Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kociaczekkkk

DOTYCZACE TABLETEK

Polecane posty

Gość kociaczekkkk

slucvhajcie, ja mam takie pytanie z tymi tabletkami. bo chcialabym zaczac brac. ale okres mam ogolnie nieregularnie. no i wlasnie pytanie tyczy się, czy jesli zacznę brać, to w tej przerwie po 28 dniach na pewno dostane okres? w sensie, czy te tabletki reguluja okres?

Gość 09876
Tak tabletki regulują okres, przez pierwsze 3 miesiące organizm może wariować bo to zmiana ale normuje się ja np. nie miałam jakiś szaleństw jeśli chodzi o mój organizm przystosował się od razu do tabletek. Bierzesz 21 dni i masz 7 dni przerwy w ciągu których występuje krwawienie a nawet jeśli nie wystąpi to 8 dnia bierzesz tabletkę z nowego opakowania.

Gość kociaczekkkk
a co jezeli osmego dnia wezme tabletkie, a np. dziewiatego dostane okres?

Gość svdfvsdfv
Tak, regulują okres. (Dla ścisłości, kwawienie które sie pojawia w pzewie między kolejnymi seiami tabletek, to "krwawienie z odstawienia" a nie miesiączka bo przyczyna tego kwawienia jest inna i inny poziom homonów.)

Gość svdfvsdfv
Bierzesz tabletki wg instrukcji, krwawienia się "dostosują".

Gość kociaczekkkk
a jeszcze jedno mam pytanie...nie boicie się (Ci ktorzy uzywaja) kochac ze swoimi partnerami biorac tabletki ale nie uzywajac prezerwatyw, ze np zajdziecie w ciaze?

Gość svdfvsdfv
Ja się nie bałam (no, trochę na początku i czasem gdy się kwawienie przesuwało (kiedyś pojawiało się np w trzecim dniu przewy a potem w piątym) i nigdy mnie zabezpieczenie nie zawiodło. Ale trzeba być systematyczną (dziewczyny nastawiają sobie często nawet budziki, żeby pamiętać codziennie o tej samej porze i noszą z sobą tabletki (byle nie zgubić!)) lub używać silnych środków.

Gość kociaczekkkk
no ale twoj ukochany konczyl normalnie w Tobie? ;/ bo wlasnie ja sie tego boje ze niestety zajde w ciaze

ja biore od 2,5 roku nawet bralam dosc o nieregularnej porzee bo to raz o 21 raz o 3 w nocy i nie zaszlam jezeli zaczniesz je brac odrazu w 1 dn okreesu to jestes odrazu zabezpieczona i nie mozesz zapominac o tabletkach !!!