Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość włosssssssssskiiiiiiii

oleje i olejki do włosów - używacie?

Polecane posty

Gość gość
Mam włosy cienkie, długie, raczej zdrowe. Dzięki masce są jędrne i odżywione, nie elektryzują się i nie są sianowate. Dużo czytałam o olejowaniu włosów, ale wiecznie nie mam czasu na takie zabiegi. Upolowałam gotową maskę :) Nakładam wieczorem na 20 minut, trochę spłukuje (wycieram ręcznikiem i lekko podsuszam), a rano pod prysznicem myję włosy x 2. Maska ma dobry skład, między innymi ekstrakt z nasion lnu, olej kokosowy, olej z pestek winogron, kwas mlekowy, witamina E, http://sylveco.pl/sklep/wlosy/lniana-maska-do-wlosow cena normalna.

Gość gość
ja używam olej arganowy który jest chyba najpopularniejszy. wybrałam ten esent. zawsze nakładam go na suche włosy przed pójściem spać. czasami też rano jak mam wolny dzień i wiem że za parę godzin będę mogła zmyć. ogólnie włosy są po nim bardziej gładkie i ładnie się błyszczą. pasuje mi zdecydowanie bardziej niż olej kokosowy.

Gość BuffySummers
Używacie, ale przede wszystkim kokosowego. Spróbuj tego Efektimy, doskonały.

Gość gość
ja kupuje olejki do wlosow tu www.sklep.profarm.com.pl :) bede teraz testowac i zobaczymy jakie beda efekty

Gość gość
Ja ostatnio w http://aptekapultusk.pl/ kupiłam olej z wiesiołka, który podobno bardzo dobrze działa na wypadające włosy. Można go stosować wewnętrznie i zewnętrznie. Ja póki co używam go dopiero od dwóch tygodni, ale mam nadzieję, że już niedługo będzie widać efekty.

Ja używam zwykłego olejku rycynowego. Od zawsze mam przetłuszczające się włosy, a on trochę wysusza skórę głowy i mi pomaga. Nie jest wskazany do blond włosów, bo przyciemnia. Używałam też sesę, arganowy, kokosowy, migdałowy, ale najbardziej odpowiada mi właśnie rycynowy. Plus dostępność i cena.

Gość gość
Uzywam arganowego, ale planuje kupic kokosowy. A po jakim oleju wlosy beda sie ladnie blyszczec?

Gość Rreaction
Arganowy miałam najlepszy w szamponach Chantal. No cudo normalnie!

Gość gość
fajnie działa też szampon Elastabion Floslek - Polecam!

Gość martaaaaw
Ja już od dluzszego czasu jestem wierna olejkowi Vivese Senso Duo. Wlosy wygldaja doskonale, sa zregenerowane i lsniace.

Gość kasienka tt
Jesli o mnie chodzi to najlepsze efekty osiagelam dzieki stosowaniu olejku Senso Duo. Zdecydowanie polecam, wlosy wygladaja bosko!!!!

Gość gość
robie olejowanie włosów ale zdecydowanie zbyt rzadko, uzywam do tego taniego olejku z isany

Gość gość
ja stosuję tylko olejek na sucho, który pomaga mi wygładzić włosy (moje często się elektryzują , w dodatku są trochę kręcone także czasem robi mi się na głowie szopa) - ale zauważyłam, że ich stan się poprawił - są gęstsze i wydają zdrowsze. chociaż ja też nie mam jakichś dużych problemów z włosami, nie farbuję, nie suszę i naturalnie mam ich dość sporo. teraz stosuję olejek biovax argan + makademia, wiem, że jest też awokado (chyba wolałam tamten, wydawał się lżejszy) o taki: http://aptekajakmarzenie.pl/biovax-eliksir-wygladzajaconawilzajacy-argan-makadamia-kokos-p-22648.html generalnie firma biovax ma świetne produkty, oprócz masek, które są w hebe (choć w linku, który podałam, można je dostać tak z 10 zł taniej) :)

Gość karolcia077
Ja tez polecam Senso Duo Oil, naprawdę warto czasem zainwestować w porządniejszy kosmetyk

Gość gość
Uwielbiam olejki, bo chyba najlepiej nawilżają moje włosy i dzieki nim sa gladkie :) przed olejowaniem mialam duzy problem z ich rozczesywaniem po myciu, a w ciagu dnia strasznie się plątały :/ moj ostatni olejek- to Kalice z Inoaru i sluzy mi juz drugi miesiac :) sprawdza sie dobrze, bo wlosy sa dociążone i mieciutkie :) mysle, ze w sezonie jesien-zima nakladanie masek czy odżywek to troche za malo i dobrze jest rozpoczac olejowanie.

Gość almond90
Ja właśnie przeczytałam, że do włosów wysokoporowatych trzeba używać innych olejków - nie wiedziałam :( na na szczęście uwielbiam z migdałów, bo pięknie pachnie, a też jest w zestawieniu. Tu możecie znaleźć cały artykuł na ten temat https://kobietamag.pl/oleje-do-wlosow-wysokoporowatych/ Czy jak moja mama ma "ciężkie", proste włosy, które się nie puszą, to takie olejki nie nadająsię dla niej?

Gość gość
Ja używam świeżo tłoczonych olejów aleolej i w ciągu pół roku moje włosy nie dość, że zrobiły się grubsze i gładsze to jeszcze w końcu mam je porządnie dociążone. z tym że nie każda mieszanka olejowa pasuje do każdego rodzaju włosów więc o tym trzeba poczytać więcej.

Gość ddavina
Coconut Miracle, najlepsza rzecz dla moich włosów od Efektimy.