Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gadzina pierwsza

Czy którejś z was przeszkadza to, że seks przedmałżeński to grzech?

Polecane posty

Gość gadzina pierwsza

jak w temacie

Gość gadzina pierwsza
Bo ja uprawiam analny ale zastanawiam się czy dopiczkowy to grzech?

Gość gadzina pierwsza
----NieLubieNiedziel Jak to wg Ciebie to nie grzech? A jak by wg Ciebie można było nie płacić podatków to tez znaczyłoby, że nie musisz płacić podatku? To nie Ty to ustalasz, możesz tylko przestrzegać tego lub nie.

Gość gadzina pierwsza
--->twojasurykatka To od dziś nie podporządkowuj się płaceniu podatków, ok?:)

gdyby ludzie tylko takie mieli grzechy to jakby swiat pieknie wygladal:D ile jest mordercow gwalcicieli zlodziei jak ludzie sie nienawidza nie raz w najblizszej rodzinie a seks miedzy kochajacymi sie ludzmi tyle ze przed slubem ma byc grzechem? dla mnie nie jest :D

Gość gadzina pierwsza
Co wy w ogóle widzicie w tym seksie? Faceci to rozumiem, oni muszą, nie mogą się powstrzymać ale wy?

ja pier.dole ale to jest narzucone przez państwo w którym żyjemy a seks, a raczej jego brak narzuca kościół a to czy należymy do kościoła to nasza indywidualna sprawa, jak nie uważamy siebie za katolików to czemu mamy przestrzegać ich zasad ?:O uważam się za Polkę - płacę podatki nie uważam się za katoliczkę - uprawiam seks w czym problem ?

to nie jest to samo. Porównujesz płacenie podatków do sfery duchowej - płacenie podatków to Twój obowiązek przynależności do kraju, narodu, a religia, wszystkie jej nakazy i zakazy to sfera zupełnie duchowa - możesz jej się poddać albo nie. Wyprowadź się do dżungli i też nie płać podatków - oczywiście jeśli to zgodne z Twoim sumieniem :)

i jeszcze coś - seks oralny, analny, czy jak to nazywasz "dopiczkowy" to seks - a więc seks przedmałżeński jest grzechem. Sam masz świadomość, że uprawiasz seks przedmałżeński, bez względu na to w jakiej pozycji to zrobisz

Gość gadzina pierwsza
---twojasurykatka To ty się nie zorientowałaś, że ten wpis o seksie dopiczkowym to był podszyw...

no bo wiesz, tak się składa, że ja nie bywam na forum i nie śledzę tego, co piszą ludzie. To chyba nie grzech? ;)

Gość wszyscy sa szczesliwi
to zależny od boga czy dobre czyny przeważa te złe względem bliźniego ale jedno wiadomo juz na ziemi zaczniesz cierpiec za te grzechy

gadzina pierwsza, w tym kraju jest obowiązek płacenia podatków jakbyś nie zauwazyła, a (na szczęście) nie ma obowiązku bycia katolikiem czy w ogóle wyznawania jakiejkolwiek religii.

hmmmmmmmmmmm a wiec w katolickim kosciele to jest grzech.moja znajoma byla w zwiazku 10 lat i mieli dzieko.postanowili wziac slub i co im powiedzial ksiaz.ze slubu im nie udzieli no chyba ze zaczna spac w osobnych lozkach bo to grzech.... ale co mi powiesz na temat ksiezy ktorzy go uprawiaja.w moim miescie lata temu ksiadz zmarl na zawal...na parafiance z ktora wlasnie uprawial sex :D :D a ilu z nich ma dzieci? a o ksiedzu pedofilu nie slyszalas? w religi katolickiej seks to temat tabu. jak mozesz sluchac ksiedza ktory daje ci rady o twojej rodzinie np na naukach przedmalzenskich jak sam o tym nic nie wie? a wiec jesli jestes katoliczka tak sex przedmalzenski to grzech dla mnie to istny idiotyzm

Gość do kafeterian
09:22 [zgłoś do usunięcia] NieLubieNiedziel A właśnie, że ja ustalam co dla mnie jest grzechem i złem a co nie Ja i tylko ja. zasady ustala Bóg a ty jestes tylko ziarenkiem w oczach Bożych , albo mus ie podporzadkowujesz lub nie , wolna wola . za prawidłowy wybór wolnej woli jest zycie wieczne - dla wielu mzonka , dla nieposłusznych śmierc ty i tylko ty to mozesz kupe zrobic - uwaga ! to co wychodzi z człowieka kala go

Gość do kafeterian
niestety katolicyzm buszuje w Polsce a ksieza robia wode z mózgu wiernych :( seks przed slubem jest rozpustą , grzechem ale nie wg katolicyzmu tylko wg Słowa Bożego

Gość wszyscy sa szczesliwi
kk opiera sie na bili niczego sam nie wymysla ks. Amortha który stwierdza, że grzechy, które popełniamy, w kontekście życia duchowego i wiecznego zbawienia, są dla nas czymś gorszym, niż bezpośrednie ataki szatańskie, a nawet opętanie, które dla świętych może być rodzajem pokutowania za ludzkość. Ojciec Pio stale walczył z szatanem. Jednak miejmy zawsze świadomość, że zły duch prowadzi dwojaką działalność. Działalność zwyczajna, na której mu najbardziej zależy, polega na tym, by skusić człowieka do grzechu i zaprowadzić do piekła. () Oprócz tego jest też działalność nadzwyczajna, znacznie rzadsza, powiedziałbym szczególna. Są to nękania, jakie mogą pochodzić także z opętania szatańskiego. Nie ma wątpliwości, że Ojciec Pio walczył przeciwko tej zwyczajnej działalności złego ducha, jego prawdziwa batalia dotyczyła zwyczajnej działalności szatana, wyrywania mu dusz i doprowadzenia do tego, by żyły w łasce Boga. Wyrwać je z niewoli szatana, ponieważ grzech czyni niewolnikami szatana, choć nie w formach nękania, w których zły duch bierze osoby w posiadanie. Ale jest to znacznie gorsza niewola, ponieważ jest to niewola duszy. Podczas gdy opętanie szatańskie nie dotyka duszy. Mamy wiele postaci świętych, którzy byli w posiadaniu szatana, a nawet niektórzy umarli, będąc opętanymi przez złego ducha.

Gość irasemma
klery to straszne szkodniki

Gość simharrina
tylko debil łączy seks z religią

Gość hilokkja
durne pytanie