Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tbisnes

czy to nie dziwne ze na wlosy z TLUSTYM lupiezem naklada sie TLUSTA oliwe

Polecane posty

Gość tbisnes

?? na jakiej zasadzie to niby dziala? bo mam lupiez tlusty, przetluszczajace sie wlosy a jakos dziwnie mi nalozyc jeszcze na nie warstwe tlustej oliwy !!

Gość tbisnes
up!!!!!

Gość khymkhymkhym
Nie tyle na wlosy, co na skore - oliwka ma na celu ulatwienie zluszczenia zrogowacialego naskorka - strupkow. Poszukaj w necie metod leczenia tego lupiezu i nie lekcewaz, bo nie leczony moze doprowadzic do lysienia plackowatego.

Gość Mjdmjam
Ja mam od dawna taki lupiez,owszem wlosy wypadaja intensywniej,ale jakie lysienie plackowate?naczytalam sie na temat tego lupiezu i nigdy nie znalazlam takiej inf,prosze nie opowiadac bzdur:-)

Gość Mjdmjam
jakos nie widze tu informacji o lysieniu PLACKOWATYM :0 co najwyzej o przerzedzeniu lub l.lojotokowym u facetow... i gdzie w moim poscie widzisz obraze dla swojej osoby :)?

Gość khymkhymkhym
Łupież łojotokowy charakteryzuje się tłustymi i żółtymi łuskami, które tworzą strupy. Nie wypadają one same, lecz mocno trzymają się podłoża. Głównym powodem jego pojawienia jest nadmierna aktywność gruczołów łojowych skóry głowy. Dolegliwość ta dotyka przeważnie osób po 20. roku życia, głównie mężczyzn. Skutkiem zaniedbania tego rodzaju łupieżu jest łysienie łojotokowe. Glownie mezczyzn - to nie jest rownoznaczne z TYLKO mezczyzn. Łupież tłusty. Łupież zwykły może przechodzić w łupież tłusty, czyli w żółte, tłuste strupy przylegające do podłoża, z towarzyszącymi zmianami zapalnymi i świądem, sypiące się łuski są żółtawe, wilgotne i większe. Ten stan z kolei może prowadzić do łysienia łojotokowego. Łysienie łojotokowe Szczególne nasilenie łojotoku i związanych z nim zmian chorobowych stwierdza się w tzw. rynnach łojotokowych (okolica mostka, twarz, głowa owłosiona, okolica nad- i międzyłopatkowa). Zwane jest także łysieniem typu męskiego. Występuje częściej u mężczyzn. Poprzedza je zwykle łupież, najpierw suchy, biały, potem tłusty, przylegający do skóry głowy. Zmiany zaczynają się zwykle ok. 30 roku życia, rzadziej wcześniej. Objawy Pierwszym objawem jest powiększenie kątów czołowo-skroniowych, potem postępujące przerzedzenie na szczycie głowy. Leczenie Jest trudne, dostępne skuteczne preparaty (drogie) nie powodują trwałego skutku, ich korzystny wpływ ustaje wraz z przerwaniem leczenia. Przeczytaj uwaznie. Co zrobisz to Twoja sprawa i wlosy.

Gość Mjdmjam
kpisz sobie ? wystepuje tu choc raz slowo ''plackowate''?? sa rozne typy lysienia i akurat lysienia PLACKOWATEGO lupiez tlusty NIE POWODUJE !!

Gość khymkhymkhym
Tak, przejezyczylam sie na poczatku, przepraszam. Ale chodzilo mi o lysienie - jasne, ze jest kolosalna roznica miedzy plackowatym a lojotokowym ale to nie zmienia faktu, ze mozna sie tego nabawic a pozbyc ciezko, czego wcale ci nie zycze. Pozdrawiam

Gość aNuLa252
nie nie nie!!! nie trzeba nakladac oliwy dodatkowo... ja tez mam tłuste włosy i łupież i stosuje szampony dla dzieci i tez pomaga, dodatkowo jeszcze szczotkuje szczotka z donegala anty dandraff therapy ktora takze polecam bo jest znakomita. mozna ja zamowic przez neta http://www.donegal.com.pl/

Gość kachulica
popieram Anule, tyle że ja z tego co pisze korzystalam ze szczotki anti dandruff therapy z Donegala i szamponu z vichy po łupiezu ani śladu.

Gość zatańczmy!
nie słyszałam o oliwie na łupież tłusty, ale co do tłustych substancji ktore niby pomagają to mam bardzo kiepskie doświadczenia z naftą kosmetyczną. Miała dodać włosom połysku, a spowodowała łupież tłusty :/ także radziłabym uważać z dodatkowym natłuszczaniem głowy. Mi na to pomogł Pirolam.