Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdoolqa

Noc zakupów - praca do 24:00 - ile godzin pracy?

Polecane posty

Gość magdoolqa

Hej pomóżcie mi, bo chcą mnie wyrolować. Pracuję w galerii handlowej i za miesiąc mamy noc zakupów mam pracować o 9 rano do 24. Jestem nowa i za bardzo nie mam prawa dyskutować :( ale to chyba nie w porządku.... czy to zgodne z prawem? Czy te godziny nocne nie powinny liczyć się podwójnie? Proszę napiszcie, jeśli coś wiecie.

w ogóle nie możesz pracowac dlużej niż 12 godzin ciurkiem, wg prawa oczywiście

Gość Żaklin pendarive
Moze w niektorych wypadkach. Poczytaj sobie kodeks pracy

Gość magdoolqa
Ale u nas to normalne, że pracuje się po 13 godzin. Wszyscy robią 13-stki :o Chodzi mi tylko o to, czy nie powinni mi liczyć tych godzin po 22-giej podwójnie albo chociaż więcej zapłacić?

Gość magdoolqa
up :(

Gość Aero79
powinni

już po 17 powinni ci liczyć 150% stawki za nadgodziny. a po (jak się dobrze orientuję) 21 już ci powinni liczyć podwójnie + musisz mieć przynajmniej 24 godziny odpoczynku po takim dniu pracy

Gość magdoolqa
Ale wy chyba nie rozumiecie, że galerie handlowe rządzą się swoimi prawami. Tu sklepy są otwarte od 9 rano do 22-giej. Na dodatek kierownik sklepu nic nie może, bo rządzi nami jakaś bliżej nieokreślona "góra" z Warszawy i my z tymi ludźmi nie mamy kontaktu, jesteśmy jedynie tanią siłą roboczą...

Gość wiesz kim jesteś?
nieudacznikiem skoro tak pracujesz :P

Gość powinni podzielić ten dzień
na dwie zmiany, jaki masz system pracy? ciagły, równoważny? należy sie dodatek w wysokosci kilku złotych za godziny nocne to raz dwa - w zależnosci jaka masz umowe i ile godzin masz do przepracowania w tym tygodniu, moga ci oddac wolne za jeśli to nadgodziny wyjda

Gość magdoolqa
Nie mogę napisać jaka Galeria, bo już będą wiedzieć kim jestem, ale powiem, że sklep to Bershka. I mam umowę o dzieło... ale dziewczyny, które mają umowę o pracę też są w podobnej sytuacji. W tę głupią noc zakupów ma być nas co najmniej 8 osób na sklepie :(

Gość pakistanka
jesli pracujesz o dzielo to nie masz nic do gadania. ja pracuje w galerri na umowe zlecenie i nie mam urlopu ani zwolnienia lekarskiego :( najdłuzej w pracy byłam 16, 5 godz. tylko dlatego zeby taki skurwysyny jak wy mogły kupic nowego tshirta. wspolczuje wam ze wasza jedyna rozrywka jest chodzenie po galeriach

Gość magdoolqa
A miałaś już tę chorą "noc zakupów"? Płacili Ci więcej za nocne godziny? Podobno to raj dla złodziejów :)

Gość magdoolqa
up...

Gość wykonczona fizycznie i psychic
umowa zlecenie to kurva kpina w tym yebanym kraju!!! zreszta tak samo jak dzielo! wyzysk pracownika w swietle prawa, sqrwialy kraj! zlecenie i dzielo powinny byc zawierane tylko i wylacznie miedzy firmami nie pracownikami fizycznymi!!

Gość magdoolqa
up - może dzisiaj mi ktoś pomoże...

Gość ej ejże ejże
ja też szukam info na ten temat!!! :)