Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

m*ka

-> K.R.A.K.Ó.W- do mam, które rodziły przec CC ze wskazań w Krakowie

Polecane posty

WITAM mam wskazania do rozwiazania ciazy przez cc ( zaswiadczenie wydane przez lek. psychiatrę). dzisiaj zadzwoniłam do szp. MSWIA na galla, zeby umówić sie na konsultację, rozmawiałam z ordynatorem, który powiedział mi ze niestety wskazań do cc wydanych na zaświadczeniu od psychiatry nie uznaję ( wogole czegoś takiego nie ma jak wskazania psychiatryczne do ciecia).... no zgłupieć można - czegos takiego to jeszcze nie słyszałam. ---------------------- w zwiazku z powyższym mam do was pytanie czy któras miała zaswiadczenie właśnie od PSYCHIATRY ze ciaza powinna być rozwizana przez cc, ze wzgledu na ...( i tu np kod choroby) prosze napisac który szpital respektuje takie zaswiadczenie... bo jestem spoza krakowa a nie bede specjalnie jeździc po wszystkich szpitalach i pytac ....pomijajac fakt ze w wielu szp. rozmowa z ordynatorem - os. ktora moze udzielic mi takiej informacji jest jak szukanie igły ...zazwyczaj albo telefon odbiera pielegniarka albo lekarz, ktory kaze przyjechac na konsultacje po telefoniczym ustaleniu terminu ( a na miejscu moze sie okazac jak na galla - zaswiadczen psychiatr. szp. nie uwzglednia) ... z góry dziekuje

umów się na prywatna wizytę z jakimś ginekologiem z Ujastka i niech CIę tam skieruje, albo najlepiej tam zadzwoń, ten szpital lubi cc i robi je dość profesjonalnie :) w każdym razie ja nie narzekam na operację :)

jaheira1 - mam rozumiec ze miałas cc ze wskazań od lekarza ?

tak, ja mam dość prosty przypadek i nie mogłabym rodzic naturalnie w żadnym wypadku, ale na Ujastku powinni bez problemu uznać Twoje skierowanie w czwartki są tam wizyty z ordynatorem, który zapisuje na konkretny termin, zadzwoń i umów się na jakiś czwartek po prostu :)

Gość xxxdddeeewwwaaa
jak to? nie respektują? na podstawie czego? założę się że jakbyś wyskoczyła z tekstem że chcesz np. odmowę na piśmie to by inaczej gadali! wskazanie jak najbardziej do cc

jahera - tak zrobię zadzwonie sobie i umówię sie. do xxxdddeeewwwaaa - wiesz zdziwiłam sie bardzo jak usłyszałam i to od odrynatowa mswia w krakowie ze nie ma wg niego czegos takiego jak wskazania psychiatryczne do cesarskiego cięcia. wiec podziękowałam za informacje i tyle :) przez telefon niewiele wskóram a udowadniac facetowi ze jednak nie ma racji nie mam siły.... na str. http://www.ptmp.pl/png/png1z1_2008/png11-3.pdf wyraźnie pisze jakie są wskazania ELEKKTYWNE - w tym psychiatryczne. no co ja sobie moge pomyślec w takiej sytuacji gdzy człowiek który jest ordynatorem szp. mówi mi nieprawdziwe rzeczy ! parodia

kurcze dziewczyny, zadna z was nie miała cesarki wczesniej zaplanowanej ze skierowaniem od lekarza ? czekam na wiecej odp. bo czas mnie nagli, a ja nadal jestem w punkcie wyjscia

Gość xxxdddeeewwwaaa
ja miałam, wskazania okulistyczne - nikt nie wariował, fakt, ślepa jestem jak kret :/ bez okularów mi ciężko bardzo, ale nikt nie dorabiał sobie do tego własnej interpretacji. zaświadczenie od okulisty, wpis do karty ciąży przez gina, parę kserówek ze sobą gdyby zgubili i to wszystko. Przecież twój lekarz wydał opinię i się pod nią podpisał. Jest to jedno z ewidentnych wskazań. Albo mysleli że trafili na idiotę albo ręcami-i-nogami tną koszty/wydatki. A pacjent z założenia to musi być głupi. Ja bym sprawę pchnęła do lokalnego NFZ, niech się tłumaczą.