Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polliina

problem z bierzmowaniem

Polecane posty

Gość polliina

Witam, w tym roku przystępuje do bierzmowania. Mam 16 lat. Księżą się poprostu w dupach poprzewracało. Bierzmowanie ma być 26 maja 2011r. Przygotowania (wzięcie indeksów, chodzenie na wszystkie msze, majówki, różańce, święta i huj wie na co) zaczeliśmy od Stycznia 2010!! Musieliśmy zdać na egzaminie 210 pytań. Jeden brak. np. Spowiedzi już wydalenie z listy kandydatów. Wszystko starałam się zaliczać. Zostało prawie tydzień do bierzmowania a są kolejne problemy. Ksiądz organizuje u nas w kościele 3 razy w tygodniu od początku maja "próbę bierzmowania" która trwa od 2 do 3 godz. Całe bierzmowanie odgrywamy po kolei ustawienia śpiewanie itp. Jeżeli 2 razy Cię nie bd. już jesteś wydalony. Jak by mało tego było to dodatkowo dali na, 40 pytań do nauczenia się i pyta na środku przy wszystkim w kościele. Nie umiem ani jednego pytania, ponieważ nie mam czasu (dużo nauki poprawianie ocen) i 2 razy nie byłam na spotkaniu.. nie wiem co mam zrobić mam już tego wszystkiego dość..

Gość polliina
dodam że spotkanie zaczyna się o 15:30, a mi nic z tyych pyttan do głowy nie wpada..

Gość polliina
up

Gość polliina
LUDZIE NIKT SIĘ NIE ODEZWIE :(

Gość może powinnaś...
olej to. ja robiłam bierzmowanie jako dorosła osoba i nikt takich szopek nie odstawiał. zrób za kilka lat.

Gość polliina
bardzo chętnie, ogólnie jest nawet możliwość w katedrze za 50 zł się wybierzmować.. ale rodzina zaproszona och,, jak mnie tak weźmie na środek to sie zesram ze wstydu..

Gość polliina
tatuś powiedział że mnie kutaskiem wybierzmuje :)

Gość uczyc czasu sie nie masz ale
na kafe czas jest :P

Gość to chyba jestescie wyjatkowo
tepa grupa skoro tak duzo cwiczycie my cwiczylismy tylko raz i na tym koniec kazdy wiedzial co i kiedy nastapi. "KSIĘŻĄ" - brak slow, kup slownik.

Gość polliina
MÓWIE ZE NIC MI DO GŁOWY NIE WCHODZI

Gość jak to rodzina zaproszona?
To z okazji bierzmowania zaprasza się gości??? Jak pamiętam to jak mój brat młodszy miał bierzmowanie to był normalny dzień jak co dzień, żadnych gości, żadnego świętowania. O moim nie wspomnę.

Gość myszaaaa45
gdy ja miałam bierzmowanie to też straszyli a i tak każdy mógł przystąpić do bierzmowania . Pogadaj z katechetką albo księdzem , sądzę że nie każdy jest taki konserwatywny - a jeżeli tak to ci współczuje !

Gość Skromna.
Nie przystępuj jak CI nie psauje,zrób na lewo.Niestety ,ale czasy się zmieniają.Wcześniej wcale nie było łatwiej.

Gość bezrobotnyzzadupia
wysraj sie na to ja tak zrobilem pieniedzy ani pozytku z tego nie ma wrecz przeciwnie

Ja nie wiem po co tylu ludzi w gimnazjum pcha sie do tego bierzmowania skoro w starszym wieku tzn po maturze kazdy ksiądz MUSI przyjąć do bierzmowania każdego kto sie zgłosi z zaświadczeniem chrztu i podpisze oświadczenie że jest praktykującym katolikiem :p Ja też łaziłam na te wszystkie cuda bo nie wiedziałam że tak jest :o