Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pumas

Prosze o pomoc

Polecane posty

Gość Pumas

Witam! dręczy mnie pytanie czy to może by ciąża czy nie.. kochałem się z dziewczyna ostatni raz z 25 na 26 kwietnia.. 28 kwietnia przyszła @.. czy jest możliwość ze moje plemniki zagnieździły się tak iż przeżyły aż 16 dni i doszło do zapłodnienia 11 maja? bo tak wychodzi z cyklu (28dniowego) 14 dzień czyli owulacja.

Nie, to nie jest możliwe, żeby tyle czasu przezyły... chyba ze są jakieś zmutowane ;p plemniki mają zywotność 72h, czyli 3 dni najwięcej.

Gość Pumas
tak tylko ze ona robiła test 3 dni temu który wyszedł pozytywny :O poza tym ma niby "objawy" mowie otym w ten sposób bo niedawno się rozstaliśmy i teraz mnie to nurtuje... podobno wymiotuje bolą ją jajniki. (dodam ze dość często sama tak jakby uroiła sobie ciąże) wtedy tez miała niby mdłości nie wiem teraz jak to interpretować..

Gość do Pumasa
znajdź w necie t. "Antykoncepcja lub świadoma prokreacja" pod hasłem Vademecum zdrowia- jak żyć żeby żyć, a dowiesz się wszystkiego. Notabene, plemniki w drogach rodnych kobiety żyją do 48h, a ew. ciąża rozpoczyna się ok. 5-tego dnia od zapłodnienia.

Gość Pumas
czyli test wykonany 3 dni po owulacji nie jest prawdopodobny ? i nie mam się czego obawiać ? dzięki zajrzę :)

Gość pewnie ....
chce Cię złapać na ciążę, albo już Cię złapała.Jeśli to była przypadkowa dziewczyna, to trza było używać gumek, frajerze. Na golasa seksi się z dzierwczyną, którą ew. można poślubić.

Gość Pumas
nie jestem frajerem.. współżyłem z nią od ponad 2 lat.. wiec nie cwaniacz..

Gość pewnie ....
masz tu cytat z vademecum zdrowia Im dłuższy cykl miesiączkowy tym więcej dni niepłodnych nadaje się do współżycia seksualnego, im cykl krótszy tym mniej, oczywiście w I okresie niepłodności, gdyż II okres niepłodności jest stały i wynosi 11 dni. OKRES PŁODNOŚCI - w tym okresie z jajnika wydalane jest jajo i jeśli napotka plemnik (odpowiednio silny) następuje zapłodnienie. Zagnieżdżenie się komórki jajowej w macicy następuje ok. 5-tego dnia od zapłodnienia, wtedy rozpoczyna się CIĄŻA. Plemniki w drogach rodnych żyją tylko 48 godzin, dlatego na "suwce ruchomej" od środka owulacji w każdą stronę jest aż 4 dni zapasu dla bezpieczeństwa ( 4x24 = 96 h = 200% pewności, że nie będzie ciąży ale pod warunkiem, że nie zdarzy się nadprogramowa owulacja). Chcąc świadomie doprowadzić do ciąży można z dużą dokładnością wyliczyć środek owulacji i datę zajścia w ciążę, a po 9 miesiącach datę urodzenia się dziecka.

Gość Pumas
wiem przeczytałem to.. w takim razie skąd te objawy ? tego nie potrafię zrozumieć.. bo nie wierze ze jest zemnie taki ogier ze plemniki wytrzymały 16 dni nie ma na to szans (pije okazjonalnie pale okazjonalnie) to co to możne być stres po rozstaniu ?

Ale w ciąże można zajść nie tylko w połowie cyklu, tuz przed okresem jest co prawda najmniejsze ryzyko, ale to ryzyko jest zawsze, więc może być w ciąży... a wydaje mi się, że na :objawy" jest jeszcze za wczesnie.. wymioty sie ma w 3-4 mies ciązy, kiedy płód zaczyna uciskać na żoładek, a kilkudniowy zarodek ma co najwyżej 2mm..

a widziałeś ten test na oczy?? bo mogła ci naściemniać... choć z drugiej strony, to isy=tnieje ryzyko, że jest w ciąży... najlepiej zaprowadz ją do ginekologa... wtedy będziesz na 100% wiedział.

Gość Pumas
ale ona miała potem okres. wiec myślę ze tam nawet plemniki nie doszły chodź się mogę mylić nie jestem w tym temacie dogłębnie obeznany w środę ma iść na wizytę podobno a testu nie widziałem

to na razie się nie martw... prawdopodobnie cie wkręca... a to, że okresu dostała, to nic nie znaczy, okres można mieć normalnie do 3 mies..

Gość Pumas
no tak ale nie wierze ze mogę mieć aż takiego pecha dzięki za wszystko !

Gość Do Edyciak
coś tu ściemniasz, " okres" /menstruacja, to złuszczanie się błony śluzowej macicy w której nie zagniździła się zygota, więc z krwią menstracyjną dawno wyłynęłoby zapłodnione jajeczko co poptocznie zwane jest poronieniem, więc nie pieprz, że podczas ciąży może być menstuacja!!! Owszem podczs ciąży może być krwawienie ale chorobliwe, np. nadżerka, guz w macicy etc.

Dobra dobra... widać, że pism medycznych raczej nie czytasz..

Gość Edytko
podajesz złe linki, bo żadna strona się nie otwiera. Coś widzę, że wyżej srasz niż dupę masz.👄

To zrób tak, żeby sie otwierały :) troche techniki i człowiek się gubi...

Gość oj Edytko!
ppdczas próby otwierania linka: Oops! Ten link wydaje się być uszkodzony. @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ np i widzisz, przyganiała motyka gracy....Wklejasz badziewie i jeszcze ubliżasz. Ile Ty masz "babsztylu" lat? Masz za ten nietakt 🌼 i 👄

Gość oj Edytko!
wpisz do worda twoje "troche"; jak word podkreśli na czerwono, tzn., że jesteś wrednym babsztylem, buahhha Bez riposty....🖐️

u mnie sie otwiera bez problemu.. ok, spadam stąd.. nara

Gość gla Edyci
Mamusia mówi, że ja nie rosnę i nowej sukienki nie chce mi dać A ja już rosnę szesnasnastą wiosnę i pod staniczkiem dobrze mi znać. Miałam kochanka ulubionego, który przynosił mi róży ukochany kwiat Raz w łóżku leżę już rozebrana, on chwycił mocno za me kolana I szepnął w ucho ach kocham Cię, i tak zasnęłam w jego objęciach , a kiedy skończył nie mam pojęcia, bo wtedy nie bolało nic. A gdy minęło dziewięć miesięcy, mały bękarcik przyszedł na świat. Takiej miłości nie chcę znać więcej, bo taką miłość niech trafi szlag