Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rossinka

TERMOMETR - błagam polećcie mi jakiś bo zwariuję. Bardzo pilne

Polecane posty

W domu mam dwa elektroniczne z miękką końcówką - temperatura różni się o 0,6 stopnia, mam też do ucha brauna ale za każdym razem pokazuje mi inny wynik, córka nie lubi nim mierzyć temperatury a teraz jest chora, wysokie gorączki, katar, kaszel... już nie wiem jak jej mierzyć temperaturę a raczej czym, żeby mieć wiarygodny wynik?? Dodam, że ma 3 latka ( i odkąd poszła do przedszkola od lutego ciągle choruje, ciagle kaszle makabra :( :( :( )

Tak szczerze to pilnuję swojego termometru rtęciowego jak oka w głowie. A co do tych termometrów elektronicznych to myślę, że różnica 0,6 stopni to nie jest dużo. Ja swojemu synowi mierzę albo elektronicznym albo rtęciowym (który wydaję się być najbardziej wiarygodny).

Niestety moje rtęciowe stłuczone a w aptekach pewnie już takiego nie dostane ale wiem, że są termometry wyglądające jak rtęciowe ale wypełnione bodajże galem niestety nie wiem jak się sprawują. A taki elektroniczny zwykły pod pachę jakiej masz firmy Galo D.?

Ja dziecku zawsze w odbycie mierzę, jest za mały na pachę. Ma 1,5 roku. A firma? Elta.

Dzięki :) moja pannica już sobie nie da w pupci zmierzyć. czy ktoś jeszcze się wypowie?

Masz rację, tych rtęciowych nie ma w aptekach, dlatego go bardzo pilnuję :) A to ten termometr o którym pisałaś. http://tiny.pl/hftbj. Jeśli masz koło siebie te apteki to kup ten :)

Mam :) tylko czy on dobrze mierzy tzn ten wypełniony galem??

Gość Ankasprysak
Model Mini Temp mi się sprawdza fajnie, jest szybko, wygodnie, można i bezdotykowo sprawdzić gorączkę i też dotykowo jak kto woli.

Gość gość
Bezdotykowy Microlife NC 150. Niedawno kupiliśmy, bo z poprzedniego nie byliśmy zdowoleni. WIdziałam, że takie mają też w szpitalu. Koszt ok 100 zł.

Gość veraklim
Polecam Mini Temp bardzo maly termometr ale mierzy wydajnie, nie ma czekania az podczerwien zaskoczy

Gość gość
Mini Temp był bardzo trafionym wyborem, niby urzadzenie małe ale czas reakcji ma bardzo szybki, nie trzeba ślęczeć przy badaniu i czekać aż się IR nastawi

Gość gość
Radzi sobie z pomiarem Baby Temp, czy mierzę na ciele czy temp przedmiotów to mam wynik tak samo szybko i tak samo dokładnie