Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość azusa

Problemy z cerą :/

Polecane posty

Gość azusa

Bardzo zaniedbałam moją cere. Mam wągry, z którymi byłam u dermatologa, pani przepisała mi jakąś maść, za ponad 50 zł. Nie chce ryzykować i wydawać tyle kasy, na wągry które mam na nosie. :/ Dodam, że mam 14 lat i przed szkołą nie zawsze mam czas na mycie całej twarzy i kremowanie itp. Zwykle maskowałam je korektorem, a to strasznie wysuszało mi skórę :/ A na dodatek dziś rano zauważyłam że mam jakiegoś pryszcza, czy co to jest... takie małe wypukłe zaczerwienione a na górze ma taką białą kropke, czy jak mogę to ująć. Nie jest do duże, ale bardzo widać to na mojej bladej cerze :/ A moje pytanie, to co mogę zrobić aby uniknąć, pozbyć się tych niedoskonałości? A dodam jeszcze że mam naczynka na twarzy z którymi zaczełam walke miesiąc temu.

Gość Keniaaa
Napisz na HTTP://WWW.TRADZIK.INFO.PL

Gość khymkhymkhym
Nie masz czasu na mycie calej twarzy? A to cos nowego, mozesz przyblizyc? Myjesz polowe? A jesli tak, to ktora? Ta wzdluz, czy ta w poprzek? Gorna czy dolna? Prawa czy lewa? Chyba braklo mi wyobrazni :D :D :D I dziwisz sie, ze masz problemy z cera? Proponuje, zebys przez nastepny tydzien myla twarz conajmniej dwa razy dziennie i po kazdym myciu CALEJ twarzy, wytarciu czystym recznikiem uzyla kremu nivea. nie zawsze mam czas na mycie całej twarzy padlam :D :D :D :D :D :D :D :D

Zmycie wacikiem nasączonym płynem micelarnym (dobrym, aptecznym a nie z Ziai) to 30 sekund. Nałożenie kremu nawilżającego (Cetaphil albo Iwostin Rehydrin) to kolejne 30. A na wieczór kup takie serum: http://www.biochemiaurody.com/sklep/serumoil-regul.html I w ogóle poczytaj jak się prawidłowo pielęgnuje taką cerę: http://mazidla.com/biblioteka-mazide/279-skora-tusta-opis-i-prawidowa-pielgnacja.html