Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaiwedziona

dziwne zachowanie psa

Polecane posty

Gość zaiwedziona

mam prawie dwumiesiecznego psa, i jest bardzo milutki moge go glaskac choc czesto mysli ze zamiast glaskac go chce sie z nim bawic i on wtedy gryzie. ale ostatnio gdy przystawilam go do mojej buzi zaczal mnie lizac a potem nagle ugryzl w nos i to nie bylo lekkie ugryzienie, a gdy klepne go w pyszczek zaczyna skamlec i za xhwilke warczy. nie wiem co z nim jest zachowuje sie jakby miel rozdwojenie jazni: raz miluski a raz jak morderca:( mieliscie taki przypadek?

Gość zaiwedziona
?

Gość zaiwedziona
wsadziłam mu palec pod ogon i się uspokoił

Gość zaiwedziona
ha ha smieszne podszywie

Gość athene
Pies próbuje Cię zdominować, to normalne zachowanie. Próbuje zdobyć przewagę w stadzie. Kiedy Cię ugryzie to warknij na niego albo też go lekko ugryź (serio :-) ), powinien zrozumieć, że nie ma szans na dowództwo.

Gość zaiwedziona
juz go gryzlam lekko w ucho i skamlal wtedy:) dzieki za rade

Gość athene
Skamlał bo zrozumiał, że przegiął :-) Co jakiś czas będzie ponawiał próby i musisz go wtedy ustawiać. Jeśli poza tym będziesz się z nim bawić i tak dalej to Wasze relacje na pewno ułożą się świetnie. Powodzenia :-)

Gość zaiwedziona
dziekuje i pozdrawiem:)

Gość Martini:)
Ja mam amstafa juz 7 lat... Tez pokazywał podobne zachowania jak był mały... Po 1 kup ksiażkę Okiem PSA AUTORA FISHERA. Ja często przewracałam psa na plecy i trochę tak trzymałam za klatkę. Pies musi ci ulegać nie dawaj mu resztek ze stołu... Dopiero jak ty z rodziną zjeśz dopiero daj psu. Albo np kiedy idziesz z jednego pokóju do drugiego a pies leży na przejściu to musisz kazać mu cię przepuścić a nie przechodzić przez niego... I... Np kiedy wchodzisz gdzies np do domu ze spaceru to pamiętaj to ty pierwsza masz wejść za próg pozniej pies...

Gość zaiwedziona
swietne rady, dziekuje na pewno skorzystam:)

Najlepiej kup tą ksiażkę:) jest fajna tania i naprawdę ważne rzeczy w niej piszą... Wiem bo mój pies jest najmadrzejszym psem na świecie:) każdy sie dziwi ze pies ma taka inteligencję:) agresję pokazuje tylko wtedy gdy w nocy np z nim idę i jakis facet do mnie cos gada itp.. Lub np jak zdarzało sie być pod namiotami to spalam smacznie a pies całą noc mnie pilnował :) nikt nie mógł podejść do namiotu na 3 metry

A co do gryzienia to tylko wtedy jak ma być skarceniem psa... Wywróc go na plecy trzymaj i możesz ugryzc go :) nie puszczaj psa jeżeli będzie sie wiercil pamiętaj ze ma ulec... Najlepiej to kup na dniach tą ksiażkę bo bym mogła tak pisać i pisać:) hehe

A co do gryzienia to tylko wtedy jak ma być skarceniem psa... Wywróc go na plecy trzymaj i możesz ugryzc go :) nie puszczaj psa jeżeli będzie sie wiercil pamiętaj ze ma ulec... Najlepiej to kup na dniach tą ksiażkę bo bym mogła tak pisać i pisać:) hehe