Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maritta84

mieszkamy z tesciem

Polecane posty

Gość maritta84

Wyglada to tak-mieszkamy z mezem za granica,gdy sie poznalismy on juz mieszkal ze swoim ojcem,postanowilismy wynajac mieszkanie w trojke,gdyz jak wiadomo za granica wynajem nie jest tani. Tesc doklada sie do czynszu oraz do rachunkow i na tym sie konczy, jest totalnym leniem, nie sprzata, i nic nie potrafi zrobic,oczekuje ze jak gotuje obiad mam mu podawac go pod nos itp. Jest dobrym czlowiekiem,nie wtraca sie,jednak nie moge zniesc jego nieporadnosci i lenistwa. nie wiem co mam zrobic, nie mam serca zeby powiedziec mu zeby sie wyprowadzil,tym bardziej nie powie mu tego jego syn. za niedlugo urodzi sie nasz synek, poradzcie mi jak to jakos lagodnie zalatwic.

Gość przeciez doklada sie do czyns
zu i rachunkow ty glupia krowo wiec o co chodzi????

Gość bhamber
Prosta sprawa. Jesli masz pewność, że sobie poradzicie eksimituj teścia. Jesli jednak przeszkadza ci tylko to, to łatwiej chyba się z nim dogadać. Czyli: jest was trójka razem więc niech powiedzmy teść robi obiad 2 dni w tygodniu. Jesli nie zrobi no to mu nie rób obiadków. Jesli syfi to prosta rozmowa i rozdział naczyń i garów. Nie umyje, więc wrzuc mu to do kartonu, jesli zblokuje zlew i tyle. To samo teściu pewnie ma swój pokój. Nasyfi w salonie to zbierz te graty wrzuc mu do pokoju. Ale najpierw mu wyklaruj co ci się nie podoba. Ps. Ja bym z rodzicami nie mógł mieszkac bez wzgledu na wszystko. Rodzina to mąż, żona i dziecko, a nie tesciowie jako bonus.

Gość bhamber
Aha, jeśli nie macie nikogo innego, a urodzi się wam dziecko to taki układ jest OK. Bo co potem zrobisz gdy go wyrzucisz, a bedzie ktos potrzebny by np zostać z dzieckiem. Do tescia pójdziesz?

Gość niewygodna lalka
Ale tu chodzi o to, że autorka nie jest zobowiązana do obsługi mężczyzny, który nie jest jej mężem. A ten teść nie ma żony ani żadnej kobiety? Może zachęcajcie go do tego, żeby sobie jakąś kobietę znalazł. Miałabyś problem z głowy, gdyby z niż zamieszkał.

Gość julitttteczczka
wyrzucic stargeo czlowieka? a moze od razu oddac do domu starosci? autorko ty tez bedziesz keidys stara i co wtedy???

Gość bhamber
Myslenie was boli chyba. Przecież autorka napisała ze to syfiarz i leń. Nie rozumiem jej ze nie może mu wprost powiedziec w czym problem. Ps. Starczy ludzie potrafia byc upierdliwi.

Gość ulalalalala hhdhd
jaki syfiarz, jaki len? a niby co ma robic stary zmeczony zyciem czlowiek? ciekawe jaki ty bedziesz w wieku 70 lat. czy bedziesz mial ochote zapierdalac i sprzatac w domu

Gość bhamber
Nie musi nic robić, ale autorka nie musi się godzić na mieszkanie z kims takim i usługiwanie mu.

Gość fgdfffggdfdf
dobrze nie musi, ale za 40 lat jak sama bedzie stara to ją spotka to samo, ktos też ja wywali z domu