Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rfgggfrhef

PROSZE O POMOC< Z FIREFOXEM, nie chce sie wlaczac normalnie

Polecane posty

Gość rfgggfrhef

Cos mi sie zrobilo ogolnie z komputerem i teraz jak chce cos wlaczyc, to zawsze mnie pyta o to,jakim programem docelowym chce te cos otworzyc:/ Za kazdym razem jak klikam Firefoxa to wlacza sie "nie mozna odnalezc aplikacji "d: program files/java/jre6............../jqsnotify.exe" wtedy klikam ok gdyz tylko to jest do wyboru i wlacza sie "rozpoczeto pobieranie pliku firefox.exe. jesli kline ok to sie sciaga na pulpit ikona ktora tez dziala na takiej zasadzie jak ta wczesniejsza. Aha i nie da sie odznaczyc, zeby zawsze uzywac tego programu do otwarcia firefoxa. Co z tym moge zrobic, chce zeby sie normalnie wlaczalo,przez to nie moge otworzyc kilku okien, nie mowiac o tym,ze gg, winamp i inne programy tez musze tak wlaczac,albo w ogole, jesli nie wiem gdzie mam jakis plik docelowy :/ :/

Gość rfgggfrhef
up ogolnie chodzi o to,zeby kazdy program nie wymagal ode mnie szukania programu,ktory go otworzy :(

Gość najprosciej najszysciejejjej
usun ze swojego komputera calkiem przegladarke firefox, (panel sterowania, dodaj/usun program> nastepnie jeszcze raz pobierz program. po pierwszym uruchomieniu programu powinno wyskoczyc okienko, w ktorym zaakceptuj przegladarke firefoz jako domyslna.

Gość najprosciej najszysciejejjej
aa azeby ustawic firefox jako domyslna przegladarke nalezy: wejsc w NARZEDZIA nastepnie: OPCJE, dalej ZAAWANSOWANE: i w zakladce : Ogolne: na dole odznaczyc : Przy uruchamianiu sprawdzaj czy jest domyslna przeglad.

Gość rfgggfrhef
zrobilam tak,zaznaczylam, potem odznaczylam i przy obydwóch opcjach ciagle jest to samo :(

Gość rfgggfrhef
kurde, ja mam mnostwo w ulubionych i zakladkach rzeczy,ktorych nie chce usuwac, poza tym tak dzialaja WSZYSTKIE programy na kompie, to wszytsko musialabym usunac i jeszcze raz zainstalowac? wlacznie z wordami itd?:/

Gość rfgggfrhef
upup

Gość Maras
No ja mam to samo, nie mogę otworzyć żadnego programu... np skypa jak chcę otworzyć to jest "aplication not found". Antywira też muszę otworzyć przez program z listy. Nawet nie wiem przez jaki mam to zrobić.

Gość sorex
Usuń przeglądarkę Firefox nie tylko z dodaj i usuń programy, ale także z danych aplikacji. Zanim to zrobisz zaopatrz się w malutki programik Mozbackup i zapisz nim swoje hasła i zakładki. Kiedy usuniesz już Mozille, wgraj Ją na nowo. Powinno działać. Możesz też zapisać zakładki, jako plik html czyli Zakładki - zarządzaj zakładkami - Importowanie i kopie zapasowe. I mas. najpierw import a potem eksport i masz wszystkie zakładki. Do drugiej osoby. Sprawdź czy nie masz wirusów. Na początek przeskanuj komputer Malware'Bytes - Anti- Malware. Potem zrób ska OTL i GMER na obecność rootkitów. W OTL wciśnij opcję Rejestr skan dodatkowy użyj filtrowania. Wtedy wyskoczą CI dwa raporty Extras i OTL. Udaj się na forum komputerowe.

Gość Maras
Dzięki za pomoc. W moim przypadku to był wirus i tak miałem robić reinstall, to teraz musiałem :-)