Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pippippip

depresja

Polecane posty

Gość pippippip

Czy jest tu może ktoś kto z tego wyszedł? Proszę o każdą radę, źle ze mną.

Gość pippippip
bardzo proszę o radę jak radzić sobie ze sobą, kiedy wszystko wydaje się nie do pokonania, czuję się jakbym w ogóle nie pasowała do tego świata, do pędu, do ludzi...właśnie zrezygnowałam z pracy....ze strachu, że sobie nie poradzę...mam myśli samobójcze.

Gość Zuzanna Ameliiia
Jak bardzo zle?

Gość pippippip
Zuzanna możesz mi coś doradzić?

Gość Zuzanna Ameliiia
Najpierw musze cos wiecej wiedziec.

Gość pippippip
nie wiem o czym pisać, jestem dorosłą kobietą.Czuję się tak od pół roku. Praca tak mnie wykończyła. Potem wylądowałam u psychologa i psychiatry, diagnoza - depresja epizod ciężki. Niedawno zaczęłam znowu pracować, wydawało mi się, ze jest dobrze. Nie dałam rady, miałam lęki,myśli samobójcze. Dziś się zwolniłam...

depresja to choroba cywilizacyjna i systemowa - cierpi na nią więcej niż połowa ludzi na globie - najczęściej przyczyną jest brak chęci oraz predyspozycji , w dążeniu do celów określonych jako podstawowe , przez resztę napędzających te cele jednostek....

Gość Zuzanna Ameliiia
W tej sytuacji chyba lepiej bylo pojsc na zwolnienie: Pierwszy raz masz taki epizod depresyjny?

Gość najelpiej sie zabic
po co sie meczyc?

Gość Zuzanna Ameliiia
revolver - nie do konca tak jest. Sa rozne szkoly na ten temat. Moja zaklada , ze depresja to nie jest zadna choroba i nie nalezy jej tak traktowac. Depresja to obnizenie aktywnosci z takich czy innych przyczyn. Pominiemy teorie. Za dlugo by o tym pisac.

Gość pippippip
Już za późno, chciałam być uczciwa i złożyłam wypowiedzenie... mam tak drugi raz, pierwszy raz pół roku temu. Ale teraz jest gorzej...

Gość pippippip
Teraz właśnie jestem w stanie "najlepiej się zabić".

Gość Zuzanna Ameliiia
Na jakiego rodzaju terapie chodzisz i co to zmienilow Twoim stanie?

Gość Zuzanna Ameliiia
Najlepiej sie zabic z jakiego powodu?

Gość mhjjdkko
??

Gość pippippip
Strach przed światem, przed ludźmi....paraliżujący strach. Jestem nadwrażliwa... Mam wspaniałą rodzinę w której mam oparcie a mimo tego jest tak bardzo źle...

revolver - nie do konca tak jest. Sa rozne szkoly na ten temat. Moja zaklada , ze depresja to nie jest zadna choroba i nie nalezy jej tak traktowac. Depresja to obnizenie aktywnosci z takich czy innych przyczyn. Pominiemy teorie. Za dlugo by o tym pisac. lepiej pomińmy, ponieważ "twarz depresji" jest bardzo zróżnicowana , w zależności od kąta patrzenia na nią i światła , wiec można uznać lub nie uznać tego za chorobę - określenia mogą być różne , jednak przy bardzo głębokich stanach nie mnożna już tego nazywać "obniżeniem aktywności"

Gość Zuzanna Ameliiia
Kafe nie jest najlepszym miescem ale mozemy jeszcze troche sprobowac: Piszesz o strachu przed swiatem i ludzmi. Co konkretnie moga Ci zrobic? W czym moga zagrozic. Rozwin te mysl

Gość Zuzanna Ameliiia
revolver - jak bardzo gleboki stan masz na mysli?

Gość natalia333333
Od pięciu lat żyję z mężem który chorował na depresję.Depresja to ciężka choroba 5 razy chciał popełnić samobójstwo,2 razy nożem się pociął ciężko miałam ... ale przeżyłam to wszystko co miałam z nim bo kochałam i kocham :) wyleczył się i jestem szczęśliwa :)

Gość pippippip
Ja mam już niestety chyba ten głęboki stan.

Gość pippippip
Natalia, a jak Twój mąż się leczył, farmakologicznie? Teraz już jest dobrze, od jak dawna?

revolver - jak bardzo gleboki stan masz na mysli? bardzo głębokie zaburzenia psycho-ruchowe

Gość Zuzanna Ameliiia
Leczenie farmakologiczne nie zapobiega tendencjom samobojczym. To jego najwieszy minus.

Gość Zuzanna Ameliiia
revolver - zaburzen psychoruchowych jest duzo roznych

Gość pippippip
A co zapobiega?

Gość pippippip
Ja mam w pewnym sensie zaburzenia psycho- ruchowe. Strach tak bardzo mnie paraliżuje, ze np cały dzień nie wstaję z łóżka.

Gość Zuzanna Ameliiia
Obecnie stawia sie na psychoterapie ale to dlugie , zmudne i kosztowne. Jaki typ terapi mialas do tej pory i jak to zmienilo sytuacje?

Gość Zuzanna Ameliiia
To moze jednak sprobujesz jakos blizej opisac ten strach? Nadc mu jakis ksztalt? Kolor? zapach? nazwe? Uklad ruchu? Konsystencje?

Gość natalia333333
Przede wszystkim chodził do psychiatry!! I psychologa!! co dużo mu to dało tabletki mu przepisano które bierze do żywotnie które ma refundowane przez kase chorych.Ciężko było ale człowiek nigdy się nie podaje.....