Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 tbisnes

czy to nie dziwne ze na wlosy z TLUSTYM lupiezem naklada sie TLUSTA oliwe

Polecane posty

Go艣膰 tbisnes

?? na jakiej zasadzie to niby dziala? bo mam lupiez tlusty, przetluszczajace sie wlosy a jakos dziwnie mi nalozyc jeszcze na nie warstwe tlustej oliwy !!

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 tbisnes
up!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 khymkhymkhym
Nie tyle na wlosy, co na skore - oliwka ma na celu ulatwienie zluszczenia zrogowacialego naskorka - strupkow. Poszukaj w necie metod leczenia tego lupiezu i nie lekcewaz, bo nie leczony moze doprowadzic do lysienia plackowatego.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mjdmjam
Ja mam od dawna taki lupiez,owszem wlosy wypadaja intensywniej,ale jakie lysienie plackowate?naczytalam sie na temat tego lupiezu i nigdy nie znalazlam takiej inf,prosze nie opowiadac bzdur:-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mjdmjam
jakos nie widze tu informacji o lysieniu PLACKOWATYM :0 co najwyzej o przerzedzeniu lub l.lojotokowym u facetow... i gdzie w moim poscie widzisz obraze dla swojej osoby :)?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 khymkhymkhym
艁upie偶 艂ojotokowy charakteryzuje si臋 t艂ustymi i 偶贸艂tymi 艂uskami, kt贸re tworz膮 strupy. Nie wypadaj膮 one same, lecz mocno trzymaj膮 si臋 pod艂o偶a. G艂贸wnym powodem jego pojawienia jest nadmierna aktywno艣膰 gruczo艂贸w 艂ojowych sk贸ry g艂owy. Dolegliwo艣膰 ta dotyka przewa偶nie os贸b po 20. roku 偶ycia, g艂贸wnie m臋偶czyzn. Skutkiem zaniedbania tego rodzaju 艂upie偶u jest 艂ysienie 艂ojotokowe. Glownie mezczyzn - to nie jest rownoznaczne z TYLKO mezczyzn. 艁upie偶 t艂usty. 艁upie偶 zwyk艂y mo偶e przechodzi膰 w 艂upie偶 t艂usty, czyli w 偶贸艂te, t艂uste strupy przylegaj膮ce do pod艂o偶a, z towarzysz膮cymi zmianami zapalnymi i 艣wi膮dem, sypi膮ce si臋 艂uski s膮 偶贸艂tawe, wilgotne i wi臋ksze. Ten stan z kolei mo偶e prowadzi膰 do 艂ysienia 艂ojotokowego. 艁ysienie 艂ojotokowe Szczeg贸lne nasilenie 艂ojotoku i zwi膮zanych z nim zmian chorobowych stwierdza si臋 w tzw. rynnach 艂ojotokowych (okolica mostka, twarz, g艂owa ow艂osiona, okolica nad- i mi臋dzy艂opatkowa). Zwane jest tak偶e 艂ysieniem typu m臋skiego. Wyst臋puje cz臋艣ciej u m臋偶czyzn. Poprzedza je zwykle 艂upie偶, najpierw suchy, bia艂y, potem t艂usty, przylegaj膮cy do sk贸ry g艂owy. Zmiany zaczynaj膮 si臋 zwykle ok. 30 roku 偶ycia, rzadziej wcze艣niej. Objawy Pierwszym objawem jest powi臋kszenie k膮t贸w czo艂owo-skroniowych, potem post臋puj膮ce przerzedzenie na szczycie g艂owy. Leczenie Jest trudne, dost臋pne skuteczne preparaty (drogie) nie powoduj膮 trwa艂ego skutku, ich korzystny wp艂yw ustaje wraz z przerwaniem leczenia. Przeczytaj uwaznie. Co zrobisz to Twoja sprawa i wlosy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mjdmjam
kpisz sobie ? wystepuje tu choc raz slowo ''plackowate''?? sa rozne typy lysienia i akurat lysienia PLACKOWATEGO lupiez tlusty NIE POWODUJE !!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 khymkhymkhym
Tak, przejezyczylam sie na poczatku, przepraszam. Ale chodzilo mi o lysienie - jasne, ze jest kolosalna roznica miedzy plackowatym a lojotokowym ale to nie zmienia faktu, ze mozna sie tego nabawic a pozbyc ciezko, czego wcale ci nie zycze. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aNuLa252
nie nie nie!!! nie trzeba nakladac oliwy dodatkowo... ja tez mam t艂uste w艂osy i 艂upie偶 i stosuje szampony dla dzieci i tez pomaga, dodatkowo jeszcze szczotkuje szczotka z donegala anty dandraff therapy ktora takze polecam bo jest znakomita. mozna ja zamowic przez neta http://www.donegal.com.pl/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kachulica
popieram Anule, tyle 偶e ja z tego co pisze korzystalam ze szczotki anti dandruff therapy z Donegala i szamponu z vichy po 艂upiezu ani 艣ladu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zata艅czmy!
nie s艂ysza艂am o oliwie na 艂upie偶 t艂usty, ale co do t艂ustych substancji ktore niby pomagaj膮 to mam bardzo kiepskie do艣wiadczenia z naft膮 kosmetyczn膮. Mia艂a doda膰 w艂osom po艂ysku, a spowodowa艂a 艂upie偶 t艂usty :/ tak偶e radzi艂abym uwa偶a膰 z dodatkowym nat艂uszczaniem g艂owy. Mi na to pomog艂 Pirolam.

Udost臋pnij ten post