do których potomstwo przyszło nieoczekiwanie - życzę szczęścia i pomyślności! A dzieciom zdrowia i szczęśliwych, zadowolonych rodziców bo szczęśliwi rodzice to dobrzy rodzice! Pozdrawiamy serdecznie sprzymierzeńców czworaków i ich nieprzyjaciół też :) Nasza 6 :) Ps. Jest jeszcze jedna sprawa- dziewczyny, nie zarzekajcie się nigdy, że w życiu 3, 4 czy 5 dzieci. bo tak długo jak jesteście płodne ( a jednak płodność trochę trwa ;)- rodzina każdej z Was może nagle powiększyć się o 4 dzieci, nawet w wieku czterdziestu kilku lat. Co wtedy zrobicie? Nadal będziecie się dziwować? Myślę, że nie, że po chwili szoku podciągniecie rękawy i wszystko jakoś po kolei poukładacie. A mam czworaczków może nam przybyć w każdej chwili !!! :) I oby-bo to cud! Pa-pa :)

Gość doskonala
"Ja mam 5cio miesieczna córeczke i te 5 miesiecy to najpiekniejszy okres w moim zyciu!!!!!" Wspolczuje takiego zycia. Za jego najpiekniejszy okres uznajesz kierat zupka-kupka-usypianie. Dramat.