Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podloga bez desek

Ile kosztuje wyzywienie w UK tygodniowo?

Polecane posty

Gość podloga bez desek

jw co mozna kupic na tydzien? płatki owsiane mleko ryz makaron warzywa mrozeone jajka jogurt chleb pomidory owoce chyba z 15funtów nie wyjdzie co nie? :/

Gość 4w
ja wydaje ok 70 funktow kielbasa, szynki,sery biale zolte , mleka, chleby,napoje, coś slodkiego,miesa, ziemniaki, pomarancze,jablka,banany,serki dla dziecka,przyprawy,kawa warzywa,smietany,makaron, srodki czystosci ja wydaje raz i porzadnie i nie chodze na zakupy codziennie bo mym pewnie wydala jeszcze raz tyle a nic wiecej konkretnego by nie bylo, a nieraz zostaje cos z miesa zamrozonego wiec na przyszle zakupy wydaje troszke mniej zakupy robie na trzy osobowa rodzine

Gość podłoga bez desek
z 20? miesa, serow zoltych nie jem, ze slodyczy zrezygnuje.

Gość dgffdg
ja placilam 20 ale jestem wege nie jem miesa, slodyczy bardzo malo.

Gość ja wyjechalam w wieku 28 lat
zawsze mozesz kupowac produkty przecenione o krotkiej dacie waznosci. Jak dobrze poszukasz to znajdziesz takie polki czy to w lodowkach czy przy pieczywie. Mysle ze jesli znadujesz sie w sklepie w odpowiednim czasie kiedy wlasnie przeceniaja to sporo mozesz zaoszczedzic i wcale nie sa to produkty z z najnizszych polek. Nie wiem czy nie jesz miesa z oszczednosci czy jestes wegetarianka,ale jesli nie jestes to polecam watrobke wieprzowa - bardzo tanie zrodlo witamin z grupy B i zelaza. Usamazona z cebulka, do tego ziemniaki, mizeria i obiad gotowy. Ja na samym poczatku jadlam tez czesto kalafiora z buleczka,ziemniaki i jajko sadzone. Tez danie danie a pozywne i pelny, cieply obiad. Mozesz jesc makaron z sosem, w tesco sa takie kopytka - gnocchi, tanie i smaczne. Ja czesto robie duszone lub pieczone w sosie miodowym zeberka, do tego te kopytka i surowka z czerwonej kapusty (z lidla) - pycha :) Ale zamiast zeberek mozesz zrobic pulpety, zamrozic na zapas i tez masz tanie danie.

Gość mi mala z pracy
na tydzien na dwie osoby wydajemy lekko 100-120 funtow, a nie jemy codziennie kawioru i poledwicy. nie wyobrazam sobie mniej wydawac, jedzenie w UK (dobre jedzenie) jest akurat drogie.

Gość mi mala z pracy
ja nie uwazam, zeby to 100 funtow bylo za duzo i nie probuje na tym zaoszczedzic. miesa nie jemy codziennie, jemy natomiast duzo warzyw, owocow, soki swiezo wyciskane, lubie kupowac w waitrosie i m&s, np mieso i jajka. do tego dobry chleb, bo tego zwyklego to jesc nie da sie, chyba ze do tostow raz na czas. Za chleb place wiec 1,70. to nie wychodzi nawet 20 funtow dziennie, wiec nie uwazam, ze to duzo. na jedzeniu nie oszczedzam.

Gość rewolucja x2
okolo 100 tygodniowo, wliczajac, srodki czystosci, alkohol czy raz na jakis czas macdonald czy kfc dla dziecka

ja wydaje ok 90 fuli na dwie dorosłe osoby i dziecko! Z czego ja jestem wiecznie na diecie,obiadów nigdy nie jadam.Produkty, które wymieniłeś/aś,około 20-25 fuli.

Za produkty wymienione wyzej okolo 25 - 30 funtow . My wydajemy (2 doroslych + 2 dzieci) okolo 90 - 100 funtow w supermarkecie i jakies 30 w polskim sklepie .

Gość 100 na 5 osób tygodniowo
Nie kupuje w polskim sklepie, nie kupuje fajek, alkoholu, słodyczy.

Gość geretta
ja wydaje 200f na 4 osoby tygodniowo

Pytanie jest zle zadane - bo to tak samo jakby zapytac ile wydajecie na jedzenie np. w polsce? przeciez kazdy inaczej - to zalezy od standardu zycia, nie wspominajc liczby osob - tego czy ktos lubi jadac na miescie 3 razy w tygodniu czy np. raz na miesiac i co dla kogo jest "norma". Ceny produktow mozna spr online - wiec szczerze sie dziwie takim pytaniom i przypominaja mi one pyt pt"ile rolek papieru toaletowego zuzywacie/per miesiac"?;-) jakby ktos pomyslal - to by szybko sie zorientowal , ze to zna odp - to indywidualna sprawa;-))

Gość gość
A ile tych produktow chcesz kupic? To powiem Ci ile mniej wiecej wydasz. Platki owsiane sa bardzo tanie (sa tansze i drozsze opcje, drozsze sa w jednorazowych torebkach lub pudeleczkach, bardziej se oplaca kupic duzy worek platkow owsianych i samemu sobie wydzielac porcje, to ok 1 funt) Mleko - a duzo go pijesz? Duza butelka to ok 2 funty Ryz i makaron sa akurat tanie, 500 g makaronu za ok funta czasem za mniej Warzywa mrozone - ogolnie po 1-2 funty Jajka - to juz roznie, zalezy od jakosci, wielkosci i ilosci (ok 2 funty przecietnie za 6 jajek) Jogurt - no i znowu zalezy jaki lubisz i ile go jesz Chleb -ok 1-2 funty Pomidory - znowu ceny sa rozne, tak gdzies od 1,50 za mala paczke Owoce - no ale ile tych owocow? Mozesz kupic pare bananow za funta, paczka truskawek czy malin to 2-3 funty