Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak za te pieniadze

mozna zrobic bigosu z mlodej czerwonej kapusty

Polecane posty

Gość jak za te pieniadze

?? czy lepiej jako gotowana do obiadu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość paweł zawitkowski
nie nie można bigosu z czerwonej zrobić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bigos z czerwonej kapusty?
:o fuj :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Łopataka wieprzowa
Na 100% NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość modro kapustka z boczkiem
zrób lepiej modro kapuste, pyszna jest. Podsmaż na oliwie cebulę i boczek pokrojone w kostkę a osobno ugotuj poszatkowaną kapustę czerwoną, odcedź jak będzie miękka, dodaj do niej podsmażony boczek i cebulę, przypraw solą, pieprzem, cukrem i odrobiną soku z cytryny i podgrzej jeszcze trochę na wolnym ogniu ciągle mieszając. Podawaj na ciepło jako surówka do obiadu. Pyszniej przygotowanej kapusty czerwonej w życiu nie jadłam ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość modro kapustka z boczkiem
jeszcze do gotującej się kapusty wrzuć litek laurowy i ziele angielskie! zapomniałam o tym a to takie ważne :p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bigos z czerwonej kapusty?
o modro kapusta jest pycha! ale bigos? :o tylko z bialej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Łopataka wieprzowa
O tak!!! A do tego kluchy śląskie - mniam:p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość modro kapustka z boczkiem
kluchy śląskie i rolada z sosem! ;) Pycha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość modro kapustka z boczkiem
tylko już z takim obiadem trochę roboty jest :( ale warto

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Uwielbiam taki obiadek ,często go robię, raz roladki z wołowiny innym razem z cielęciny lub karkówki.Ale jako surówkę to albo z kiszonej kapuchy, albo z kiszonych ogórków z cebulą.Teraz wypróbuję te Twój przepis,bo brzmi smakowicie:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość modro kapustka z boczkiem
spróbuj margolko bo jest naprawdę pyszna :) Mojemu mężowi tak smakuje, że potrafi z garnka samą kapustę wyjadać :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Wielkie dzięki.Przepis już zanotowany w zeszycie.Ale nie wiem czy już kapustę czerwoną (młodą) można kupić?Nie widziałam w sklepach.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja mloda kapuste kupuje
na targu u mnie a modro kapuste nawet robie ze starej z tym ze zamiast soku z cytryny daje kilka kropli octu ale co kto lubi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość polecam ......
polecam kapusty nie gotowac i odcedzac (wylewasz smak i witaminy), tylko dusic w garnku z ta cebulka i boczkiem z mala iloscia wody.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×