Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lulianna123

pytanie do mam 2 dzieci i więcej

Polecane posty

Gość lulianna123

Chcę zapytać jak zorganizowałyście opiekę dla starszego dziecka kiedy byłyście w szpitalu i jak zniosły pojawienie się noworodka starszaki? Jestem w ciąży z drugim dzieckiem. Jak urodzę starsza córka będzie miała prawie 3 latka. Sytuację mam o tyle trudną, że nie mam na miejscu żadnej rodziny (oprócz męża oczywiście), to ja zajmuję się w tej chwili córką, a babcie- z racji odległości- są tylko okazjonalnie w jej życiu. Strasznie się boję jak córka zniesie rozłąkę ze mną i zastanawiam się jak ją do tego przygotować?

Gość a czy babcie pracują
jeśli jest taka możliwość to niech do czasu porodu przyjedzie na jakiś czas - np na tydzień, i potem w okolicach terminu na dłużej Tobie przyda się pomoc, a dziecko nie będzie czuło się opuszczone i staraj się poświęcać jak najwięcej uwagi starszemu dziecku - mówię po porodzie - wiem, ze jest ciężko, bo sama niedawno to przerabiałam, ale jak młodsze dziekco zaśnie skupiaj się na starszym, jak jest najedzone niech mąż się zajmuje itp itd, pierwszy miesiać jest najgorszy -straszna zazdrość, ale potem jest coraz lepiej, powodzenia

Gość lulianna123
na babcie nie liczę. Z doświadczenia z córką wiem, że na teściową liczyć nie mogę, a matka po 2 dniach doprowadza mnie do szału. Planuję skorzystać z niani koleżanki, którą córka zna i lubi, a resztą zajmie się mąż

ja bylam 2 dni w szpitalu, w dniu porodu tak sie dobrze zlozylo ze zaczelam rodzic nad ranem w pon wiec poczekalismy jak otworza przedszkole i malego maz zawiozl a my pojechalismy do szpitala, jak odebral go z przedszkola przyjechali zobaczy malenstwo :) gdybym rodzila w nocy albo weekend mielismy nagrane w przedszkolu ze dzwonimy i ktoras pani sie nim zaopiekuje jak go dowieziemy, a jak zniosl rozlake nijak on nie jest na to wrazliwy w koncu to tylko 2 dni, za to bardzo zle zniosl pojawienie sie noworodka :( do dzis go nie toleruje, zloscis ie i go bije ma mlody ma juz 8mcy, bylismy u psychologa ale pani dr nie widzi w tym zadnych odchylen od normy, twierdzi ze z czasem mu przejdzie

moja rodzina zajęła się Mateuszkiem, a jeśli nie miałabym go z kim zostawić, to zostawiłaby z mężem po prostu. możliwe, że po powrocie nie rozpozna Cię przez pierwsze dni, ale nie przejmuj się :) to będzie chwilowe :)