Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dodrka

INTERPRETACJA WYNIKÓW KRWI!!

Polecane posty

Gość dodrka

WITAM DZIŚ ODEBRAŁAM BADANIE Z KRWI I MOCZU, WSZYSTKO W NORMIE JEDYNIE ZANIPOKOIŁO MNIE OB 17 , CZY COŚ MI JEST??? ZAZNACZE ZE OB ROBIAŁM DZIEŃ PRZED PLANOWANĄ MIESIĄCZKĄ OPRÓCZ TEGO ŻYJE W WEILKIM STRESIE OSTSTNIO

rozne normy sa dla roznych laboratorii,ja mialam ob 18 ( tez przed okresem)dla mojego lab gorna norma byla 20..musisz popatrzec na oznaczenia:)

zapomnialam dodac ze Odczyn Biernackiego (OB) nie jest az takdokladnym badaniem,czesto wyniki moga byc zafalszowane..najlepiej wykonac tes CRP najdokladniejsze i czule badanie..idealnie pozwalawychwycic stan zapalny w organizmie:)

Gość dodrka
DZIĘKI WIELKIE, NO NA MOICH WYNIKACH NORMA JEST DO 12?? TEŻ ZAWSZE MYŚLAŁAM ŻE DO 20, A TO DRUGIE BADANIE TEŻ ROBI SIĘ Z KRWI???

tak do badanie CRP rowniez pobiora ci krew,mozesz zrobic w prywatnym labie,ewentulalnie popros o ponowne OB,ale bez paniki naprawde..takie lekko zawyzone wartosci nie powinny budzic niepokoju,czczegolnie ze reszta wartosci morfologii jest w normie.

Gość kachaaa12345
ja niedawno robilam sobie tez badanie krwi. nie bylam chora. ob - 41 ! zyje do dzis:) ob odnosi sie z byle jakich przyczyn. gdybys miala pow. 100 to moglabys sie martwic.

Gość kachaaa12345
mialo byc "ob podnisi sie z byle jakich przyczyn" nie panikuj!nie rozsmieszaj ludzi:)