Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Aneksja..

Zdrada, powiedzieć czy nie?

Polecane posty

Gość Aneksja..

Mam 23 lata. Od ponad 5 lat jestem w stałym związku. Jest cudownie: przebywanie razem, rozmowy, seks. Problem w tym, że oboje jesteśmy dla siebie pierwszymi partnerami seksualnymi. Jako że postawiliśmy w naszym związku na zupełną szczerość, wiem, że mój chłopak ma ciągotki do innych kobiet (po prostu chciałby się z jakąś przespać). Nie jest to kwestia ani braku miłości, ani niezaspokojenia w łóżku, to czysta ciekawość w stylu "jakby to było z inną". Wiem, że nie jest to jego wina, jednakże boję się, że kiedyś po prostu spróbuje z inną i ta myśl przyprawia mnie o ból głowy. Ostatnio nawet rozmawialiśmy o tym, czy lepiej wiedzieć o zdradzie, czy jednak zachować to w tajemnicy. Sama nie wiem. Na pewno chciałabym wiedzieć - to jest postawienie sprawy fair, a i ja nie zachodziłabym w głowę, czy on już się z jakąś przespał czy dopiero zamierza. Z drugiej jednak strony, jako osoba dość zaborcza i zazdrosna wiem, że jeśli by mi o tym powiedział, zostawiłabym go wyzywając od najgorszych. I tu mam pytanie do Pani. Z pewnością miała Pani do czynienia z podobnymi problemami lub konsekwencjami zdrady. Co byłoby dla mnie łatwiejsze do zniesienia: domaganie się całkowitej szczerości (a wiem, że mój chłopak słowa dotrzyma) i mieć sprawę z głowy, czy życie w błogiej nieświadomości?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować