Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agusia sebusia

czy cos moze wplywac na wage plodu?

Polecane posty

Gość gość
hipotrofia to nie patologia!!! Kazdej z Was moze urodzic dziecko z niska waga urodzeniowa. Nie ma na to reguly

Gość weronka032
Brak wielonienasyconych kwasów Omega‒3 może spowodować niska wagę urodzeniową dziecka. Już w pierwszym trymestrze ciąży warto wprowadzić do diety folik mama1 z dha i jodem.

Gość kryszta
To prawda DHA bardzo wpływa na wagę dziecka, więc warto zastosować się do rady przedmówczyni i zacząć brać ten wzbogacony folik

Gość gość
nie wiem czy do końca waga matki wpływa na wagę dziecka ja w obu ciążach przytyłam 22 i 20 kg dzieci 2900 w dniu urodzenia moja szwagierka przytyła 14 kg (jest drobniejszej budowy niż ja ) a dziecko 4 kg

Gość gość
waga matki nie ma znaczenia, koleżanka wazyła w ciazy ponad 100 kg a córka niecałe 2 kg

Gość Kaytie
Jeśli chodzi o cukrzycę to nie jest reguła że te dzieci rodzą się duże. Ja mam cukrzycę niestety na insulinie dietą nie udało się wyregulować i dziecko nie jest duże tylko wręcz ciut za mało waży. 38 tydzień a waga 2500g, w ciąży przytyłam niecałe 8 kg. Ordynator na patologii ciąży powiedziała że przy dobrze prowadzonej cukrzycy dzieci są zazwyczaj mniejsze bo jesteś na diecie- nie je się za dwoje, nie używa się w ogóle cukru je się chudo. Przy źle prowadzonej cukrzycy faktycznie dzieci są duże